Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők, ti hogyan viselnétek...

Szülők, ti hogyan viselnétek azt, ha a gyermeketek megváltoztattatná a vezetéknevét 18 éves kora után azért, mert nem tetszik neki?

Figyelt kérdés
2016. máj. 3. 14:00
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
8%
Hát te tudod...
2016. máj. 3. 17:45
 22/29 anonim ***** válasza:
28%
5: Ez a szabály. Nem azt írtam, hogy szerintem nem változtathatod meg a nevedet. Hanem a jelenlegi szabályok szerint. Az már másik kérdés, hogy ez jó vagy sem.
2016. máj. 3. 18:08
 23/29 anonim ***** válasza:
71%
valakinek csak egy név, valakinek meg így hívták a szépapját is.. Én is rühelltem a nevem tinédzser koromban, mert elég cigány eredetű, de utána csak megszoktam és velem van lassan 30 éve, uh nem váltanék.
2016. máj. 3. 18:11
 24/29 A kérdező kommentje:
Viszont mivel ez az én nevem, és magamnak kell elviselnem, ezért nem érdekel, a szép apám mit gondolna, ha megváltoztatnám.
2016. máj. 3. 18:30
 25/29 anonim ***** válasza:
41%

te kérdezted, hogy mit szólna hozzá egy szülő, most meg azt írod, hogy nem érdekel.. :D

te egy kis 14 éves gyökérnek tűnsz, ahogy elnézem egy válasz lett felpontozva, pont azé, aki a legnagyobb blődséget írta, de nem vitatkozom, azt csinálsz amit akarsz. A szépapa pedig egy rokoni fok, inkább nem linkelgetek neked wikit, keress rá, ha akarsz.

2016. máj. 3. 18:37
 26/29 anonim ***** válasza:
56%

Én csalódnék, ha megváltoztatná, de nem szólnék bele, mert az ő döntése. Azért remélném, hogy ha érettebb lesz, akkor feltámad benne a családja története iránti érdeklődés és visszaváltoztatja.

Persze más lenne a helyzet, ha nagyon hülye vagy nagyon tucat neve lenne, illetve az jobban esne, ha legalább a felmenők neve közül választana egyet.

2016. máj. 3. 20:22
 27/29 anonim ***** válasza:
90%
Én mindenkivel együttérzek, akit hülye névvel átkoztak meg, egy cipőben járunk. Éppen ezért úgy tartom, mindenkinek joga van megváltoztatni azt a nevet, amivel minden nap együtt kell élnie, ha az kellemetlenségeket okoz. Teljesen mindegy, hogy azért, mert idiótán hangzik, csúfolnak érte, vagy rossz érzések kötnek hozzá.
2016. máj. 4. 00:06
 28/29 anonim ***** válasza:
87%
Inkább a nevét változtassa, mint a nemét.
2016. máj. 4. 08:49
 29/29 anonim ***** válasza:

Ha csak azért, mert nem tetszik, az ciki lenne.

Attól félhetnék, hogy mikor cserél le engem valakire, aki jobban tetszik neki, szülőként.

Fura dolog ez a vezetéknév. Vannak családok, ahol minden generációban van valaki, aki állandóan terítéken tartja a "nevet kéne valtoztatni" témát, aztán mindenki viseli tovább. És szerintem halálra sértődne az egész család, ha valaki végülis megtenné.

Mellesleg ilyen miatt nem lehet kitagadni. Csak néhány konkrét ok miatt lehet, ez nincs benne. Az egyik, hogy at életére tör a kitagadónak, a másik, hogy valami szégyent hoz a nevére, és van még valami, ami nem jut eszembe.

2016. máj. 27. 03:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!