Egy családcentrikus nő életpályájába hogyan fér bele a jogi szakma?
Világéletemben a jogi pálya iránt érdeklődtem. Fontos volt nekem mindig, hogy valamiben kiteljesedjek, a tőlem telhető lehető legtöbbet elérjem az adott témában. A saját családom képe miatt őszintén szólva sosem vonzott a gyerekvállalás, a család fontossága, nem láttam bele testközelből a pozitív oldalába. Közben jelentkeztem jogra, nem sokkal később lett egy szerelmem, aki azóta az élettársam, és ő megváltoztatta az élethez való hozzáállásomat, és szerintem pozitív irányba vitte el a gondolkodásomat, rávilágított arra, mik a valódi értékek az életben. Az ő családja csodás, és megtapasztaltam, hogy ez egy működőképes dolog, továbbá, hogy ez kell hogy legyen az élet elsődleges célja... Én legalábbis mostmár így látom. Ugyebár közben elkezdtem a jogot, ennek már második éve, de már nem a karrier a lényeg, és elkezdtem aggódni, hogy egy ilyen kemény szakmában nő létemre nem tudnék kiteljesedni úgy, hogy közben harmonikus családi életet tudjak magam mellett fenntartani, amelyben maximálisan a gyermekeim életének a része vagyok. Egyszerűen nincs az az arany középút, amellyel meg is érné ebben a szakmában maradni.
Bocsánat, hogy hosszú lett, de szerettem volna részletesebben leírni... Kérlek írjátok le a véleményeiteket vagy a tapasztalatokat!
Összeegyeztethető-e a kettő? Mit javasolnátok? Hagyjam el, és keressek olyan szakmát, ami ilyen célokkal is boldoggá tenne? Vagy van megoldás így is?
Nem nagyon hallok vidám történeteket... Boldog jogászokról akik 100%-osan helyt tudnának állni a családban betöltött szerepükben is... Ennek az ellenkezőjéről viszont 100 meg 100 történetet hallottam/láttam magam is.
Köszönöm!
Én ügyvéd vagyok, és ugyan nekem nincs férjem, gyerekem, de sok kollégának van.
Szerintem ugyanannyira összeegyeztethető, mint bármelyik mások olyan szakma esetén, ahol rugalmasan, nem pedig blokkolva, műszakban kell dolgozni. (És hát lássuk be: egyre több ilyen van.)
Hozzáteszem, ha önállósodik az ember, akkor a rugalmasság tényleg megvan. Senki nem szól bele, mikor dolgozom, és mikor nem (persze pl. a tárgyalások kötöttek), így pl. simán tudok akár hétköznap is a testvérem gyerekére vigyázni, ha neki dolga van (pontos időpontot előre egyeztetünk), ellenben pl. a férjével, aki 8-17-ig dolgozik, és nem tud eljönni napközben a munkahelyéről.
Ha így vesszük, elég családbarát a dolog.
De bizony olyan is van cserében, hogy hétvégén, éjjel, ünnepkor... kell valamit csinálnom, mert határidős, és meg kell lennie.
"rávilágított arra, mik a valódi értékek az életben"
Ez mit takar? Szerelmesen a füledbe súgta, hogy de szép lenne, ha otthon vasalnád a gatyáját?
2. .... :DDD NEM! Csak rájottem mellette, hogy nem rossz dolog ez a család, és csak kell nekem az életben gyerek. Ennyi. :D
Köszönöm a válaszokat!! Egyszerűen beparáztam, mert maximálisan más terveim voltak az életre, leginkább a munka és a hasonló tervek töltötték volna ki, aztán most hirtelen nem tudom eldönteni, hogy működne ez... Mert sosem képzeltem el. 100%-os háziasszony, vasalónó meg a többi sosem leszek, az fix :D
Sok tényező van, főleg, ha párod is van. Anyám bíró volt és 2 éves koromban elvált. Mivel nem kellett reggeltől estig fixen bent lennie a munkahelyén, mindennap finom házi ebédet kaptam (miután elegem lett a menzából), s ha valami kellett délután, simán bementem a munkahelyére. Ha épp tárgyalt, akkor is rányithattam, elrendelt egy szünetett, kijött, elintézett hamar és visszament. Ennél azért sokkal kötöttebb s szigorúbb munkahelyek is vannak...
Az tény, hogy sokat dolgozott, otthon is. De ott volt. A családi életem nem volt tökély, de ez a személyiségünk különbözőségéből és a testvér, apa, unokatesó s egyéb rokonok szinte teljes hiányából fakadt. Azért nem volt rossz nekem. Össze lehet egyeztetni a dolgokat s ha még egy nem túl elfoglalt jó apa is van... Az szuper lehet.
Mekkora a valószínűsége, hogy éjjel mind azok vannak itt, akuk jogászok, apu az, anyu az, közeli barát az?
Kb nulla.
Na, ennyire kell komolyan venni a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!