Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megbuktam töriből, viszont...

Megbuktam töriből, viszont nem szeretném elmondani apámnak. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Ahogy látjátok a címben, megbuktam töriből. Ma tudtam meg és eddig meg voltam bizonyosodva arról hogy nem buktam meg, ezért apámnak elmondtam hogy nem buktam semmiből és nincs semmi probléma. Viszont most mit kezdjek? Anyámnak el mertem mondani mert nem olyan szigorú, viszont ő azt mondja hogy mondjuk el neki mivel nem szép dolog a hazugság. És egyébként 5 tized kellett volna a ketteshez , ezért azt monda édesanyám hogy ez is könnyít rajta, hogy nem 1 egészre buktatott meg, hanem 1,80-ra. Mit tegyek? Hogyan mondjam el neki? Gyomorgörcsöm van ettől az egésztől, nem bírok aludni, és már annyira ideges vagyok hogy folyamatosan remeg a kezem.. Volt egy felnőtt barátom aki azt mondta hogy mondjuk azt hogy az iskolában visszaadtuk a bizit mert féltünk hogy elveszítsük, és hogy menjek el titokban pótvizsgára. Szerintetek mi tévő legyek??

2016. jún. 27. 01:26
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
90%

5 tized kellett volna a ketteshez , ezért azt monda édesanyám hogy ez is könnyít rajta, hogy nem 1 egészre buktatott meg, hanem 1,80-ra

Matekból nem buktál meg?

2016. jún. 27. 06:44
 12/42 anonim ***** válasza:
82%
Az anyukája biztos matekból bukott.
2016. jún. 27. 07:35
 13/42 anonim ***** válasza:
100%

Félévkor mi volt? Akkor nem buktál? Mert ha igen, akkor miért nem kaptad össze magad a köv. félévben. (Azért gondolom, mert apukád rákérdezett, hogy buktál-e.)

De én a helyedben elmondanám. Sokkal rosszabb, ha máshonnan tudja meg. Már eleve úgy mond el, hogy heti/napi x időt tanulsz, de egy kis szabadidőt engedjen. Ebben anyukád is támogathat apukád előtt.

A hazugság ellen szól, hogy mit fogsz csinálni, ha nem sikerül a pótvizsga? Meddig vinnéd a hazugságot?

2016. jún. 27. 07:58
 14/42 anonim ***** válasza:
95%

"- Édesapám! Megbuktam történelemből!" Ennyi! Ezen nincs mit cifrázni.

Mert ha augusztusban tudja meg akkor nem csak a bukás lesz a gáz hanem az is, hogy teljesen hü*lyének nézted. Esetleg mi lesz ha nem sikerül a pótvizsga? :D Gondolom nem a jó képességeid miatt lettél 1.5 év végén.

2016. jún. 27. 08:08
 15/42 anonim ***** válasza:
54%

persze, hogy buntetés lesz belole, ha megtudja..és majd tanulhatod egész nyáron. ez természetes. akit valamelyik tárgybol megbuktatnak, annak kotelessége azutan magátol végig tanulnia a nyarat!!

és ez még nem is akkor buntetes…

én biztos odaállnék apám elé és elmondanám neki.. magamtol tudnám, hogy természetesen minden nap tanulni fogom a torténelmet. a tanártol meg feladatokat kértem volna a nyárra, vagy hogy adjon nekem egy olyan témát amirol irhatok….stb.

nem tudom te hogy gondoltad ezt a jegyet…ez egy vicc. mégis mi a francot csináltál egész évben tori orán? nézted az ablakon keresztul a faleveleket, vagy tankokat rajzolgattal??

2016. jún. 27. 08:26
 16/42 anonim ***** válasza:
51%
Lehet matekból is buknod kellett volna.
2016. jún. 27. 08:26
 17/42 anonim ***** válasza:
96%

Aha, és ha esetleg a pótvizsga sem sikerül? Akkor nem lesz majd gyanús neki, hogy a fiának egy évvel később van a szalagavatója, mint a kölyköknek, akikkel egy osztályba járt? :D

Tanulnod meg ígyis-úgyis kell a nyáron a pótvizsgára... Szerintem jobban jársz, ha elmondod neki most.

2016. jún. 27. 08:27
 18/42 anonim ***** válasza:
37%
Mondd azt hogy terhes vagy és hogy megbuktál töriből aztán pár nap múlva hogy vaklárma volt mégsem vagy terhes. Akkor a töri bukta nem is fogja érdekelni.
2016. jún. 27. 08:33
 19/42 anonim ***** válasza:
81%

Nwem kell a rizsa, fél évig s.zrtál a tanulásba, hát így jártál!

Nem az utolsó napban szedted be azt a minimum 8-10 egyest, hanem fél év alatt.

Tudtad, hogy megbukhatsz, tudtad, milyen trágya jegyeid vannak, mégsem tanultál.

Egyébként 16 jegyből sokkal! könnyebb legalább kettest kihozni, mint 3-ből (mi ugyanis 3 alapján voltunk leosztályozva), csak le kéne ülni és megtanulni.

Ez nem atomfizika, hanem egy nyamvadt történelem.

Mellesleg nem értem, a szüleid ennyire tesznek rád, hogy a jegyeiddel sincsenek tisztában?! Gáz.

2016. jún. 27. 08:45
 20/42 anonim ***** válasza:
98%

"hogy mondjuk el neki mivel nem szép dolog a hazugság"

Fogadd meg anyukád szép mondatát. Kérd meg, hogy ő mondja el apukádnak.

A pótvizsgára meg szépen készülj fel. Nem kell egész nap tanulni, mert az nem hatékony. Reggel felkelés után 2 óra és utána szabadon tevékenykedj. Este még egy óra: akkor csak a reggeli részt ismételd át. A napi ritmus sokat segít, hogy sikerüljön. Anyukádat kérdezd meg, hogy egy korrepetáló segítséget nem tudnátok-e hívni.

Menni fog! Bátorság!

2016. jún. 27. 08:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!