Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nehéz eset a sógorom, hogyan...

Nehéz eset a sógorom, hogyan kezeljem?

Figyelt kérdés
Friss házasok vagyunk a párommal, előtte már 8évig jártunk. Nejemnek van egy 31 éves bátyja aki nemigazán szeret dolgozni, még mindig a szüleivel él, és még 2évet nem dolgozozott életében. A gondom azzal van, hogy 5év alatt már majdnem fél milliót adtunk neki kölcsön. Elegem van abból, hogy nem élvezhetem a saját munkám gyümölcsét, mert amit megkeresek azt a feleségem elajándékozza a testvérének. Most például le akartam cserélni az autómat, már meg is kerestem a rávalót, de a párom le akar beszélni róla, mert a bátyjának nagyobb szüksége lenne a pénzre, valami OKJ-s tanfolyam miatt. Csak eddig 460ezerrel tartozik, és kéne még neki 180ezer. Ezután az egész életem arról fog szólni, hogy pénzelnem kell sógoromat? Már próbáltam ezt megbeszélni a párommal, de ő csak úgy szürte le a dolgot, hogy egy gheci sóher fax vagyok aki önző, és nem segit senkin.

2016. aug. 3. 10:59
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%

Írod, 8 évig jártatok. Addig nem ismerted meg a feleségedet erről az oldaláról? Hogy ő azt képzeli, hogy a tróger rokonságát a férje fogja egy életen át szponzorálni?

És a sógorról sem tudtad meg 8 év alatt, hogy így áll az élethez?

Hááát, én elgondolkodnék azon, hogy nem most kéne-e lelépni ebből az egész lehúzó családból, mert 1-2 gyerek után hiába vakarom a fejemet...

2016. aug. 3. 14:33
 22/22 acelsziv ***** válasza:
79%

Sajnos Goldmund nem mond ostobaságot. Itt a feleséged a fő hunyó. Az, hogy a léhűtő semmirekellő testvére pártját fogja veled szemben és még te vagy a szemét, amiért nem vagy hajlandó más léhaságát finanszírozni egy figyelmeztető jel kellene legyen.

Vagy belátja a feleséged, hogy ez nem állapot ami most van, vagy otthagyod a fenébe és tartsa el ő maga a bátyját.

A külön kassza is lehet opció azzal, hogy a közös kiadásokra létrehoztok egy közös alapot, amibe nem nyúlhat egyébként egyikőtök sem. Aztán lássa meg, milyen remek dolog a saját szája elől odaadni a kenyeret a naplopónak.

2016. aug. 3. 15:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!