Hogyan kérjek levélben hatásosan bocsánatot?
Elég konzervatív felfogású apám van,mindenért megsértődik,bármit teszek aztmondja h hazudok,h nem úgyvan,amikor igazam van,azt mondja h nem érdekli akkor se lesz nekem igazam.Múlthét szerdán nem ott voltam mint amit tudott,és kiderült,nagyon kibukott jelenleg szobafogságban vagyok,páromhoz sem enged.Már nagyon nem bírom a bezártságot.Igaz h msot neki volt igaza de túlreagálta a dolgot,viszont ezt nem mondhatom neki.
És ami nagy baj,h képtelen vagyok olyan alap dolgokat kimondani h: szeretlek,sajnálom,bocsánat.
Pedig muszáj lesz ha a hétvégén elakarok menni itthonról.
Levélbe könnyebb az ilyen ezért gondoltam erre,szóba semmiképp nem tudnám,mit gondoltok miket írjak bele??
segtítsetek:S 17/L
1: ez nem konzervatív, hanem ... csúnyát akartam, de maradjunk abban: nehéz eset.
2: nem levélben kellene, hanem személyesen, főleg ha nem megy neked könnyen. Itt az idő felkészülni a további, jövőbeli helyzetekre, és a legjobb "apán gyakorolni" (értsd jól). Később jól fog jönni, nem lehet egész életedben kerülni a személyes kontaktust ilyen szituban. 17 vagy, itt az ideje épp, hogy belerázódj.
Leülsz vele szemben és megmondod: érted az álláspontját, igaza van, és bocsánatot kérsz, mert nem akartál hülye/bunkó/rossz gyerek lenni. Elmondhatod, hogy azt kéred, ő is értsen meg téged, ha nem megy, akkor megígéred, hogy nagyobb belátással leszel a jövőben.
Csak aztán ez így legyen tényleg: ha tudod, hogy ilyen, számíts a reakcióira és kerüld a konfliktust. Ne akard, hogy iagazd legyen: nem kell az mindig. A családi békéért meg engedhetsz, nem? Csak maradj higgadt.
Én ezt írnám: Kedves Apa!
Tudom,hogy most nagyot csalódtál bennem és nem állítom,hogy nincs okod haragudni rám,de kérlek bocsáss meg!Oly rövid az élet és még ezt is haragban szeretnéd tölteni?Én nem akartalak megbántani,hisz Te is tudod,hogy nagyon szeretlek!
Tudom,rosszat tettem,de többet nem fog előfordulni a szavamat adom!
Szeretettel
a Te lányod: XY
Mindjárt ne tedd bele a levélbe azt h léccike engedj már el ide meg oda!Inkább ird meg igy a levelet ahogy tanácsoltam és rá 1-2 nap után hivd fel és úgy kérdezd meg,mert ha rögtön a levélbe írod,tudni fogja h csak nyalizol neki és nem fog elengedni!
Viszont,ha rá 1-2 nap után felhívod amikor már biztos megkapta a levelet és mond ezt:
-Szia Apu!Remélem megkaptad a levelet.....
Az eggyik barátnőm hívott XY helyre és azt szeretném megkérdezni tőled,hogy el-e engednél?
Így tudni fogja,h kikéred a véleményét és nem szeretnél balhézni vele.
Remélem sikerül!
Hát én kihagynám, hogy az élet oly rövid 17 évesen! :D (én is annyi vagyok)
ezt írnám:
Szia Apu!
Ne haragudj, hogy levélben, de sajnos nem tudjuk megbeszélni személyesen mivel sokat dolgozol és mire hazaérsz már alszok. (kegyes hazugság belefér:D) Tényleg nagyon sajnálom a múltkorit, teljesen igazad van. Átgondoltam és megígérem többször nem fordul ilyen elő. Hívtak ide hétvégén és tudom, hogy nem igazán érdemlem meg, de tényleg nagyon szeretnék elmenni és a Jani is hiányzik.
Aludj jól!
Puszi :)
Szeretlek-et amúgy én SOSE mondtam Anyának! Tudjuk mind ketten, feleslegesen írod le, úgyis tudja, hogy szereted! :)
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!