Ciki ha sziával köszönök egy 55 év körüli férfinak?
Én 20 éves vagyok. Kb 10 éves korom óta ismerem, de eddig mindig "Csókolommal" köszöntem. Már eleinte is mondta egyszer, hogy tegezzem, de 10 évesen nem tudtam egy apumnál is idősebb embert tegezni. Erre most egy pár hete megint csókolommal köszöntem, és mondta, hogy hanyagoljam azt hogy "csókolom". Jó, tudom, hogy már öreg vagyok ehhez, és hogy egy felnőtt nő vagyok, nem illendő csókolommal köszönni, de szerintem azoknál akiket már kisgyerek korom óta ismerek belefér.
De akkor hogyan köszönjek neki? :D
Szia? Nekem az nem megy...
Baromi szarul esik ám ez egy idősebbnek..
Ha azt kérte hogy tegezd, akkor tegezd, nem véletlenül kérte..
Azért az 55 éves még nem egy nagypapi:)
A munkahelyeden a kollégádnak sem mondod, hogy csókolom, vagy a főiskolán a tanároknak (remélem).
Köszi a válaszokat.
Amúgy azoknak szoktam csókolomot köszönni, akiket kicsi korom óta ismerek. Van olyan aki a szüleimnek a barátja, és már születésem óta ismernek. Én nekik nem tudok már másként köszönni, és az ő gyerekeik (lányok) is úgy köszönnek apuméknak. Szerintem ez teljesen rendben van, én legalábbis úgy gondolom. Meg aztán, egyik nap még csókolommal köszönök, másnap meg már jónapot? Áhhh....
Szóval akiket már kisgyerek korom óta ismerek azoknál megmaradt a csókolom, és ezen nem változtatok. Szerintem ők is meglepődnének...
És természetesen a tanáraimnak/a boltban/az orvosnak (és még sorolhatnám) Jónapot kívánokkal szoktam. Annyira azért nem vagyok hülye.... -_-"
Nekem is kissé szokatlan volt 20 évesen, hogy a szüleim korú vagy idősebb embereket tegezzem, de rövid idő alatt megszokja azt az ember.
A rokonság egyik felében mindenki tegez mindenkit, így a 6 éves gyerek is az 5x éves nagybácsit. Az egyetemen meg a fele tanári kar tegeződik, és életkortól függetlenül. Van olyan tanársegéd, aki magázódik, de van olyan docens (50 felett), aki tegeződik. Munkahelyen meg a közeli munkatársakkal általában tegeződik az ember, és ebbe a helyi vezető is beletartozik.
A szia nem ciki, a csókolom, na az a ciki. A hideg ráz mikor egy fiatal lány azt mondja egy férfinak, hogy csókolom. ÉS mindegy, hogy mióta ismered gyerekkorod óta, vagy sem. Ha jó napottal köszönsz csókolom helyett érezteted a másik féllel, hogy felnőttél. Ekkor felajánlja hogy tegeződjünk, vagy marad a jó napot.
Aki felajánlja, hogy tegezd, de nem áll rá a szád a sziára mondd azt hogy szép napot. Se nem magázod se nem tegezed. Nekem bejött.
Egyik fiatal kolléganőm "lecsókolomozta" az egyik férfi tanárunkat (oktatási intézményben dolgozunk, nem pedig minket tanít). Ő 22, a tanár kb. 50. Mikor a férfi kiment az irodából mondtam neki, hogy ne csókolommal köszönjön már, az már ciki. Ekkor a kolléganőm csak annyit mondott, hogy hú basszus, akkor azért nézett rám olyan nyálasan. :)
Szóval tedd félre a csókolomot, és köszönj neki bátran sziával, hiszen ezt kérte. Ha én valakitől azt kérem majd, hogy sziázzon, akkor az nem véletlen!
Ha meg más nem, akkor marad a Jó napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!