Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elmondjam a páromnak? A...

Elmondjam a páromnak? A "mostoha" lányomról lenne szó.

Figyelt kérdés
2 éve élünk együtt, velünk lakik a párom lánya is. Jó a kapcsolatunk, igyekszem őt inkább barátnőként kezelni a konfliktusok elkerülése végett. A lány most 15 éves, és tudni kell róla,hogy nem egy ma született bárány,de egyébként nagyon szeretni való kis csaj. Mivel a párom sokat dolgozik,keveset van itthon a lányzónak én segítek a tanulásban, velem beszéli meg a problémáit stb... A múlthéten elengedtük bulizni,de csak éjfélig. Otthon is volt időben, viszont észre vettem,hogy vörösek a szemei, a mozgás koordinációja és a beszéde is zavaros volt. Másnap megkéredztem tőle, hogy ivott-e? Azt mondta, hogy nem, hanem elszívtak egy marihuánás cigit,de az apjának ne mondjam el. Tudom,ez nem olyan nagy dolog, meg a tinik nagy része kipróbálja, ahogy anno én is, de nem szeretném,hogy rendszer legyen belőle. Mondtam neki, hogy többet ne tegye a saját egészsége érdekében, de leintett, hogy 1-2 füves cigitől nem lesz semmi baja. Be kellene vonnom a páromat is? Félek,hogy ebből oltári nagy veszekedés lenne, a lány bizalma pedig megszűnne felém,amit nem szeretnék, mert nem volt egyszerű megszoknia engem. Mit tegyek?
2011. febr. 28. 12:55
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nézd, lehet, hogy nagyon nincs igazam és akkor nyugodtan hülyézz le, kibírom.

A lány elsősorban az apja(-anyja?) figyelmére pályázik. Ebben a helyzetben Te inkább vagy a barátnője, mint nevelőszülő. És mint ilyen, valóban két tűz közé kerültél, ami idegőrlő lehet. Több dolgot is tehetsz, különböző következményekkel.

1, Közlöd a lánnyal, hogy Te elsősorban az apja párja vagy, és csak ennek folyományaként vagy az Ő nevelőanyja/barátnője. Ez igaz. Ebből az következne, hogy amit eddig megtudtál, azt nem adod tovább, de amit ez után fogsz, azt igen. Ezt pedig nem lehet majd rajtad számon kérni, hiszen szóltál róla előre. Hátránya, hogy a lány nem fog mindent elmondani a jövőben.

2, Maradsz ebben a helyzetben, őrlődsz, de közben szólsz az apjának, hogy bármennyire is sokat dolgozik, és fáradt, a lányának több figyelemre van szüksége, maradjanak kettesben nélküled, és beszélgessenek, mert szükség van rá! Ha a pasi jó fej, meg fogja érteni a helyzetedet, és azt is, hogy van amit nem mondhatsz el egyenesen, mert az veszélyeztetné a lányával való kapcsolatodat.

Bármelyiket is választod, én arra indulnék el, hogy rám kevesebb jusson, mintegy kihátráljak kettejük közül, vagyis nekem legyen mindkettővel egy-egy külön, tisztázott jellegű kapcsolatom, miközben segítenék javítani az ő kettejük kapcsolatát is. Mindezt nagyon finoman, mert egy kártyavár tetején állsz. :(

2011. febr. 28. 14:13
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Hasonló eset volt nálam is, bár párom lánya csak simán cigizett és az én lányaim látták, elmondták nekem. Én is gondolkoztam rajta, elmondjam-e az apjának, de nyilván nem, az olyan undokság lett volna részemről. Azóta eltelt egy év és azt hiszem, jól tettem, hiszen ha rászokna is vagy ha nem, az úgysem azon múlna, mekkora fejmosást kap a szüleitől és hogy próbálják eltiltani. Fontosabb, hogy legyen, akiben megbízzon, akihez forduljon, és nagyon jó, hogy ilyen mostohaanyja van, mint te! Őrizd meg a titkait!
2011. febr. 28. 15:23
 13/13 anonim ***** válasza:
41%
Undorító marihónaljás k...csög. Mondd el az apjának. Szét fogja cseszni az agyát a drog. Hidd el. Sok ilyet láttam már. "Jaj csak 1-2 cigi.." Mindenki így kezdi...
2011. febr. 28. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!