Tényleg csak egy álmodozó senki vagyok, egy púp a hátukon?
Sziasztok!
Csak le szeretném írni az életem dióhéjban és kíváncsi vagyok olyanok véleményére akik hajlandóak végig olvasni a leírtakat.
16 éves lány vagyok. Elit iskolában tanulok, nemzetkozi érettségim lesz, mindez az eszem miatt. A többiek kinéznek, mert nincs pénzem. A szüleim nem támogatnak, a testvéreim egy álmodozó pics*nak tartanak. Minden nap egy kínszenvedes, nem szeretek igy élni. A suliban mindenki csinos ruhákat hord, szépek, edzoterembe járnak, normális életük van. Ok bulizni, szórakozni járnak. Nekem meg barátaim sincsenek. Szórakozni, eljárni tilos. Hajat festeni, körmöt sötét árnyalatra festeni tilos. Terdnél rövidebb ruha tilos, ahogy a melyen dekoltalt is. Mobilinternet tilos. Nincs szuper drága órám, cipők, telefonom. Mindig arról ábrándozok, hogy milyen csinos leszek ha nekem is lesz ilyen meg ilyen ruhám. Hogy milyen jo lenne elmenni egy koncertre vagy uj haj szint kipróbálni. Mikor látok egy jo autót (Nissan, Jeep) mindig megemlítem hogy ilyet szeretnek ha nagy leszek, ezzel fogom a gyerekemet suliba vinni . Erre anyuek lehurrognak, hogy szálljak le a földre mert ilyenek sose lesz. Kulfoldi egyetemen fogok ösztöndíjat pályázni. Nemzetkozi érettségivel valószínűleg megkapom majd egyszer, az ész hatalom. De a szüleim ebben sem támogatnak. Azt mondjak hogy úgyse fogok kijutni, az az újgazdagok helye. Pedig folyékonyan beszelek angolul, olaszul es németül es kitűnő tanuló vagyok.
Imádok utazni. Be szeretnem utazni a világot. Es ha néha kifejtem a számon hogy en majd ide el fogok utazni a tesoim egyből mondjak hogy kussoljak mert sose jutok el oda. Mindenhol ki es le vagyok nézve. Elfáradtam. Érdemes meg továbbra is az álmaimert küzdeni?
Never give up your dream!
Just go on with your studies. Show them that you can do it! Show them that you will travel to places where they have never been.
And once when all your dreams became true visit them and take them to a nice trip with your great car.
Don't be angry at them. They help you with all this in a way - as they make you stronger!
Good luck!
Nem kamu.
A kérdezőnek igaza van.
Sok sikert a tanulmányaidhoz és az álmaidhoz!
ne foglalkozz a szüleiddel sajnos vannak ilyen szülők
sok kitartást
elég értelmesnek tűnsz még sokra viheted
Ne a cél szentesítse az eszközt, mert olyan leszel mint az egyszeri szakorvos: nem érdekli már a betege, csak minél több hálapénzt tudjon minél többtől beszedni, hogy még jobban éljen. Azokból lesznek a legnagyobb szakmai kóklerek és csalók, akik gyerekként sokat nélkülöztek és folyamatosan a pénzről álmodoznak. Sosem elég, mindig több kell, bármi áron. Rettegés a gyerekkori körülményektől, belebolondulás a munkába, emberi kapcsolatok hanyagolása, hiszen az gyerekként sem ment.
Mindenki elsiklott afelett, hogy neked nincsenek is barátaid, pedig még a legelvetemültebb, legzárkózottabb gyereknek is van legalább egy. Ez itt a legnagyobb gond, nem a pénzhiány. Bebeszélted magadnak azt, hogy téged a pénztelenség miatt senki nem szeret és izoláltad magad a környezetedből, átváltottál dacos "majd én megmutatom!" állapotba. Jó úton vagy a hosszú, boldogtalan, magányos felnőtt élet felé. Pénzed talán lesz, de akkor valószínűleg te is úgy viselkedsz majd másokkal, ahogyan most veled a gazdagok. Mert te megmutatod.
Ez igazából messze túlmutat a pénz problémáján, és nem is lehet egykönnyen megoldani segítség nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!