Hogy mondjam meg, hogy nem akarom odaadni a telefonomat?
Van egy régebbi, 'letevős' telefonom. Jelenleg 'elől' van, mert elromlott a hifim, így azon a telefonon hallgatok rádiót.
Észre vette múlthéten a 7 éves uncsim. Míg nálam volt, elkérte, hogy játszon rajta.
Azóta a telefon után sír nagyjából, mert van rajta egy figurás tok.
Ma felhívott, hogy adjam neki kölcsön. Mondtam neki, hogy csomó személyes dolgom rajta van és szükségem van rá. Mondta az anyukája, ha le tudom menteni róla a dolgokat szóljak vissza, meg amúgy sem olvasnának el semmit rajta (e-mail-ektől kezdve képekig elég sok minden rajta van)
'Vicc' az egészben, hogy a gyereknek van tabletje és okostelefonja...
Mondtam nekik, hogy ha kell, rendelek a gyerek telefonjára is olyan figurás tokot, amilyet csak szeretne, de nem mondtak semmit...
Lényeg, a lényeg, a rádió miatt -is- szükségem lenne a telefonra. Hogy mondjam meg?
de utálom az ilyen gyerekeket.. de a szülőt is,hogy nem képes nevelni .
lesznek még bajok később,hogyha nem érti meg,hogy más cuccait nem kérjuk el örökbe..az a tiéd.van neki is saját telefonja/tabletje. pofám leszakad,hogy az anyja még bíztat,hogy add neki.
rendelj neki egy olyan tokot ,hogyha szeretnél adni valamit. de nehogy már az egész telefont.. minek? 1 napig lenne neki érdekes, utána betenné a fiókba és rá se nézne.
Anyukáddal üzenj vissza h soha napján kiskedden odaadod, addig meg legyenek türelemmel.
Vagy addig adja oda neked helyette a saját telóját, és majd visszacserélitek.
én valószínűleg kiosztanám az anyukát.
a gyereknek meg próbálnám elmagyarázni a dolgot és hogy miért illetlenség a kérése. ha már más nem neveli,legalább halljon egy kis illemet.
nagyon egyszeruen : " nezd, XY, nem adom a telefonomat, mert nekem is szuksegem van ra, elhiszem, hogy nem fogtok elolvasni / megnezni rajta semmit, nem is ettol felek, hanem attol, hogy elkeveredik, elhagyja a Pistike, stb. kerlek ertsd ezt meg, es ne legyen belole harag, ez szemelyes targy es valoban hasznalatban is van."
egyebkent nagyon nem szukseges a mentegetozesbe belemenned, hisz nehogymar meg neked kelljen kibuvot keresni, hogy miert nem adod oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!