Ismertek olyat, aki 30-on túl, család mellett találta meg a hivatását?
A huszonéveimet sajnos elszúrtam, haszontalan egyetemre mentem, a nyelvtanulásra is épp csak annyi időt szántam, hogy meglegyen a nyelvvizsgám. Ennek ellenére viszonylag normális munkát találtam, aztán elég hamar férjhez mentem, jöttek a gyerekek, a gyed után visszavettek a régi munkahelyemre, szóval úgy tűnt, hogy ha nem is túl izgalmas, de kerek a világ.
Tavaly azonban a férjem - aki velem ellentétben odatette magát az egyetemen - kapott egy jó lehetőséget külföldön, kiköltöztünk a családdal, és itt kellett rájönnöm, hogy sajnos nem vagyok jó igazán semmire. Az otthon is használhatatlan diplomám itt még annyit sem ér, a nyelvet törve beszélem, így olyan munkát végzek, amihez még 8 általános sem kéne.
A kérdésem az lenne, hogy van-e itt olyan, vagy ismertek-e, aki ennyi idősen sikerrel fordított a sorsán? Hogyan történt? Hogyan csinálta? Tervem az rengeteg van, de nem szeretnék megint olyasmibe belekapni, amiről pár év múlva kiderül, hogy semmi értelme nem volt.
Szóval most nem a kioktatást várom, hogy hogyan kellett volna, azzal nem vagyok előrébb, hanem sikertörténeteket, hogy ha másnak összejött, talán nekem sem kell temetnem magam.
Ja, és a legjobb amikor úgy beszélnek, főleg a fiatalok, hogy elnyelik a szót, csak makognak, mintha meg akarnának fulladni:-D
Egyébként arra már rájöttem, hogy minnél többet tudsz angolból, rájössz, hogy mennyi mindent nem tudsz még:)
Stori 1:
A nő háziasszony volt, fiatalon ment férjhez, 30 fölött megszűnt a munkahely. Ő kézműveskedni szeretet, és az alkotásait eladta, később főállásba csinálta, mára már vállalkozó és alkalmazottjai is vannak, meg saját boltja.
Stori 2:
Egyetemet végzett a nő, de soha nem dolgozott a szakmájába, férje eltartotta. A férje munkája miatt külföldre költöztek, ahol a helyi anyukákkal összebrahizott. Sokszor elvállata mások csemetéjét, hogy vigyáz rájuk. És az anyukáknak feltűnt egy csomó dolog, hogy befőz, meg elrak, meg egyéb háztartási praktikák, és végül a fiatal anyukákat ő tanította ilyen háztartási trükkökre. Azóta élettanácsadó vagy mi a szösz, és pénzért ad tanácsokat, hogyan kezeljék az asszonyok a konyhafüzetet, mivel lehet spórolni, hogy lehet nevelni a gyereket és egyéb ház körüli praktikákat is megoszt. És elég szép karriert épített abból, amit itthon a nagyijától tanult meg. Mert külföldön nagyon sok az elveszett anyuka/nő.
Nyelvtanulásra azt tudom mondani, hogy erőltetni kell. Kimész és beszélsz. Folyamatosan. Nem baj ha rossz. Eleinte össze kell fejben rakni, később már ösztön szinten fog menni.
Takarítok. Az egyik munkatársammal minden nap beszélgetek egy kicsit, de mivel nagyon erős tájszólásban, rengeteg szleng kifejezést használva beszél, ezek a beszélgetések néha elég egyoldalúak. - ő mondja, én pedig minden erőmmel próbálom megfejteni, ami nem mindig sikerül.
De dolgozik ott olyan nő is, aki 3 év alatt még semmit nem tudott megtanulni angolul, szóval ez a közeg látszólag nem a legideálisabb a nyelvfejlesztésre.
De azért már érzed, hogy fejlődött a nyelvtudásod, ugye? Mióta vagy kint, 1 éve? Nekünk a landlordék skótok, de őket elég jól meglehet érteni.
Na, a 3 éves kolléganőről ne vegyél példát. Szerintem ezeknek az embereknek igényük sincs rá, hogy jobban beszéljék az angolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!