Nagyon szemét voltam?
Van egy húgom, aki pár évvel fiatalabb mint én.
Március 10-én volt a születésnapom, de ő nem köszöntött fel. Nem volt távol, folyamatosan otthon volt, megtehette volna, de nem. A szüleim már előbb megtették.
Pár napja, pontosan április 5-én, odajött hozzám, letett egy táblacsokit, majd mondta, hogy ezt a szülinapomra vette.
Én meg mondtam neki, hogy inkább ne is köszöntsön fel, ha nem képes arra, hogy időben megtegye. (nem volt akadályoztatva, semmi, megtehette volna akkor...) Persze ő sértődött meg. Tavaly pl. fel sem köszöntött, én pedig minden évben megteszem.
Persze most nem egy hülye szülinapból akarok nagy ügyet csinálni, mert engem eleve nem érdekel a szülinap, nem is szeretem, meg értelmetlen dolognak tartom, de azért tartsuk be a játékszabályokat. Nem?
teljesen egyetértek.Bár az én hugommal kissé jobb a viszonyom.
17/F
Szerintem ezt egy kicsit túlreagáltad. Ha megkésve is, de a testvéred gondolt rád, és ennek örülnöd kéne, akkor is ha mondjuk elfelejtette ezt időben megtenni. Én a helyedben leülnék mellé, bocsánatot kérnék amiért túl reagáltam, és elmondanám neki, hogy örülök amiért gondolt rám, csak sajnálom, hogy ennyire megkésve. Nem szabad az ilyenekből családi viszályokat kelteni, ezzel csak azt éred el hogy többet az életben nem köszönt meg, vagy kényszeresen ráfeszül az ünnepekre, hogy neked eleget tegyen. Inkább mosolyogj egyet azon hogy ilyen későn, és köszönd meg!
Csak egy személyes példa: én februárban kaptam meg unokatesómtól a karácsonyi ajándékomat, pedig ő időben megkapta. Na és? Tök jól jött, hogy februárban is "van valami ünnep" és kapok potya ajándékot! :) Arról nem is beszélve, hogy egy tábla csoki mikor nem jön jól?
Ezt hívják felesleges problémacsinálásnak szerintem :)
Persze, jobb lenne ha köszöntene, és szólhatsz ie ezért ha úgy alakul, na de ne akkor már amikor éppen akar, mégha megkésve is...
Én vagyok 22, ő 19.
Nem szoktam szemétkedni, meg viszályokat szítani, de ő rászolgált, hogy ne kedveljem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!