A kolléganőm már többször belémveszett,hogy miért mondom a nevelőapukámnak,hogy "apu" mikor nem is ő a vérszerinti apám...!Már azon a határon vagyok,hogy beolvasok neki...engem 5 éves korom óta nevelt,születtek testvéreim is amikor beteg voltam vitt az orvoshoz,az össze családi eseményen ott volt,unokáinak tekinti a gyerekeimet..szval...ennyi!
Szerintem igenis van,hogy egy mostoha többet ad a gyermekének mint a vérszerinti szülője!
en is mostoha vagyok,de meg a suliba is összeverekedtem a kislanyomert.en tiszta szivböl nevelem es szeretem nagyon ,mindent megadok neki amit megadhatok.vannak elvarasaim is es a kislany mar tavaj ota nem is kivanya az edesapjat mert mikor beteg volt en es az annya egy hetig a korhazba aludtunk mellete az apu meg egyszer belatogatott 10 percet.en amikor megismertem az edesannyat akkor tudtam a lanyrol ugy fogadtam akar az enyem.......remelem ishogy igy marad
2010. ápr. 9. 09:01
12/23 anonim válasza:
Szerintem teljesen normális dolog az, amit a "mostoha" apád iránt érzel, mert hiába nem az ő vére csordogál az ereidben, az életedben ő volt az apa. A kolléganőd meg teljesen biztos, hogy indulatból, a saját kínkeserves válása miatt nyilatkozik így. Szerintem ne kezdj vele harcolni, valószínű úgysem változtatna a véleményén.
2010. ápr. 9. 10:57
13/23 anonim válasza:
Érdekes, tőlem ezt a nevelőapum anyja kérdezte meg. Mármint, hogy miért szólítom apának apát.
Azért, mert tőle már most sokkal többet kaptam, mint amennyit az igazi 'apámtól' összesen.
Igen, szerintem is van olyan, hogy valaki jobban szereti a nevelőszülőt, mint az igazit.
Kedves Kérdező!
A kolléganődnek SEMMI köze nincs hozzá, hogy Te kit szólítasz apunak. Valószínűleg jó okod van rá, hozzá kötődsz jobban. Nem kell az ilyenekkel foglalkozni. :]
2010. ápr. 9. 11:04
14/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásokat...még nem tudom mit tegyek de már annyira idegesít..komolyan ...már kezdem sajnálni a kolléganőmet de akkor megint mond valamit és ...feltudnék robbanni!!Most is kijöttem kávázni délelőtt..mert győzköd,hogy neveletlen vagyok és smmire sem tisztelem a vérvonalamat wááá...KO vagyok:(
2010. ápr. 9. 11:36
15/23 anonim válasza:
ereszd el a füled mellett a kolléganőd beszólásait. Biztosan csak a feszültség beszél belőle meg gondolom az a tudat is zavarja, hogy mivel te így szereted a nevelőapádat akkor lehet hogy az ő gyereke is így fogja szeretni a nevelőszülőjét. Viszont ez nem a te hibád,semmi közöd hozzá!
Igenis szólíthatod az apádnak és szeretheted is,hisz ő nevelt fel,é állt melletted, nem az,aki a "megcsinált" (bocs kicsit csúnyán hangzik,de nem tudom jobban megfogalmazni).
Ennyi erővel aki örökbe fogad egy gyermeket,akkor az se anya/apa ? Dehogynem!! A vér csak egy dolog, a szeretet megint más!
2010. ápr. 9. 12:44
16/23 anonim válasza:
Én a "nem tiszteled a vérvonaladat" beszólásokra mindig azt mondom, hogy "Ha annyira jó embernek tetszik tartani az 'apámat', akkor éljen vele a néni, engem pedig tessék szíves lenni békén hagyni. Nagyon sok dolog van, amiről a néni nem tud, és nem is fog. Mellesleg ki a néni, hogy ítélkezzen felettem? Bíró talán? És miért vájkál az én életemben? Nincsen talán sajátja? Söprögessen a saját háza táján, gondolom ott is van por rendesen."
A lényeg az, hogy ne lássa rajtad, hogy bánt Téged. Csak keményen. A Te életed. Te tudod, hogy milyen volt az apád, mit tett/mit nem tett meg érted, és miért szólítod a nevelőapádat apának. Ez a Te döntésed, és SENKINEK nem tartozol magyarázattal!
Fel a fejjel!
2010. ápr. 9. 12:55
17/23 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a jó tanácsokat!!:-)Minden jót!!
2010. ápr. 10. 11:02
18/23 anonim válasza:
a kolléganö a maga nyomorúságát vetíti ki a környezetére. mivel ő boldogtalan, a körülötte lévőkön akar élvezkedni. azt javasolhatom csak, amit a nevelöapád : fel se vedd.
2010. ápr. 10. 13:20
19/23 anonim válasza:
Kérdező, neked van igazad, nem jó az a nagy kiosztás, többre megyünk a csendes szeretettel. Egy mosoly neked! :)
2010. ápr. 11. 16:18
20/23 anonim válasza:
Olyan butasagot mondott a kolleganod! Mi koze hozza egyaltalan? Nem is ismeri, hogy kirol van szo es ilyen megallapitast tesz? Sok esetrol hallottam, hogy meghalt az egyik szulo vagy elvaltak, es a nevelo szulo meg sokkal jobban kimutatta a szeretetet es meg sokkal tobbet tett a gyerekert, mint a ver szerinti szulo. Nem attol lesz szulo valaki, hogy gyereket csinal. Azt a gyereket fel is kell nevelni. Na az az igazi szulo! A jo mostohaszuloknek meg nehezebb dolguk van, hisz egy uj csaladba kell beilleszkedniuk es nem a sajat gyerekuk, megis sajatjukkent tudjak szeretni. Ennel lehet tobbet adni? Nekem van egy mostoha anyosom meg egy "rendes" anyosom. Semmilyen kulonbseget nem teszek koztuk es a mostohaanyosom is lanyakent szeret, a ferjemet pedig fiakent szereti, anyunak hivjuk ot mindketten. A kolleganodben rossz indulat van, mert lehet, hogy latja, hogy jo a kapcsolatotok vagy gondolja abbol, amiket meselsz neki, es irigy rad vagy valahogy beled akar kotni. En a helyedben mindenkepp beolvasnek neki, ha meg egyszer felhozza ezt, mert ez sertegetes. Neki ehhez amugy sincs koze es valoszinuleg nem is ismeri az apadat. Semmi joga ilyeneket mondani. Beszukult egy ember lehet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!