Holnap illene feketében lennem, vagy felesleges?
Apum,kb másfél éve halott. Kb fél évig gyászoltam,de holnap lenne a szülinapja,így én alap dolognak tartottam,hogy feketében megyek holnap (cipő,nadrág,felső-->szóval minden) Erre egy ismerős azt mondta,hogy felesleges,meg alig ismertem,meg nem is foglalkozott velem stbstb. Szerintetek? És nem fognak furán nézni rám? Bár nem érdekelne,ha hülyének néznének,de azért kívácsi vagyok arra,hogy másik mit gondolnak. Azért mégiscsak az apám volt.
16/l
Szerintem ennyit igazán megtehetsz.
F
Lehetsz feketében, ha a szíved azt diktálja. Manapság egyáltalán nem kirívó, ha egy tini feketében van.
Az én anyukám több, mint 10 éve halt meg, de a temetését leszámítva egyetlen percig sem jártam feketében és nem tűztem magamra fekete szalagot sem, pedig még mindig elpityeredek, ha bármilyen témában szóba kerül anyukám. Nagyon szerettem, remek volt a kapcsolatunk, de úgy éreztem és a mai napig is úgy gondolom, hogy belül, a szívünkben kell gyászolni, ez a fájdalom csak miránk tartozik. Minden külsőség csak önsajnálat. Egyébként a gyerekek gyászszíne a fehér.
Ne értsd félre, nem akarlak lebeszélni, csak - nehéz ezt így leírni, amikor nincsenek hangsúlyok, intonáció, gesztusok... - nagyon fiatal vagy még és talán vélt elvárásoknak akarsz a fekete öltözékkel megfelelni. Ha bizonytalan vagy, nyugodtan legyél a megszokott, hétköznapi színeidben és suli után vigyél apukád sírjára egy szál virágot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!