Szerintetek kinek kéne "pszihológushoz" menni? A nejem szerint nekem, mert nem tudom túltenni magam a durvaságain. Szerintetek is?
Mondanék néhány példát. Van úgy, hogy valamiért balhét rendez. Legutóbb pl azért mert a kölkökkel a tartós kalácsot kezdtük meg, nem a másikat (az megszárad és dobhatja ki, csak szórom a pénzt stb. Bár a kalács egy nappal később elfogyott). Mostanra már kissé feledékeny a drágám, így tegnap pont az ellenkezőjét tette szóvá. Miért nem a tartós kalácsot kezdtük meg, amikor mindenki azt szereti?? Mondtuk, azért mert egy hete pont azért rendezett itt cirkuszt. Megkérdeztem tőle, hogy miért nem konzekvens, legalább mindig ugyanazokért a dolgokért cseszegetne? Akkor mondta, hogy orvoshoz (pszihológushoz) kéne mennem, mert nem tudom túltenni magam a dolgokon. Komolyan mondom, én tudnék felejteni, de szinte naponta produkál ilyeneket, ha az egyiken "túlteszem magam" ahogy ő mondta, hát itt a következő. Meddig "tegyem magam túl"?
Vagy pl. Ő egy ilyen paragrafus búvár, én meg utálom a paragrafusokat. Volt úgy, hogy megkérdeztem tőle valamit. Erre nekem esett, hogy hogyan lehet valaki ilyen hülye, hogy még ezt sem tudja??!! Mondta ő aki még egy képet vagy e-mail csatolmányt sem tud elmenteni, vagy pl. képtelen valamit beszkennelni...mert őt ezek a dolgok "nem érdeklik", nem is akarná azokat megtanulni. Én persze szó nélkül megcsinálom neki.
Közben pedig a neten mindenféle idióta oldalakon keresi magában a "csodát". Szerintem meg is találja, mert néha kb két méterrel a föld felett lebegve jár, legalább is úgy viselkedik.
Mégis kinek kéne orvoshoz menni?
Mindkettőtöknek.
Nem tudom, mióta vagytok házasok, meg hány évesek vagytok, de amit műveltek, az a tipikus befásultság, amikor a kapcsolatotok már ellaposodott, minden puszta napi rutinná degradálódott, ti (oké, inkább ő) meg keresitek, hogy hol lehetne valami konfliktust generálni. Te meg adod alá a lovat azzal, hogy mindenen fennakadsz. Nem tudjátok egymás "hülyeségeit" elfogadni.
Mi a tökömnek vesztek nem tartós kalácsot, ha a tartósat szeretitek és a másik hamar megromlik.
Most komolyan! Direkt csináljátok magatoknak a lehetőségeket a veszekedésre.
Szerintem pszichológushoz egyikötöknek sem kell mennie.
De azon elgondolkozhatnátok, hogy már miért nem szeretitek egymást, miért vagytok együtt. Akkor szokták így direkt bántani egymást a párok, ha már szabadulnának a másiktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!