Mit tehetnék? Hogyan segíthetnék?
Én is függő vagyok,bevallom,13 éves.
ÉS nem rosszak a jegyeim,hanem 4-5ösök,egy 3asom volt tesiből.Azért vagyok függő,mert az osztálytársaim és az iskolatársaim csúfolnak,és ezért visszahúzódó lettem.
A fűnyírást és az ilyeneket természetesen megcsinálom.
Vegyél magadnak saját gépet
Köszönöm azoknak a választ, akik normális, értelmes dolgokat írtak :)
Vegyek gépet? Hát jó, ha adsz pénzt rá, mert nem mindenkinek van arra pénze, hogy csak úgy elmennyen a boltba, kiválaszt egy százakárhányezer forintosat és meg is veszi. Ha neked ilyen jól megy, hát gratula. Csak hogy tudd, vannak fontosabb dolgok is, amire kell a pénz. Bár ez úgy látszik nem így megy egyeseknél...
Egyébként én sem vagyok társas lény, inkább otthon ülős tíous vagyok, de van más amivel foglalkozhatnék. Például rajzolgatok vagy írom a történeteimet és ki is megyek az udvarra. Nem tudom miért gondolják azt néhányan, hogy a számítógépfüggőség normális hétköznapi dolog. Nem, nem az, és a drog, alkohol, cigi és társai sem azok. Engem is kiközösítettek egész általánosiskolában, mégsem lettem ilyen. Szépen lassan kezdtem megnyílni, jártam pszichológushoz is, bár talán az nem is sokat segített, és mára már azért meg merek tenni olyan dolgokat is, amit eddig nem (ez nem mindenre igaz). Például EGYEDÜL elmentem Budapestre, amit eddig talán nem mertem volna. Na most ezt azért írtam, mert tesómat még a közeli kis városkába sem lehetne elküldeni, nemhogy a fővárosba. Most lesz középiskolás, és anya már aludni sem tud, mert aggódik, hogy mi lesz vele. Szerintem a 8.osztálky megismétlése lenne a legjobb ötlet, de anya már azt mondta, nem meri megkérni sem az igazgatót, hogy hadd maradhasson, amiért ilyen "rossz" lett. Például máskor szerette a tesi órát, mára már azt mondja, utálja, és van, hogy nincs kedve tesizni, akkor át sem öltözik. Egyszer azt hiszem el is lógott emiatt.
Szóval elég nehéz a helyzet. Majd megpróbálom meggyőzni anyát, hogy tegyünk valamit. Én csak attól "félek", hogy az öcsém ordibálni fog, ahogy szokta. De itt valamit tenni kell. :(
A számitógépfüggés egy TÜNET. Nem ez az OK, ami miatt baj van vele. Ezzel fedi el a valódi okot. Ha a tünettől elzárjátok, attól még az OK megmarad - majd akkor nem számitógépezni fog, hanem csak ül a sarokban.
Azt kellene megkérdezni Tőle, hogy mi a baj? Mi bántja, amit csak a gép előtt levés tud feloldani? Tinédzser, biztos sok önértékelési problémája van, nem jön be a lányoknak esetleg stb. Ebben kellene neki segitség, és csak utána/párhuzamosan tud erről leszokni.
Tünet a francokat, ez a tipikus fiatalkori betegség, és az a baj, hogy néha a szülők sem tudnak mit csinálni. Rengeteg ilyen beteg van, mert a számítógépezés tök menő :S És az a vicc, hogy nem csak hogy egyre több gyerek csinálja ezt, hanem egyre több huszonéves is. Borzalmas:( Gyerekeknél még rosszabb, mert gyerekkorban a legfontosabb, hogy társaságban legyen, tanulja meg milyen más hobbik vannak ezen kívül. Ilyenkor kellene felkészülni a felnőtt korra és akkor tessék.
A kérdezőt pedig kicsit félreértették a bevallottan gépfüggők (érdekes, hogy csak ők, na mindegy), nem az a baja, hogy nem jut oda a géphez, hanem hogy az öccse számítógépfüggő. Akárhogy veritek itt a nyálatokat, ez baj és még nagyobb baj lesz, ha nem fejezitek be most. Akit csúfolnak annak üzenem, hogy menjen el sportolni, az ad egy másik közösséget és önbizalmat. Ezerszer értelmesebb és jobb dolog, mint a számítógépezés és tényleg egészséges és fejleszt is, testi és lelki szinten is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!