Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kell ezt csinálnia anyunak?

Miért kell ezt csinálnia anyunak?

Figyelt kérdés

Tanulok épp érettségire és nagyon nagyon szeretném ha felvennének és anya semmiben nem segit. Nem támogat semmit nem csinál,sőt akadályoz csak.

Most szerettem volna venni ilyen memolife max-ot 30 db-osat mert úgy hallottam nagyon jó, de anya nem ad rá pénzt, nekem meg nincs ugye mivel nem dolgozok. Kérdeztem miért nem ad azt mondta csak. Én tudom hogy nem akarja hogy továbbtanuljak mert ezt mondta már többször is, hogy menjek inkább dolgozni de én tanulni akarok. Nem igazán járok el sehova már fél éve, mert év elején irásbelire készültem sokat, most meg ugye szóbelire tanulok. Ha viszem a tételeim hogy kérdezzen párat elküld,hogy hagyjam már ezzel. Oké hogy magamtól is tudnom kell,de ha nekem ez nagy segitség akkor miért nem lehet kikérdezni? Kezd minden összemosódni a fejemben és jó lenne ha elmondhatnám valakinek a tételeket mert nagyon szeretnék ötöst 3 tárgyból de igy nehéz.. Memolife maxtól meg tudom hogy nem fog semmi a fejembe szállni, de ha megvan rá az esély hogy segit akkor nem értem miért kell ebben is akadályozni. Nem kérek semmire pénzt, egy szar cipőben járok, 2 nadrágom van, nincs semmi ruhám, bulizni sem megyek, tanulok.. és ezt most nem azért mondom hogy sajnáljatok, mert engem ezek nem is érdekelnek és nem is akarnám az időmet pazarolni arra hogy elmegyek itthonról csak ha megnézek másokat,hogy hetente új ruha,új cipő stb, és megnézem magam hogy én egy csak egy agyvitamint szeretnék venni hátha segit picit akkor azért elég furcsa hogy nekem ennyi nem jár...

Szerintetek hogy győzzem meg anyut hogy megvehessem?

19/L

2016. máj. 26. 16:07
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

bevan zárva a szobám ajtaja de 2 tvnk van. Egy a konyhában egy a nagyszobában, és mindkettő maxon megy mert anyuék nem fiatalok és nem hallják a tv-t..

Ezek nem kifogások ez az igazság.

2016. máj. 26. 16:36
 12/27 anonim ***** válasza:

"A könyvtárba meg feszélyezve érezném magam szerintem. Itt nálunk nem szokás beülni csak úgy könyvtárba.:/"

De ha annyira fontos a cél, akkor magasról tojnod kéne rá, hogy ki mit gondol. Nem kell túlparázni ezt az érettségi dolgot, mert az egyetemen lesznek még keményebb vizsgáid. Ráadásul a szóbelin már semmi váratlan nem érhet, mert megvannak a tételek, a tanárok pedig jófejek lesznek..

2016. máj. 26. 16:40
 13/27 anonim ***** válasza:

azt viszont gondold át,hogy ha a szüleid nem akarják,hogy tovább tanulj,akkor neked kell megoldani . azaz egyetem mellett kénytelen leszel elmenni dolgozni(nem is keveset,hogy ki tudd fizetni a kolit és a kaját,bérletet.vagy rosszabb esetben albérletet)

szóval baromira nem lesz egyszerű dolgod. nem lesz több mint egy hónapod tételeket tanulgatni. mert most valjuk be,hogy kb 1-1,5 hónapod van a tételeket megtanulni.egyetemen az egész vizsgaidőszak 6-7 hét. ebben le kell tudni ugyanennyi vizsgát. és ezek azért nehezebbek,mint egy magyar vagy egy töri érettségi szóbeli..tudom, mert nem olyan rég érettségiztem. szóbelin lehetett használni több segédeszközt,forrásokat,könyvet,atlaszt.. míg egyetemen csak a fejedet. szóval sokkal nehezebb lesz ,munka mellett megcsinálnod.

ne vegyél gyógyszert. teljesen felesleges. mozogj minden nap egy keveset lehetőleg a szabad levegőn. egyél szőlőcukrot tanulás előtt és igyál sok vizet.

nem kell begyógyszerezni magad néhány tétel miatt.

vannak ismerőseim,akik államvizsga előtt szedtek ilyeneket. azt még valamennyire meg tudom érteni, de én ott is indokolatlannak tartom.

2016. máj. 26. 16:43
 14/27 A kérdező kommentje:
nem volt egy hónapom sem megtanulni mert 11.-én még vizsgáztam,és mi leszünk az elsők akik felelnek és ez életem első vizsgája.. na meg egyetemen nem cél az ötös, max annak aki államin van, tehát akkora hatalmas energiabefektetést nem igényel a tanulás, esetleg orvosin. De értem amit mondasz csak nem hinném hogy ez igy van.
2016. máj. 26. 16:46
 15/27 A kérdező kommentje:
Én csak nem szeretném azt érezni hogy nem tettem meg eleget,hogyha nem vesznek fel. Az a legszarabb..
2016. máj. 26. 16:47
 16/27 A kérdező kommentje:
Amúgy igen tudo hogy dolgoznom kell és szeretnék is. Most nyáron ahogy vége a sulinak megyek is dolgozni gyárba. Tavaly is ott dolgoztam, most is megyek. Abból félreteszek két havi fizut ami elég lesz egy darabig. Talán az első fél évre elég lesz a kolira kajára meg mindenre. Ha felvesznek egyáltalán....
2016. máj. 26. 16:49
 17/27 anonim ***** válasza:

Kérdezzen ki a barátnőd.

Írj lapokra kérdéseket a hátlapra pedig a választ. Találomra húzd ki mondd fel,aztán olvasd el a cuccot. Rájössz mit hagytál ki,ha odafigyelsz.

Tanulj egy nap egy tárgyra. Jobban megmaradnak a dolgok,mintha több tárgyból próbálsz felkészülni. Átáll az agyad az egyikre.

2016. máj. 26. 17:05
 18/27 A kérdező kommentje:
úgy szoktam igen :) már másfél hete magyarozok. Ma még 5 tételt megtanulok valahogy és akkor befejeztem az irodalmat..:)
2016. máj. 26. 17:06
 19/27 anonim ***** válasza:

A legrosszabbha túlizgulod. Stresszelsz a vizsgán. A vizsgán semmit nem tudsz majd mondani,aztán eszedbe jut minden,amint kilépsz az ajtón. :-)

A fülbedugás nálunk sem volt opció. Hónapokig úgy nyomtam a fülem,hogy megszakadtam a fájdalomtól. Érdemes valahova elmenni tnaulni,ha ennyire idegesítőek a szüleid. Ne érezd feszélyezve magad. A szellemi kimerültség is ront az eredményeiden,tanulási képességeiden.

2016. máj. 26. 17:13
 20/27 A kérdező kommentje:

Pedig eléggé kivagyok merülve úgy érzem. Nem határ eset de ez durva már. Fél éve szinte mást sem csinálok csak tanulok és tanulok. Oké rengetegen tanulnak még ennél is többet főleg akik orvosira jelentkeznek, kémia fizika matek stb... De én mondhatni az utobbi 1,5 évet nagyon lazán vettem. Persze tanultam dogákra de nem erőltettem meg magam. Viszont most tudatosult bennem mi akarok lenni és nem akarom elcseszni.

Bocsi hogy ennyit magyarázok de nem igazán tudom kinek elmondani, mert anyut szerintem nem érdekli, barátnőmet zavarja már szerintem meg nem is akarok nyavajogni senkinek de itt most jó..:)

2016. máj. 26. 17:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!