Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetnék? Hogyan segíthetnék?

Mit tehetnék? Hogyan segíthetnék?

Figyelt kérdés
Az öcsém 14 éves múlt, és szinte csak a számítógéppel tud élni... Már évek óta egyre többet ül a gép előtt, és nem akar elszakadni tőle. Hétvégén reggel 8 előtt bekapcsolja és megy egész nap, de 1-2 órára én is oda ülök meg este anya is. A tesóm megragad minden alkalmat, hogy a gép elé kerüljön, és ha valaki feláll, ő rögtön oda ül a számítógéphez. Ha hazaér az iskolából, az első dolga, hogy bekapcsolja, s csak aztán öltözik át. Enni is a gép előtt szokott. Tanulni nem igazán akar, és neki a számítógép az első. Anya teljesen kivan miatta, de őt nem érdekel semmi. Én, ha az iskola miatt meg kellene néznem valamit, nem jutok a számítógép elé, és ha odaadja fel van háborodva. Mindig várnom kell, hogy odaadja. Anya sem tesz sokat érte, és mindig mi vagyunk a hibásak a másik tesómmal, ha próbáljuk jó dolgokra "tanítani". Sajnos már nem hallgat senkire, nem érti meg, hogy ez így nem lesz jó. Azt mondja mindig, hogy ne foglalkozzunk vele, és ő csak ezt szereti. Hogyan lehetne jó dolgok felé terelni az érdeklődését? Mit tehetnénk? Mert őt igazán nem érdekli semmi, csak a számítógép.... és mindig azokat utálja, amit mi szeretünk a nővéremmel, pedig nem is ismeri, és mindig kiabál, bármilyen szépen is szólunk hozzá. Valaki segítsen kérem, mert én ezt nem bírom, hogy mindig az van amit ő akar és tőle függök sok dologban! :(
2010. ápr. 17. 15:56
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
Hát ez már tényleg durva. Akkor is bemászik ha anyukádéknál van? Vigyétek orvoshoz ezt a gyereket, azt hittem ennyire azért nem durva a helyzet. Vagy tegyél szúnyoghálót az ablakra, azt csaknem vágja ki. Apukád mit szól ehhez? A fiúk általában hallgatnak az apjukra, ha már az anyjukra nem.
2010. ápr. 17. 16:19
 12/30 A kérdező kommentje:
Mármint én a tesómmal, hogy nehogy be tudja dugni a konnektorba a vezetéket, de nem volt sok siker.
2010. ápr. 17. 16:20
 13/30 anonim ***** válasza:
Hát akkor ajtót ablakot kell bezárni ahol van a gép.Vagy meg kell fenyegetni hogy eladjátok a gépet(ha igaz ha nem)Biztosan van olyan hely ahol nem fér hozzá ha másnem valami rokonnál ismerősnél.Egy ideig én elvinném máshoz a gépet ahol nem tud gépezni aztán elöbb utóbb csak beleszokik a dologba.Meg bíztatni kell ha tanul akkor visszakapja és játszhat persze normál kereteken belül.
2010. ápr. 17. 16:20
 14/30 anonim ***** válasza:
Bocsi akkor félreolvastam :)
2010. ápr. 17. 16:21
 15/30 A kérdező kommentje:

Hát elég fura nálunk a helyzet. Úgy érzem nem olyan a csládom, mint bárki másnak, mintha idegen lények lennénk.

A tesóm most anyával van egy szobában, úgyhogy ez sem megoldás, és ennek meg a másik szobának nincs kulcsa csak az enyémnek.

2010. ápr. 17. 16:22
 16/30 anonim ***** válasza:

Szerintem csináljatok jelszót a gépre amit ő nem tud megfejteni. De ne ilyen hogy név vagy rokon születési ideje legyen hanem valami bonyolult.

S akkor talán észreveszi hogy van más is. A horgászat vagy akár biciglizés tényleg jó ötletnek tünik.

24L

2010. ápr. 17. 16:23
 17/30 anonim ***** válasza:
2010. ápr. 17. 16:24
 18/30 anonim ***** válasza:
És apukád? Nem veletek lakik? Nem szoktatok menni hozzá? Nézd, ez így nem oké. Anyukád is lehetne szigorúbb. Én ezt biztosan nem tűrném el a fiamtól. Nehogy már a nyúl vigye a puskát. Pszichológusnál jártatok már?
2010. ápr. 17. 16:24
 19/30 anonim ***** válasza:
Úúú a 16:23-as ötlete nagyon jó. Ez a jelszó tényleg jó ötlet :)
2010. ápr. 17. 16:25
 20/30 anonim ***** válasza:
És ezzel mi a probléma? Én 15 éves vagyok, lány és reggeltől estig a gép előtt ülök.A kutyát sem érdekli hogy itt csinálok mindent.Eszek,leckét írok és ha kell tanulok a gépemen nézem a tv-t néha.Amiket leírtál olyan mintha az Én nővérem lennél.Csak mi még nem verekedtünk mert külön gépünk van.Szerintem próbáljatok meg beszerezni egy másikat is.De ha nagyon nem akarjátok hogy ott üljön akkor sem a büntetés lesz a legjobb mert valószínű hogy nagyon lehangolt lesz hogy nem gépezhet.Vagy akkor Anyukádnak több kitartás kellene.Ha odaül akkor ő küldje el.Sajnos mást nem tudok tanácsolni.
2010. ápr. 17. 16:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!