Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jóban-rosszban, egészségben-be...

Jóban-rosszban, egészségben-betegségben. Hol vannak most ezek az ígéretek?

Figyelt kérdés

sok-sok évnyi magány, egyedüllét, munkanélküliség, haláleset miatt súlyos depresszióba kerültem. a férjem nem áll mellettem egyáltalán, sem orvoshoz nem hajlandó eljönni velem, sem ő maga nem segít nekem a gyógyulásban. ha kérem, hogy legalább csak hallgasson meg, minden hülyének és elmebetegnek elhord, hogy szerinte ez csak hiszti, és én nem akarok változtatni. nem bírja felfogni, vagy nem akarja -nem tudom-, hogy ez nem hiszti, hanem súlyos betegség, amiből egyedül képtelen vagyok kikerülni.

egyáltalán nem tudok már emberek közé menni, még a boltba sem, mert szinte a rosszullét kerülget, de állandóan csak azzal zaklat, hogy menjek ide meg oda, de ez nem csak úgy van. már maga a gondolat is óriási szorongást okoz, ha tudom, hogy feltétlenül el kell mennem valahova.

van, hogy lepihenek napközben is, néha sírok is, és emiatt kirángatott az ágyban, és a csap alá dugta a fejemet.

ez a segítség? milyen társ ő?

mondtam váljunk el, és hagyjunk egymásnak békét, de arról sem akar hallani. mit tegyek?

2016. júl. 15. 12:29
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
69%

Add be a válást. Akkor is elválasztanak titeket, ha ő nem akarja.

Nincs már dolgotok egymással, ebből nem lesz többé normális házasság.

2016. júl. 15. 12:34
 2/17 anonim ***** válasza:
56%

Válj el, nem kell a beleegyezése!

Aki a bajban belerúg a társába, az nem társ, és jobb lenne neked nélküle.

2016. júl. 15. 12:35
 3/17 anonim ***** válasza:
63%

"Add be a válást"

És egyedül boldogulni fog szerintetek? Jövedelem nélkül? Úgyhogy képtelen bármit csinálni?

Okosak.

2016. júl. 15. 12:41
 4/17 anonim ***** válasza:
76%

Magány, egyedüllét? Miközben ott a férjed? Ezt tényleg nehéz lehet neki elfogadni.

Munkanélküliként otthon ülsz, mert nehéz kimenned utcára, ügyeket sem intézel ugyanezért... ezt is nehéz lenyelni évekig.

"ez nem hiszti, hanem súlyos betegség, amiből egyedül képtelen vagyok kikerülni."

Ez egész egyszerűen nem igaz. Ez már nem nézőpont kérdése, ez nem igaz: a betegségből csak saját magad tudsz kivergődni, persze orvos segítségével.

Most gondold bele magad a férjed helyzetébe: a feleségem nem hajlandó munkát keresni, sem semmit csinálni, csak fekszik otthon egész nap. Én hajtok a melóval, utána elintézek minden mást, ezek után nem hagy otthon sem pihenni, hanem azzal nyaggat, hogy én járjak el vele orvoshoz, mert ő egyedül nem képes meggyógyulni. Hát semmi más dolga nincs, mint gyógyulgatni, könyörgöm!

A durvaságra nincs mentsége, hiába évek óta nem teszel hozzá semmit a közös élethez (ezt nem az anyagiakra értem, de tudom, mennyire élmény olyannal együtt lenni, akivel semmi közös programot nem lehet csinálni, mert mindenre van kifogása). Tényleg jobb lenne nektek külön, de ne gondold, hogy a férjed a patás ördög, te meg a szent, mártír asszony, aki nem hibás.

2016. júl. 15. 12:46
 5/17 anonim ***** válasza:
76%

egyrészt én sem bírom az ilyen embereket(már bocs) sok szörnyű évem volt az apámnak köszönhetően és elvesztettem számomra fontos családtagokat is,de sosem merűltem el az önsajnálat egy ilyen szintjére hisz azzal másoknak okozok szenvedést. Tudod volt ilyen rokonom és szöööörnyen fárasztó az állandó sóhajtozása, akkor is ha tudod, hogy jogosan teszi, az embert ez kikészíti és hosszú távon nem lehet elviselni, plusz nincs senki másod akivel elmenj dokihoz, miért csak a férjed segíthet ebben? megmondjam miért? mert igasigazából nem mersz orvoshoz menni és tudatalatt tudod hogy a férjed úgyse megy veled és akkor így a dolog meg is van oldva.

Az más hogy a férjed viselkedése akkor is nyomasztó, de valószínüleg őt is kerülgeti tőled az ideg, válj el tőle, nem kell az ő engedélye ehhez.

2016. júl. 15. 12:47
 6/17 anonim ***** válasza:
15%

Ja, bocs! Nem tudtam, hogy ilyenkor tűrni kell, hogy a férj kirángasson az ágyból....

Köszönöm okosok a felvilágosítást!

Nyilván ha a kérdező el akar válni, boldogulna egyedül is. Végüli most is egyedül van.

2016. júl. 15. 13:02
 7/17 anonim ***** válasza:
77%

Egyedül nem tudsz belőle kilábalni-mit tettél meg eddig azért hogy meggyógyulj?

Nem megoldás az erőszak, de részben megértem a férjedet.

2016. júl. 15. 13:31
 8/17 anonim ***** válasza:
61%

A depresszió nem hiszti, betegség, amit kezelni kell. És orvos tudja kezelni. Hagyd a férjedet a fenébe, tőle nem várhatsz megoldást. A válással most ne foglalkozz, koncentrálj a gyógyulásra.

Első körben kérj egy beutalót a háziorvosodtól pszichiáterhez. A depresszió leküzdésében egyedül ő segíthet. Ha jobban leszel, el tudsz kezdeni munkát keresni, kapcsolatokat kiépíteni, és ha már a saját lábadra tudsz állni, akkor szépen elváltsz tőle.

Mióta tart ez az állapot (magány, munkanélküliség, depresszió)? Van gyereketek? Vannak rokonaid, akik segíteni tudnak a gyógyulásban?

2016. júl. 15. 13:34
 9/17 anonim ***** válasza:
84%
Erősen téged minősít ha a fėrjedtől vársz segítséget aki mellesleg nem orvos. A férjed megtett mindent hogy visszarángasson a valóságba, ha neked ez kevés volt arra hogy rájöjj, itt már csak egy szakember segíthet (ahova NEKED kell elmenned egyedül) akkor megérdemled a sorsodat.
2016. júl. 15. 13:40
 10/17 anonim ***** válasza:
84%

Első lépésként köszönd meg a férjednek, hogy kitart melletted, eltart és elvisel. Ugyanis a legtöbb pasi ennyi gond után már lelkiismeret furdalás nélkül elvált volna.

Nem ő tehet a betegségedről, nem neki kell segítenie, és nem terhelhetsz rá mindent.

A doki se a buksid fogja simogatni, hogy jól van, napokig döglődj az ágyban. Ő fog a legjobban rugdalni, hogy menj emberek közé és intézz el valamit, vásárolj be, rendezd a környezeted, legyen napirended mikor mit végzel el, stb. Nem csak felír egy marék nyugicukrot, sőt jó pszichológus kerüliba gyógyszereket.

Voltam depressziós.

Pont az segít, ha hallgatsz a férjedre és kimozdulsz, ha csinálsz valamit. Az ágyban fekvés nem segít, sőt!

Másrészt: miben fáradsz el ennyire? Az önsajnálatban? Egy csekket se fizetsz be a párod helyett. Nem támogatod, nem segíted, nem csinálsz semmi hasznosat, nincs jövedelmed, otthon csak feküdnél.

TE nem fogadtad meg véletlen, hogy segíteni és támogatni fogod!?

Kapd össze magad, mielőtt beadja ő a válást. Eddig is többet tűrt, mint ami elvárható.

2016. júl. 15. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!