Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Páromnak van egy lánya, aki...

Páromnak van egy lánya, aki akkor lenne nálunk nyáron amikor Kanadába utazunk apukám esküvőjére. Ha a lány a nagymamájával lenne, akkor abba beleköthet az anya?

Figyelt kérdés
A lány és a nagymama nagyon jóban vannak.
2016. máj. 13. 13:25
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem nem. Melyik az a bíróság, vagy hatóság, amelyik meghurcolja apukát, mert ez a dolog most így jött össze?

Mindenesetre én a helyedben tanácsolnám apukának, hogy nyugodtan töltsön el a lányával utána némi "kárpótlás-időt". Ez a helyzet most minden bizonnyal a párodnak is nehéz, hogy le kell mondania nem kevés időről. Hadd maradjon meg a káposzta és lakjon jól a kecske is valamennyire :-)

2016. máj. 13. 14:40
 12/23 anonim ***** válasza:
63%

"Az, hogy ők viszont elváltak és így a gyerek már nem él együtt az apjával, ráadásul láthatáskor le lesz passzolva a nagyinak, az ebben a dráma! o.O"

Oké, továbbra sem értem, mi ebben a dráma. A gyerek szereti a mamát, ergo szívesen van vele, ez nem dráma. Apuka meg tételezzük fel, hazajön Kanadából, így újra fognak találkozni. ha nem pont akkor, majd két héttel később. Ebben semmi dráma nincsen, kivéve, ha a hülye szülők (és most értem, hogy itt nem a szülő, hanem a hozzászóló a hülye) belemagyarázzák a gyerekbe, hogy jajj, te szegény, lepasszolt az apád! Passzolta a halál, csak pont rosszul jött ki az utazás dátuma...

2016. máj. 13. 14:44
 13/23 anonim ***** válasza:
64%

a láthatás az apa joga

vagy él vele vagy nem

saját döntés

kapcsolt tartásra nem kötelezhető az apa

2016. máj. 13. 15:07
 14/23 A kérdező kommentje:
Az apa akar élni a láthatási jogával, csak most nem tud. Egyedül nem maradhat még egész napra, anyuka dolgozik. Valahogy meg kell oldani.
2016. máj. 13. 18:43
 15/23 anonim ***** válasza:
31%

Passzolta a halál, csak pont rosszul jött ki az utazás dátuma...

Itt nem is az utazás dátumával van baj, nekem az jön le ebből, hogy apukának 2 hát szabija van nyáron, amit inkább az utazásra fordítja, mint arra, hogy a lányára vigyázzon és vállaljon a nyári szünidőből néhány napot.

Szerintem ez azért gáz. Akinek kisiskolás a gyereke pontosan tudja milyen nehéz megoldani azt a 3 hónapot, pláne ha csak egy szülőre lehet számítani.

2016. máj. 13. 20:46
 16/23 anonim ***** válasza:
40%
Kivinni nem tudjuk- mert nem is akarjátok :(
2016. máj. 13. 22:13
 17/23 anonim ***** válasza:
30%

Apuka esküvője,Kanada...hát pláne...

A lány meg mehet a nagyihoz....

2016. máj. 13. 22:49
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Jogilag nem hiszem, hogy támadható lenne az apa, hiszen a kapcsolattartás ettől függetlenül rendszeres mederben folyik, az anyával is megbeszélt időkeretben.

De egyébként az apukád esküvője Kanadában ennyire fontos a párodnak? Ciki lenne egyedül utaznod, vagy nem akarod egyedül hagyni a párod, vagy csak egyszerűen természetes, hogy mindent együtt csináltok? Ő mit szeretne jobban, megbeszéltétek?

2016. máj. 14. 00:20
 19/23 anonim ***** válasza:
73%

Na itt jön be az hogy az elvált apukáknak mennyire "könnyű", ahogy sokan mondják.

Feleljen meg a gyerek felé, és a párja felé. Ha a kettő ütközik, akkor jön a gyomorgörcs, agyrém... Ha a gyerkért tesz meg mindent, akkor a kapcsolatnak előbb vagy utóbb, de kapa...

Ha a párja felé, akkor pedig a gyereknek rossz, márpedig saját gyerek, nyilván nem dobhatja el, az nagyon csúnya.

De véleményem szerint egy ilyen utazás nem kell hogy drámát jelentsen. Ha tetszik ha nem, apukának időnként a párja felé is kell "kedvezni". De ennek nem feltétlenül kelll rosszul elsülni a gyerek felé. És ha utána/előtte elviszi a gyereket egy-egy jó kirándulásra? Nem hinném hogy a gyerek ezt akkora tragédiának éli meg. Pláne hogy szerert a mamával is lenni. Ez most így jött össze, kész. Tól kell lépni, máskor majd a gyerek jár picivel jobban, ennyi

2016. máj. 14. 06:43
 20/23 A kérdező kommentje:
3 hétre megyünk, több szabadságot nem kap a nyáron. Nem hiszem, hogy kompenzálni kéne a kiscsajt, így is jó dolga lesz.
2016. máj. 14. 07:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!