Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elmondjam a páromnak? A...

Elmondjam a páromnak? A "mostoha" lányomról lenne szó.

Figyelt kérdés
2 éve élünk együtt, velünk lakik a párom lánya is. Jó a kapcsolatunk, igyekszem őt inkább barátnőként kezelni a konfliktusok elkerülése végett. A lány most 15 éves, és tudni kell róla,hogy nem egy ma született bárány,de egyébként nagyon szeretni való kis csaj. Mivel a párom sokat dolgozik,keveset van itthon a lányzónak én segítek a tanulásban, velem beszéli meg a problémáit stb... A múlthéten elengedtük bulizni,de csak éjfélig. Otthon is volt időben, viszont észre vettem,hogy vörösek a szemei, a mozgás koordinációja és a beszéde is zavaros volt. Másnap megkéredztem tőle, hogy ivott-e? Azt mondta, hogy nem, hanem elszívtak egy marihuánás cigit,de az apjának ne mondjam el. Tudom,ez nem olyan nagy dolog, meg a tinik nagy része kipróbálja, ahogy anno én is, de nem szeretném,hogy rendszer legyen belőle. Mondtam neki, hogy többet ne tegye a saját egészsége érdekében, de leintett, hogy 1-2 füves cigitől nem lesz semmi baja. Be kellene vonnom a páromat is? Félek,hogy ebből oltári nagy veszekedés lenne, a lány bizalma pedig megszűnne felém,amit nem szeretnék, mert nem volt egyszerű megszoknia engem. Mit tegyek?
2011. febr. 28. 12:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
mond meg neki hogy ha mégegyszer előfordul,akkor elmondod apjának.most ne szerintem mert tényleg gyülölni fog
2011. febr. 28. 13:01
 2/13 anonim ***** válasza:
87%
Tartsd tiszteletben a bizalmát, és próbáld rábeszélni, hogy ő mondja el az apjának. Ígérd meg, hogy nem hagyod elfajulni a helyzetet (csak akkor, ha ezt be is tudod tartani).
2011. febr. 28. 13:04
 3/13 anonim ***** válasza:
78%
nem vagy könnyű helyzetben. tiltani nem tudod, mert ényleg csak a bizalmát veszíted, és közben akkor teszi meg újra, amikor akarja, hiszen nem vagy ott. szerintem várj egy kicsit, ha sorozatos lesz nála, akkor beszélj vele újra, helyezd kilátásba, h el kell mondanod az apjának és a legvégső esetben valóban oszd meg vele, h együtt birkózzatok meg a problémával. de csak akkor, ha egyedül nem tudod féken tartani. abban igaza van, h sok 15 éves elszív 1-2 füves cigit, de abban nincs, h ezzel nincs semmi gond. még fejlődésben van a szervezete, és lelkileg is kiforratlan.
2011. febr. 28. 13:05
 4/13 anonim ***** válasza:
84%

Hát én a helyedben semmikép nem mondanám el rögtön apukának.

Ülj le a csajszival beszélni, és mond meg neki hogy nyugodtan mondja meg az apjának, de te nem fogod azt megígéred, de csak akkor ha ő is megígéri hogy nem csinálja többet.

2011. febr. 28. 13:13
 5/13 anonim ***** válasza:
49%

soha többet nem fog bízni benned ha elmondod. és meg is értem... csak egy joint!!! te magad is tudod hiszen próbáltad.

nem lesz semmi baja egy jointtól, mi sokkal cifrábbakat is kipróbáltunk középiskolában mégis elvégeztük, meg lediplomáztunk meg karriert csináltunk stb.

emellett persze figyelj rá mit csinál.

2011. febr. 28. 13:13
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Én például nem próbáltam ki, mert soha nem érdekelt. Lehet nélküle élni!

Szerintem ülj le a lánnyal, és mondd el neki, hogy te mint felnőtt, felelősséggel tartozol érte, és őszintének kell lenned a pároddal is. Te tudod, hogy nem helyes amit csinál, és bízol benne, hogy nem fordul elő többet. Ha mégis, akkor neked kötelességed elmondani az apjának, és rá bízni, hogy tesz ellene valamit, vagy nem. Szerintem nagyon kiakadna, ha tudná, hogy falazol a lányának! Elsősorban az ő bizalmával nem kellene visszaélned..

2011. febr. 28. 13:20
 7/13 anonim ***** válasza:
80%

Beszélj vele te!

Ha már te vagy a bizalmasa és vállaltad is ezt a szerepet, ne futamodj meg, ne akard egyből elmondani az apjának! Ez valóban olyan felelősség, ami alapból őt illetné meg, ám ha így alakult, és a te viszonyod jobb a lánnyal, akkor ebből kell kiindulni.

1-2 füves cigitől még valóban nem lesz komoly baja, viszont beszélhettek arról, hogy mennyire volt ez jó neki, és mennyire tette csak azért, hogy megfeleljen a társainak? Mi volt benne a jó? Mi volt benne/utána a rossz? És így tovább. Tehát maradjon meg a bizalmi viszonyotok, ezzel többet nyersz, mintha most elkezdenéd győzködni, és látszólag sikerülne is. Próbáld minél jobban beleélni magad az Ő helyébe és onnan, ítélkezés nélkül próbálj kommunikálni!

Így végső esetre megmarad az az ütőkártya is a kezedben, ha netán azt mondaná, hogy nem vagy az anyja, akkor mondhatod, hogy valóban nem, te az vagy, akivel ezeket meg tudja beszélni. Ha pedig azt szeretné, hogy az édes apja/anyja foglalkozzon a kérdéssel, szívesen odahívod az apját. Szerintem ezzel pillanatok alatt le tudod szerelni. ;)

2011. febr. 28. 13:26
 8/13 anonim ***** válasza:

A 13:20-asnak teljesen igaza van, a párom bizalmával nem szabad visszaélni, ám hogyan lehet ezt erre a helyzetre helyesen alkalmazni? Apa maga is észlelhette volna a külső tüneteket. Ő is rákérdezhetett volna. Mivel nem így alakult, és a bizalmi kapcsolatban nincs benne a másik titkainak elárulása harmadik fél felé, ez mindenképp konfliktust eredményezne. Márpedig ebben a szituban apa harmadik fél. Nem ez a természetes, mégis ez van. Tehát ebből kell kiindulni, szerintem. Meg abból, hogy melyik változat lehet a hasznosabb az adott helyzetben. Amit közelről könnyebb megmondani, mint távolról.

Idealizált esetben egy asztalhoz kell leülni mindenkinek és kitálalni, mindent. Viszont semmi esetben sem a lány háta mögött "árulkodni", mert akkor ennek a bizalomnak lőttek. Talán örökre. És megint csak talán, ezt megsínylené a kapcsolat is. Ezért nehéz.

2011. febr. 28. 13:38
 9/13 anonim ***** válasza:
Uhh hát jó fejek lehettek, egy 15 éves gyerek elszív egy marihuánás cigit, ami hagyján, hogy káros, de akár a rendőrség is beviheti, és mindez otthon el van intézve egy jól van lányom, nem bajjal. Ha én ilyet csináltam volna szerintem kis túlzással otthon az összes szál hajamat is kitépték volna, és lehet igazuk is lett volna, de szerencsére úgy lettem nevelve, hogy semmi hülyeségbe ne menjek bele. Én inkább azon aggódnék, ha most ez így el van nézve, akkor mi lesz a következő lépés? Mellesleg én elmondanám a páromnak, az ő lánya, azért ez nem olyan kis dolog, legalább is az én életembe ilyesmik nem férnének bele.
2011. febr. 28. 13:42
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Tudom,hogy 1-2 füves cigi még nem a világ vége, viszont azt tudom,hogy hová vezethet, mert én már megjártam ezt az utat. Én attól félek, hogy esetleg mást is kipróbál és rákap(hat). Most még én sem terveztem,hogy elmondom az apjának,de úgy érzem, kicsit két tűz közé kerültem, mert a párom állandóan rágja a fülem,hogy mondjak el neki mindent a lányáról. A lány pedig pont az ellenkezőjét kéri tőlem, azaz ne mondjam el a zűrös dolgait. Igyekszem az ő szemszögéből nézni a dolgokat, de bevallom néha nagyon nehéz. Ha csak a füves cigiről lenne szó,akkor nem csinálnék ekkora dolgot belőle, de van más is a háttérben,s kezdem azt érezni,hogy kicsúszik a kezünk közül az irányítás. Az apjára már egyáltalán nem hallgat. Tanácstalan vagyok nagyon. Nem szeretném,ha elkallódna...pedig nagyon úgy állnak a dolgok.
2011. febr. 28. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!