Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha elválnak a szülők és...

Ha elválnak a szülők és élettárs, vagy nevelőszülő is a képbe kerül, mért gondolják ezen emberek, hogy csak úgy rányitogálhatnak a nevelt gyerekre ha fürdik?

Figyelt kérdés
Akármilyen rendes is legyen a pótszülő,szerintem egy iskolás korú gyereknél tiszteltben kellene ilyen alapvető dolgokat tartani,és megkérdezni róla,a legtöbb gyerek még a szülők rányitogatását sem szeretik,nem egy idegenét.És mi ez a hülye felfogás láttam már ilyet nekem is volt gyerekem?Attól még ne mászkálnon be idegen gyerekhez,de ilyet láttam már más rokonok esetén is,hogy mivel gyerek úgy gondolják,nyugodtan mászkálhatnak akkor is ha a gyerek épp átöltözni készül és ha zavarja.Ez nem érint engem,de több barátomat igen.Akiket szintén zavart.És mért akarja sok szülő hogy új párjukat apának v. anyának hívja a gyerek?Szerintem ha ráerőltetnek valamit azzal ellenkezőjét érik el.
2010. ápr. 12. 14:54
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

jujj. teljesen jól látod.

Az érintettnek ezt közölnie kellene szülőjével.

Ha már magától nem tudja.

2010. ápr. 12. 15:00
 2/16 anonim ***** válasza:
Én még a saját fiamra sem nyitottam rá. Én is elváltam, és rábiztam a gyerekre, hogy hogyan szólitja az új páromat. A gyereknek is vannak jogai.
2010. ápr. 12. 15:00
 3/16 A kérdező kommentje:
Nekem a barátaimnak lett 8-9 évesen nevelőapjuk,de nem is volt jó fej,és ő is kopogtatás nélkül rájuk nyitogált,aztán meg beszólt mit húzod összemagad,na hadd lássam mit kell itt szégyelgetned.Hát durva.Velem meg olyan volt,hogy a nagybátyámnak let 2. felesége és ő úgy gondolta fia is lánya is van,így bárkire rányithat,hát kicsit kiakadtam,a bátyám meg a 14 évével (f(izikálisan teljesen felnőtt volt)tökre amikor ement náluk fürödni és a nő megcsak úgy benyitott és még jópofizni akart.
2010. ápr. 12. 15:01
 4/16 A kérdező kommentje:
De most komolyan nem prűd vagyok de már egy 5-6 éves gyerek is zavarba tud jönni ha csak a polőját cserélik le,akkor meg egy iskolás.Szóltak,de az anyuk úgy állt hozzá fiam,ő is férfi,neki is az van.
2010. ápr. 12. 15:02
 5/16 anonim válasza:
100%

nekem is az a véleményem, hogy a gyereknek hagyni kell, hogy ő döntse el hogy hívja a párom

a rányitogatásról meg csak annyit, hogy bunkóság

2010. ápr. 12. 15:04
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
most hallattam egy psziholgustól, h a kamaszkortól be kell fejezni ezeket a dolgokat egy vérszerinti szülő részéről is, sajna van aki úgy gondolja, h marha laza és nem is tudja, h a "gyereknek" ez milyen kellemetlen....elég gáz
2010. ápr. 12. 15:04
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

tapintatlanság.

Ha még nem is értik, miről van szó, az igazán gáz. Nem tudok erre mit mondani.

2010. ápr. 12. 15:05
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha már kicsit nagyobb gyerek, akkor nyisson ö is rá a "pótszülöre" és ha reklamál, akkor nyugodtan jegyezze meg, hogy már neki is van/volt szülöje, ha neki ez indok, akkor a gyereknek is.
2010. ápr. 12. 15:09
 9/16 anonim ***** válasza:

Ez az erkölcs lazulásának a következménye.Régen nem járkáltak otthon a családtagok egymás előtt meztelenül,a szülők nem szeretkeztek úgy,hogy a gyerekeik lássák őket.Ma ismerek olyan családot,ahol a felnőttek is meztelenül járkálnak a gyerekek előtt,a kicsi gyerekkel együtt fürödnek ( ezt már higiéniai okból is rossznak tartom),Ha így nevelkednek,akkor nem csoda,hogy nincs bennük szemérérzet.Ha még ehhez szexuális szabadosság is járul,akkor ez még komoly problémákhoz is vezethet.

Nálunk soha nem mászkáltak a gyerekek sem ruha nélkül .Amikor már tudtak egyedül fürödni,akkor nem zárhatták be ugyan a fürdőszoba ajtaját,de egy széket tettek az ajtó elé,hogy senki ne nyithasson rájuk.( Főleg a testvérek).Ha kellett,akkor a lányokhoz én, a fiúkhoz az apu ment be "tisztaság ellenőrzésre".

Azt általad leírt esetben a szülők felelőtlenek.

2010. ápr. 12. 15:17
 10/16 anonim ***** válasza:
Nyisson rá ő is a tahó rokonra, fényképezze le, aztán rakja fel a napiszarra. Utána vegyen egy barkácsboltban egy reteszt, és szerelje fel a fürdő ajtajára. Vagy jelentse fel a köcsögöt szexuális zaklatásért a gyámhatóságnál.
2010. ápr. 12. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!