Ti mit szólnátok hozzá, ha valaki azért nem inna alkoholt az esküvőtökön mert szoptatja a babáját?
Én azt sem értem, hogy ez hogyan jött szóba. Még ha a pár kérdezné, hogy tudják hogyan készüljenek, az oké.
Na mindegy. Bólogass neki, aztán tedd ahogy jónak látod.
Én is volt hogy nem ittam egy rendezvényen gyógyszer miatt. Koccintáskor felemeltem a poharat, kicsit számhoz érintettem. Kutya se vette észre. Csak nem fog fújatni a lagzin, hogy megfelelő e az alkohol szinted.
Legközelebb mondd meg nekik, hogy igyanak helyetted. A házasulandók biztos elfogadják ezt az alkut..
Egyébként idióták, mást nem tudok mondani.
Ha nem szeretnél inni, akkor ne igyál. És teljesen mindegy az oka. Ha van gyereked, ha nincs.
Mármint mivel sérted meg a házasulandókat? Hogy nem iszol alkoholt, vagy nem is akarsz koccintani velük? Anyóssal ne vitatkozz, úgysem fogja megérteni az álláspontodat.
Két dolgot tehetsz:
1. Megkéred a pincért, hogy a te pezsgőspoharadba szőlőlevet töltsön. Amikor tanú voltam a barátnőm esküvőjén, én csak szőlőlével koccintottam. Senkinek sem tűnt fel.
2. Fogsz egy pezsgővel teli poharat, a köszöntőnél te is felemeled, majd a szádhoz tartod, mintha kortyintanál belőle, kicsit esetleg még fogod, aztán félreteszed. Ha legközelebb jön a pincért, megköszönöd, és elviteted a poharadat. Marhára nem fog vele foglalkozni senki sem.
Utána meg bulizol alkohol nélkül. Az esküvő nem a lerészegedésről szól, sokan vannak, akik pl. kocsival érkeznek, és azért nem is ihatnak. Nem hiszem, hogy bárki problémát csinálna belőle.
Semmit nem szólnék. Nem is szóltam. Azért se szóltam, ha valaki azért nem ivott MERT CSAK. Sőt, arra se szóltam, aki terhes volt, és alkoholos pezsgővel jött koccintani. Felnőtt emberek, mindenki maga tudja, hogy mennyi fér bele.
(Ha láttam, hogy a 12 éves az alkoholos környékén egyensúlyoz, arra azért rászóltam. De csak hogy az anyja tudja-e)
A férjem lesz a tanú és nagyon szeretjük a párt, nem fogunk itthon maradni mert a rokonok hülyék.
Koccintani nyilván fogok meg iszok pár korty pezsgőt, de egy esküvőn inni kell anyósomék szerint. Mindenki hozza a saját kis pálinkáját, hát őket is hogy megsértem majd.
Igazából ott rontottuk el, hogy belementünk a vitába. Rájuk kellett volna hagyni, nem magyarázkodni. De már csak szűk egy hónap, addig majd bólogatok.
Anyósodat küldd el a gyerekdokihoz, vagy a védőnőhöz, kérdezze meg tőlük, ha nektek nem hisz.
Ne hagyd magad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!