Tényleg van olyan, hogy hasonló korú unokatesók féltékenyek egymásra, csak az életkorukból kifolyólag?
Nem emlékszem, és szüleim sem mondták, hogy bármelyik unokatesómra féltékeny lettem volna, 2-2-3-3-5-és több évvel fiatalabbak.
Tesóm 4 és 6 éves gyereke viszont lekezelően bánik a másfél évesemmel (pedig a 6 éves 2003. júliusi, ha 35 nappal előbb születik, már elsős lenne). Pl. gyerekem megy feléjük, rá se néznek, játszani akar velük, elfordulnak, butaságokat mondanak és mutatnak neki, és a játékaikat természetesen nem adják oda. Gyakorlatilag semmi más kapcsolat sincs köztük.
Nem részletezem, de önmagában tesóm viselkedése is ezt okozza, csak azt nem tudom, hogy önmagában csak a gyerekek életkora miatt is van ilyen???
Szem. ez jellem kérdése, ami igen korán megmutatkozik.
Sajnos, vannak ilyen gyerekek, de azt hiszem, ők úgy is maradnak.
11.29: önmagában a gyerekek életkora miatt értettem, hogy lehetséges-e?
(Más jellegű okát egyébként ismerem, a változtatni sajnos csak az tudna, aki nem akar, és ezt el sem ismeri, mert játszmázik, és szerinte ez csak a gyerekek életkora miatt van és "kinövik". Meglátásom szerint az ő gyereknevelése kimerül abban, hogy a legjobb iskolába iratja gyerekekét, heti 3-4 tanfolyam és foglalkozás mindekttőnek...stb, amúgy szerintem kevés figyelmet kapnak gyerekei.)
11:28, miért maradnának úgy? A jellem fejlődőképes, és általában nem marad meg egy szinten. Kiskoromban beképzelt és nagyképű voltam. Ma pont a fordítottja jellemző rám. Kiskoromban kicsit irigy voltam. Ma odaadom az aprómat a szegénynek.
Előfordulhatnak féltékenykedések az unokatesók között is ugyanúgy, mint a testvérek között is. Azonban ha normálisan neveli a gyerekét, megértetheti vele, hogy mit hogy kéne illetve nem kéne. Minden nevelés kérdése szerintem.
Unokaöcsim 8 hónappal fiatalabb nálam, imádjuk egymást :)
Itt inkább a tesód hozzáállásában lehet valami gáz (nem szereti a te gyereked?) és ezt veszik át az ő gyerekei. Ilyesmi nem lehet?
Az is jellemző, hogy ahol ketten vannak, a harmadikat kitúrják. Már akire ez jellemző.
A gének nagyon sokat (szem. szinte mindent) számítanak.
Az csak ront a helyzeten, ha valakinek nem mondják (mutatják), hogy mi helytelen.
én azért utáltam az unokatesómat, aki 1 évvel fiatalabb nálam, mert kiskorában egy elkényeztetett majom volt, MINDENE megvolt, de nem engedte, hogy játszunk vele.
amikor ő volt nálunk, akkor meg nagyon jól elvoltunk, szórakoztunk, olyankor imádtam. szóval nekem nem az életkor miatt volt ez a "féltékenység". és nem is azt irigyeltem, hogy nekem nincsenek olyan fasza játékaim, hanem, hogy még hozzájuk se lehetett nyúlni.
Igen, valóban a tesóm hülye "nevelése" van a dolgok mögött, ha valakit bővebben érdekel, csak egy alkalom:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
Ezen csak a tesóm tud változtatni, meg ha anyu nem támogatná, és a férje sem közömbös lenne. (Ezt így tudom, ezért nem is erre keresek megoldást.)
Amiket olvasok: a gyerekek eltörik a másik játékait, vagy nem lehet hozzányúlni a másik játékához, ezek a szülői neveléssel (mindenki a SAJÁT gyerekét nevelve értendő) kiküszöbölhető, ahogy az egyik hozzászóló írta is.
Konkrétan az érdekelne, hogy valóban van-e ilyen életkori sajátosság, csak az életkorból adódóan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!