Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nehéz eset a sógorom, hogyan...

Nehéz eset a sógorom, hogyan kezeljem?

Figyelt kérdés
Friss házasok vagyunk a párommal, előtte már 8évig jártunk. Nejemnek van egy 31 éves bátyja aki nemigazán szeret dolgozni, még mindig a szüleivel él, és még 2évet nem dolgozozott életében. A gondom azzal van, hogy 5év alatt már majdnem fél milliót adtunk neki kölcsön. Elegem van abból, hogy nem élvezhetem a saját munkám gyümölcsét, mert amit megkeresek azt a feleségem elajándékozza a testvérének. Most például le akartam cserélni az autómat, már meg is kerestem a rávalót, de a párom le akar beszélni róla, mert a bátyjának nagyobb szüksége lenne a pénzre, valami OKJ-s tanfolyam miatt. Csak eddig 460ezerrel tartozik, és kéne még neki 180ezer. Ezután az egész életem arról fog szólni, hogy pénzelnem kell sógoromat? Már próbáltam ezt megbeszélni a párommal, de ő csak úgy szürte le a dolgot, hogy egy gheci sóher fax vagyok aki önző, és nem segit senkin.

2016. aug. 3. 10:59
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
pontosan, egészságe, erős fiatal. ráadásul jó szakmája is van amihez ért. nem lenne nehéz elhelyezkednie, csak ő méltóságán alulinak tarja ha nem keres minimum 1500forintos órabért. Mindig évben van valami egetrengetően nagy vállalkozási ötlete, amit persze nemtud kivitelezni és füstbemegy.Eddig is például a bizniszei beinditásához kért pénzt. Mostmár mintha belátná, hogy nem olyan könnyü vállalkozónak lenni, és inkább más szakmát akar tanulni.
2016. aug. 3. 11:32
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Itt a feleséged a nehéz eset, nem a sógorod.

Elsősorban őt kell leállítanod, mert érte IS dolgozol, gondolom az autóba ő is szívesen beletenné a se.ggét, hogy ne kelljen hétvégi bevásárlás után hazacipekedni...

A sógornak megmondod, hogy egyelőre ő tartozik neked, és nem fordítva, úgyhogy most ő ad pénzt.

Gondolom egy fecnit se írtatok róla, hogy mikor, mennyit adtatok kölcsön, úgyhogy arra ne is számíts, hogy egy fillért is vissza fogsz kapni.

Egyébként ha feleséged így gondolkodik, akkor kérdezd már meg tőle, hogy a testvére micsoda, aki lenyúl titeket, és tojik bele, hogy ti hogy éltek meg? Ő eddig mikor és miben segített nektek az elmúlt 8 évben?

Mit kaptatok tőle, amiért cserébe nektek adni kéne bármit?

Sajnos ha ezt nem tudjátok értelmesen megbeszélni, akkor marad az az út, hogy nem adsz semmit, és menni fog a hiszti, vagy életed végéig pénzeled őket, vagy berágsz, és beadod a válást. Egyszeri 30 ezres kiadás, de ilyen családtól megszabadulni kifizetődő.

(Esetleg legközelebb írjatok hivatalos papírt a kölcsönről, a visszafizetésről, és hogy ha nem törleszt időben, akkor ennek a kölcsönnek, és az eddig felgyűlt 460 ezernek a fejében lemond az örökségéről a testvére javára. De gondolom akkor is te lennél a szemét állat.)

2016. aug. 3. 11:34
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg keress fel ügyvédet, hogy létezik-e olyan, hogy utólag írtok egy papírt, amiben elismeri, hogy összesen 460 ezerrel tartozik nektek, és hogy köteles lesz X idő alatt visszafizetni.

Ezt lebegtesd az orra alatt, hogy ha aláírja, akkor lepapírozva, szabályosan kölcsönadva kaphat egy keveset, ha nem, akkor tőled többé egy fillért se.

Gondolom nem fogja aláírni, a tartozást se fogja elismerni, még a végén ő lesz megsértődve, hogy vissza kell fizetnie a kölcsönt, és azt nem ajándékba kapta.

Figyelj, le a kalappal előtted, ha ezt ennyi éve elviseled, de én a helyedben már elvált ember lennék, olcsóbban megúszom.

2016. aug. 3. 11:37
 14/22 A kérdező kommentje:
igazából nemlenne létszükséglet az autó, mert jelenleg is van. 33éves ladával járok 9éve, és csak azért van még benne lélek mert autószerelő vagyok. A kölcsönről bizony nem irtunk semmiféle papirt, de már abba is belenyugodtam, hogy sose látom viszont, csak legalább ne kelljen többet adjak.
2016. aug. 3. 11:45
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
akkorm állj a sarkadra és közöld hogy te többet egy fillért sem kapsz, hisz munkát szereztél neki, ott hagyta pénzt adtál és nem adja vissza. Nem vagy te jótékony szervezet és nem is a te dolgod az ő testvérének a problémája
2016. aug. 3. 11:47
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Ez jó, amit 13-as írt, létezik tartozáselismerő nyilatkozat, ilyet kell íratni a sógorral:

[link]

Ha aláírja, akkor sima kölcsönszerződéssel adhatsz neki még egyszer, utoljára valamennyit. Vagy az új kölcsön+az eddigiek összegéről ír egy nyilatkozatot, amit záradékoltatsz, és azonnal végrehajtható, ha nem fizet, kikerülhető a bírósági procedúra. Ezt azért magyarázd el az asszonynak, hogy így műxik, és nem fogsz vacakolni, ha a sógor ingyenbanknak néz, rá fogod küldeni a végrehajtókat.

2016. aug. 3. 11:56
 17/22 anonim ***** válasza:
77%

Mondd meg a nejednek h fizesse ő a költségeit ha akarja én nem hagynám

legyél férfi!!

nőként írom ezt..

2016. aug. 3. 12:30
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

jaj, nehogy már a kérdező magyarázkodjon,hogy kell -e neki új kocsi. az ő pénze, megkereste rá a rávalót.

a 31 éves bátyus meg azt csinál amit akar. túl sokat segítettetek neki eddig is, anyagilag és munkahely ügyben is.

itt az ideje magára hagyni. csináljon amit akar. ha neki 1500 forintos órabér kell,akkor hajrá.üljön otthon és várjon amíg lesz ilyen munka.

aki dolgozni akar ,az elmegy 450-500 forintos órabérért is, mert kell neki a pénz. aki nem akar, az meg mindenféle kifogásokat fog keresni.

én biztosan elbeszélgetnék a feleségemmel,hogy ezt mégis hogy gondolja? miért kell az életképtelen munkakerülő senkiházit támogatni? inkább tegyétek félre a leendő gyereketeknek azt a pénzt.vagy tegyétek el lakásfelújításra.akármi

amúgy is nem értem mégis miféle kölcsönkérésről beszél a bátyus, amikor több száz ezerrel tartozik nektek. ha rendesen visszaadná a kölcsönt,azt mondom oké. de ő nem adja vissza, hanem újabbakat kér.. ehhez pofa kell. zárjátok el a pénzcsapot. ha kell legyetek külön kasszán a feleségeddel. a kocsit meg vedd meg.

ha kell a bátyusnak 180 ezer akkor takarodjon el dolgozni.

2016. aug. 3. 12:43
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
ez ma már a harmadik kérdés egy ilyen ingyenélő családtagról... menj külön kasszára az asszonnyal, aztán pénzelje ő a tesót, ha van rá ereje...
2016. aug. 3. 13:02
 20/22 anonim ***** válasza:
91%

5-ös válaszoló

"Úgy tűnik, ma a 30+ éves ingyenélő a slágertéma...:D"

Én ismerek sok 30+ éves ingyenélő embereket.:-D

Kérdésre válaszolva:

"Ezután az egész életem arról fog szólni, hogy pénzelnem kell sógoromat?"

Ennyire balek vagy akkor igen.

2016. aug. 3. 13:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!