Pénzt kérnek azért mert nem lakok otthon? Lent a többi
ők csinálták maguknak mert illetéktelenül vettek fel támogatást és hát tőlem is igen sok pénzt elszedtek.
Valaki irta,hogy kaptak az államtól rám pénzt?? ezt bővebben ha lehetne. Köszönöm
Innen gugliztam ki:
Itt azt írják, hogy 2016-ban gyermekenként 34.200 Ft nevelési díj, 8550 Ft ellátmány és 14.800 Ft családi pótlék jár. Ez összesen 57.550 Ft gyermekenként, havonta.
Természetesen, nálad a sok évvel ezelőtti adatok lennének relevánsak. Nem tudom, akkor reálértékben a mostanihoz képest volt-e lényeges különbség.
Ez évente kb. 700e Ft, tehát pl. 3 évig jogtalanul fölvett nevelőszülői támogatásból összejöhetett a 2 milliós adósságuk.
13-ra:
Ahogy vesszük.
Van a GYK-n olyan kérdés, hogy mivel foglalkoznak azoknak a szülei, akik 200e Ft-os telefont kapnak tőlük (ráadásul általában néhány évente újra cserélve). Én megdöbbenve olvastam, hogy mennyire természetes ez sokaknak.
Továbbá: ha egzotikus helyre megy nyaralni a család, akkor a gyerekre jutó nyaralási költség is értelemszerűen magas lesz.
Ha a gyerek egyetemre/főiskolára jár, és költségtérítéses vagy önálló lakást bérelnek neki, az is keményen megdobja a családi költségvetést.
Egyik kollégám lány gimnazista korában társas táncolt. Méghozzá olyan szinten, hogy fellépésekre jártak. Az ehhez való fellépőruhák, meg a fellépésekre való utazás nem kis költség volt a szülőknek. Bizonyos sportoknál is magasabb szinten sok pénzt kell a szülőnek erre rááldoznia.
De ha ezeket az eseteket leszámítjuk, akkor azért elég sokra elég (ha talán nem is mindenre) ez az összeg.
Ja, és akinek SAJÁT gyereke van, az ebből csak a családi pótlékot kapja ám! Nehogy már azért legyen nevelőszülő valaki, mert ez biznisz neki! Azért legyen, mert segíteni szeretne rossz sorsú gyerekeken!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!