Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jobb a felnőttkorod mint a...

Jobb a felnőttkorod mint a gyerekkorod?

Figyelt kérdés
sokszor hallom,hogy valaki alig várja,hogy felnőjön,és új életet kezdjen valahol máshol.Az a kérdésem hogy ezek az emberek tényleg boldogabbak,mint anno tiniként-gyerekként voltak?vagy visszasírják még a gyerekkort,akármennyire is nehéz volt?( félreértés ne essék,nem azért kérdezem,mert turkálni akarok a magánéletbe,csak érdekel a dolog)
2010. ápr. 12. 19:12
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
huhh hát azoknak az aránya,akik gyerekek lennének,azoké nagyobb sokkal.
2010. ápr. 12. 21:28
 22/33 anonim ***** válasza:
100%
Nagyságrendekkel. A gyerekkorom és a tinikorom egy merő rémálom volt egy alkoholista és erőszakos apa mellett. Amióta elköltöztem otthonról, és minden kapcsolatot megszakítottam vele, rendbejött az életem, de úgy gondolom, hogy az addig szerzett sebeket és egyéb hátrányokat életem végéig cipelni fogom.
2010. ápr. 12. 22:05
 23/33 anonim ***** válasza:
100%

Hát, az attól függ.

Jobb volt gyerekként, mert voltak álmaim, és nyugodtan fantáziálhattam. Voltak reményeim és elképzeléseim, hogy mit csinálok majd másképpen, ha saját családom lesz, és ez utóbbi majdani bekövetkeztében egyetlen másodpercig sem kételkedtem. Elképzeltem, milyen lesz, ha saját pénzem lesz, és mit szerezhetek majd be magamnak, és nem lesz senki, aki számonkéri rajtam, mire költöttem. Nem lesz senki, aki terrorizálhat és verhet, ahogy anyám tette.

Aztán felnőve megtapasztaltam, nem ilyen egyszerű ez.

Családom nem lett, mert a gyermekkori elképzeléseimtől eltérően nem lettem vékony és szép, csak okos, jó emberismerő és lelkiismeretes. A fantáziáimat, általam kitalált történeteimet szégyellni és tagadni kell, és képmutatónak kell lenni, különben eltaposnak.

Viszont a munka jó. Tényleg a magam ura vagyok, nem ütnek meg, és - hála anyámnak - immunissá váltam a lelki terrorra. Nem fáj a hazugság sem. Rendes fizetésem van, amit akarok, megszerzem, és a függetlenségnek, annak, hogy rugalmas vagyok és nyitott, megvan a maga előnye és bája. Megtanultam beletörődni, hogy egyedül maradok, megtanultam szembenézni a hiányosságaimmal, és elfogadni magamat.

Felnőni fura dolog. El kell fogadni a változást, és meg kell találni az új szituációk szépségét. Ami nehéz, túl kell élni, hogy élvezhessem, ami szép. Barátságot kell kötni magammal, és örülni az életnek, mert csak ez az egy van belőle. Jó ez így, most, ahogy vagyok.

2010. ápr. 12. 22:08
 24/33 anonim ***** válasza:
100%

Sokkal jobb!!

Amíg gyerek voltam, nem láttam a valódi világot!

A mátrixban éltem kb...

2010. ápr. 12. 22:48
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
én szabad vagyok,voltam mindig,a munkám is ilyen szóval olyan forma-forma.amúgy meg amire föl lehet készülni arra föl is kell pl ilyen a felnőtté válás vagy az öreg kor amiről meg nem tehetünk azt meg legjobb tudásunk szerint kell elfogadni
2010. ápr. 13. 09:18
 26/33 anonim válasza:
100%

nem!!

igazából alig várom h végelegyen az egésznek

21f

2010. máj. 8. 22:07
 27/33 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekkor sem volt jó,de a felnõttkorom sem.De legalabb a gyerekkoromban nem függtem senkitõl ugy mint most.
2010. máj. 9. 11:33
 28/33 anonim ***** válasza:
100%
Hát én nem,mert megőriztem gyermeki önmagamat is és igy sose leszek teljesen felnőtt,bár vannak gyerekeim.Magam ura vagyok és én döntöm el,mi a jó nekem és mi nem,eszerint élek!:)))
2010. máj. 9. 11:47
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

04-12 22:08-nak

Olyan fájdalmasan szomorkás a válaszodd, muszáj megkérdeznem:

Miért hiszed, hogy már nem lesz családod? Ha csak a szép embereknek volna párjuk, gyerekük, a legtöbb ember magányosan élne!

Hogyhogy a történeteidet szégyellned és tagadnod kell? Mi a foglalkozásod, hogy állandó képmutatásra vagy kényszerítve?

2010. máj. 9. 13:46
 30/33 anonim ***** válasza:
100%
Nem , a felnőttkorom rémálom már évek óta>
2010. máj. 9. 14:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!