Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ciki ha sziával köszönök egy...

Ciki ha sziával köszönök egy 55 év körüli férfinak?

Figyelt kérdés

Én 20 éves vagyok. Kb 10 éves korom óta ismerem, de eddig mindig "Csókolommal" köszöntem. Már eleinte is mondta egyszer, hogy tegezzem, de 10 évesen nem tudtam egy apumnál is idősebb embert tegezni. Erre most egy pár hete megint csókolommal köszöntem, és mondta, hogy hanyagoljam azt hogy "csókolom". Jó, tudom, hogy már öreg vagyok ehhez, és hogy egy felnőtt nő vagyok, nem illendő csókolommal köszönni, de szerintem azoknál akiket már kisgyerek korom óta ismerek belefér.

De akkor hogyan köszönjek neki? :D

Szia? Nekem az nem megy...

2010. ápr. 17. 19:36
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Nekem van egy "áthidaló" megoldásom. Anyósom, aki már túlvan a 60-on, kérte, hogy tegezzem. Mivel visszautasítani nem szerettem volna (mint a sógornőm), de a szia meg olyan közvetlen, a helló meg pláne nagyon baráti, így szervusszal köszönök neki. És tegezem, de a nevéhez hozzáteszem azt, hogy néni.
2011. ápr. 29. 12:15
 22/26 anonim ***** válasza:
Szerintem egyáltalán nem ciki,mivel 55 még azért nem egy matuzsálem egyrészt,másrészt megkért rá,hogy tegezd.Én 21 vagyok és a munkahelyemen mindenki tegez mindenkit,pedig vannak 50-60 évesek is
2011. ápr. 29. 13:35
 23/26 anonim ***** válasza:

1. Felnőtt NŐ vagy már, nem illik csókolommal köszönnöd senkinek. Sem az ezer éves ismerősnek, sem tanárnak, sem boltosnak, sem apukád haverjának, SENKINEK

2. A "szia" túlzottan baráti és közvetlen, a "hello" nagyon ciki, felejtsd el, egy 50 év körüli embernek nem illik hellóval köszönni, nekem mindig megvan a véleményem azokról a fiatalokról akik hellóval köszönnek egy náluk jóval idősebbnek

3. Ilyenkor a "jó napot" sem illik, hiszen MEGKÉRT, hogy tegezd, a jó napot pedig magázás...

4. Ilyen esetben két köszönési mód elfogadott: a SZERVUSZ vagy SZERBUSZ. Ezzel nem sérted meg, tiszteled továbbra is, de nem is kisgyerek módjára sziázól vagy hellózol.

Üdv

egy hr-es

2011. ápr. 29. 13:43
 24/26 anonim ***** válasza:
"sziázol" természetesen rövid o-val
2011. ápr. 29. 13:44
 25/26 anonim ***** válasza:
Nem, nekem egy fiatalos 50est eszembe sem jut magázni és én is mérges vagyok, ha hölgyemnek szólítanak, a múltkor meg kisasszonynak :S Soha nem sértődött meg rajta senki. 22/L
2011. ápr. 29. 15:38
 26/26 anonim ***** válasza:
Nekem ez nem fura, a munkahelyemen mindenkit tegezünk. Igaz, mikor egy tényleg idősebb kolléga jön, akkor meg szoktam várni, hogy felajánlja, nem úgy, mint sok korombeli suttyó. Úgy gondolom, az idősebbnek joga eldönteni, engedi-e, ha igen, akkor természetesen tegezem minden további nélkül.
2011. ápr. 29. 15:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!