Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Mit tehetnék?

Mit csináljak? Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok anyám lelépett már 7 évvel ezelőtt és már akkor furcsa volt, mert minden előjel nélkül hirtelen lépett le. Azóta apámmal maradtunk én és a nővérem, de a nővérem súlyos átalakuláson ment keresztül, régen nem ivott nem dohányzott most meg nagyon keményen nyomatja. Apám valszeg szociopata vagy pszichopata (már a munkájából eredendően is valószínű) és állandóan teszi a megjegyzéseket miért nincs önbizalmam amikor rohadtul nem nevelt az életre. Aztán elég fura dolgokat is csinál például látja, hogy eszem és megkérdezi mit csinálok, vagy amikor olvasok (és tényleg olvasok) akkor megkérdezi mitcsinálok úgyhogy látja, hogy olvasok. Apám is keményen iszik, akár csak a nővérem, én teljesen más vagyok. A családon belül napiszinten megy a másik kibeszélése, az árulkodás, mindig egy bűnös keresése akit jól le lehet szidni. Minden héten ez megy. Aztán apámnak több személyisége van, mert a nyilvános helyeken teljesen máshogy viselkedik, volt már öngyilkossági szándéka is. Elsősorban olyanok válaszát várom, akik már idősebbek. Köszönöm

2016. jún. 30. 11:03
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy látom, sok mindenröl nincs fogalmad, csak dobálózol kórképekkel minden ok nélkül.

"Apám valszeg szociopata vagy pszichopata (már a munkájából eredendően is valószínű)"

Olyan nincs, hogy valaki a munkájából eredöen szociopata vagy pszichopata, emellett ilyen nem tud egy 18 éves valaki megállapítani, mert még szakembereknek is nehéz, nemhogy egy laikusnak.

"apámnak több személyisége van, mert a nyilvános helyeken teljesen máshogy viselkedik"

MEgint csak olyassmit mondasz, amiröl fogalmad sincs, és hülyeség: a többes személyiség nem azt jelenti, hogy valaki otthon elengedi, máshol meg fegyelmezi vagy megjátsza magát - ez ugyanis a legtöbb emberre jellemzö.

Az, hoyg alkoholista, lehetséges, meg az is, hogy a növéred is ilyen. Viszont az sem normális, ha anyád minden elöjel nélkül lelép a gyerekei mellöl, ö semmivel sem jobb, mint apád.

Az, hogy te mit csinálj, olyan kérdés, amit neked kell megválaszolni.

NEm írtad, hogy tanulsz-e még, illetve mikor végzel, és mik a további terveid.

Ha megoldható, akkor az iskola befejezése után (feltételezve, hoyg nemsokrá érettségizel) vagy keress munkát vagy tanulj tovább, de emellett költözz vagy kollégiumba, vagy több másik fiatallal közösen albérletbe és a saját életedet alakítsd.

2016. jún. 30. 11:21
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi de sajnos egy pár évig nem tudok elmenni innen, egyrészt az anyagi gondok miatt, másrészt a kollégiumrol elég rosszakat hallottam pl. egyik éjjel buli van és nem hagyják aludni azt aki akar stb.
2016. jún. 30. 11:57
 3/3 anonim ***** válasza:
Akkor nem sok választásod van, lehetöleg ne foglalkozz velük, a céljaidat tartsd szem elött és arra koncentrálj. Meg a lehetö legkevesebbet legyél otthon, akkor több nyugalmad van.
2016. jún. 30. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!