Miért kell mindenbe belekötni?
A reggeli teendők része az is, hogy beveted magad után az ágyat. Azt a ruhát, amit napi rendszerességgel használsz, azt jogos, hogy előhagyod, a többit illik legkésőbb este elpakolnod. Bár, ha saját szobádban hagyod elő, akkor én nem szólnék érte. Azért gondolom, nem széthagyott ruhákkal van tele az a szoba.
A villanyt viszont nem praktikus folyton le-föl kapcsolgatni, ui. (igaz fajtától függően) az izzót megterheli a gyakori kapcsolgatás. Így hamarabb kiég. A villanyszámla kicsit kevesebb lesz, de gyakrabban kell izzót cserélni. Gyakorlatilag viszont egy lakás áramfogyasztásában ez minimális tétel, úgyhogy ezen tényleg butaság kötekedni. Mondjuk, ha kimész a szobádból vacsorázni (legyen fél óra), akkor azért mindenképp kapcsold le.
Szóval, van, ami jogos, de többsége tényleg csak kötekedés.
Nézd, az én szobámba is jön be időnként úgy anyám meg főleg bátyám, hogy az a táska ott a földön miért van, miért nem a helyén, és különben is, kupi van, de ismernek, tudják, hogy az én táskám a földön érzi jól magát, és attól boldog, ha nem a helyén van. Néha visszakérdezek, hogy tán nem férnek-e meg tőle, de igazából csak azért csinálják, hogy
1. szóljanak hozzám
2. rendmániások, és nehezen veszi be a gyomruk, hogy én meg nem vagyok az. (Ugye a másság minden esetben elítélendő.) De leoltom őket, és rendben vagyunk.
Viszont az, hogy te rendben levőnek találod 10-ig a vetetlen ágyat nézni, az nekem se férne bele. (10-ből egyszer sem.) Amúgy valószínűleg rendetlennek tart anyád, ennyi a sztori. Meg esélyes, hogy unatkozik is kicsit, és nem talál magának jobb elfoglaltságot, mint azt figyelni, széthagyod-e a ruháidat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!