Édesapám besokallt. Ti megértitek ezt? ( bocsánat ha túl hosszú)
Ilyenkor mindig hálát adok az égnek, hogy milyen normális szüleim vannak. Nálunk ők kérdezik meg, hogy kell-e valami a boltból, és ha azt mondom, hogy nem köszönöm (legtöbbször ez van), akkor is mindig hoznak valami meglepetést.
Illetve ami tanulásos dolog (nyelvtanfolyam, érettségi előkészítő, tankönyv, jogsi) azt mind ők állják, mondván, hogy ezek tényleg a javamat szolgálják, de ami szórakozás (mozi, buli, színház) azt én állom.
Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy például a történetben szereplő apuka miért csinálja ezt.
Ennyire frusztrált és ideges, ilyen rossz a személyisége, vagy úgy érzi, hogyha szívatja a gyerekét, akkor az erősödik (ami nem öl meg, az erősít).
Én nem tudom elképzelni, hogy ezeknek a dolgoknak bármiféle pozitív hatása lehet egy gyerekre, és ezek pont olyan dolgok, a kedvesség, figyelem, amik nem az anyagi helyzettől függenek, és pénzért nem lehet őket megvenni.
Tényleg nem értem apukádat, és nagyon sajnállak!:(
NEm tudom, hány éves vagy, de holnap mindenképpen menj el orvoshoz, ahhoz nem kell sem apukád, sem elöre engedély töle.
A leirásodból valószinü, hogy valami egyéb problémája is van, és egyszerüen túlfeszitettek az idegei. (Lehet, hogy a munkahelyével vannak bajok, esetleg a barátnöjével)
Amennyire lehet, próbáld kicsit kihúzni magad a célvonalból, a szobádban csináld a dolgodat.
A háztartást miért te csinálod, a barátnö nem segit?
Illetve:
Komolyan azt hiszi, hogy ilyen családi légkörrel, ilyen feszültséggel és nyomással, majd jobb teljesítmény ér el a gyereke? Pont, hogy ezek miatt lesz szegény gyerek stresszes, és ér el még rosszabb teljesítményt.
Ez olyan, mintha azt mondanám, hogy oldj meg egy nehéz matekpéldát, miközben a fejedhez tartok egy stukkert. Garantálom, hogy nem fog sikerülni.
Ja, meg az orvosokban sem bízik, sőt a beteg gyerekét sem engedik el hozzájuk.
Halál komolyan kérdezem, van ember, aki szerint a fentebb leírtak a gyerek érdekeit szolgálják?
Igen, a Te szempontodból erre két lehetséges megoldás van:
1.) Ez a jobb! Őszintén elmondod apukádnak, hogy nem érted miért piszkál téged, Te igenis végzel itthon házimunkát, rendesen tanulsz, mindent megcsinálsz, amire kérnek. De ezzel a folytonos lenézéssel és nem-dícséréssel aláássa az önbizalmas, a tanulmányi eredményeit, nagyban csökkenti a sikeres életre való esélyedet.
MI ezzel a célja, tényleg azt akarja, hogy boldogtalan életed legyen?
2.) Érzelmi begubózás. Rossz megoldás, de megelőzi a nagyobb érzelmi, pszichés károk kialakulását.
Totál elhidegülés tőle. Szidhat, nem értékelhet, neked tök mindegy, mert úgy tekintesz rá, mint egy idegenre az utcán. Ha valaki az utcán azt mondja neked, hogy hülyén néz ki a ruhád, akkor vállat vonsz, és mész tovább.
Apukáddal is így cselekszel ebben a helyzetben.
Ilyenkor viszont fontos, hogy a szüleiddel való érzelmi zárás ideje alatt barátok illetve párkapcsolatok felé viszont nyiss, kvázi így pótold be az apukádtól jövő érzelmi hiányt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!