Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki viszi az óvodai ballagásra...

Ki viszi az óvodai ballagásra a gyereket, ha apás hétvégére esik? Az anya, akinél el van helyezve, aki mindent megtesz érte. Vagy az apa?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Mit lehet abban az esetben, tenni, ha nálam van elhelyezve a gyerek, én járatom óvodába, én intézek mindent. Apuka kéthetente hétvégén láthatja. Az óvodai ballagásra úgy kapom meg a gyereket hogy előtte egy órával. Aztán elviszi, mert apás hétvégére esik. Köszönöm válaszotokat.

2016. ápr. 8. 08:25
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%
Igen, közösen csinálják az ebédet. Ha étterem, lehet költséget felezni, és megjelenni mindkettőtöknek, normálisan viselkedve. Ha nálad van, akkor szintén vagy költséget feleztek, vagy apuka is hoz ennivalót/innivalót. Tulajdonképpen ebben mi ez a rettenetesen felfoghatatlan?
2016. ápr. 8. 16:23
 22/33 anonim ***** válasza:
100%

Nno.

Majd apa elviszi, neked meg nem kell mindent megtenned érte, mert aznap például szabad vagy.

2016. ápr. 8. 19:38
 23/33 anonim ***** válasza:
100%

Az ünnepi ebédet ki csinálja? Na, még egy kamukifogás, hogy balhézhass az apával :D

Kétféle ételt ismerek, és azért elég régóta főzök. Az egyiket el lehet készíteni előre, és jó megmelegítve, a másik pedig csak frissen jó.

Na, most ha az első verzióból választasz, akkor megfőzheted előző nap, de egy húslevest ott is hagyhatsz a tűzön a ballagás idejére, vagy egy konfitált hús is elvan magában a sütőben több órán át, amíg te az ovisnak tapsolsz.

A második verziót meg nem tudod megcsinálni csak akkor, amikor már hazaértek az ünnepségről, vagy akkor, ha az ünnepséget kihagyod, és közben sütöd a rántott húst meg ezeket, a frissen sült, a tészta és pár dolog ugyanis nem jó másképp, csak frissen.

A desszert szintén elkészíthető előre szinten mindig. Szóval nem értem a nyafit. Meg persze az apával is beszélhetsz, hogy hozzon egy tortát vagy mittudomén.

2016. ápr. 8. 19:51
 24/33 anonim ***** válasza:
19%

Már magában is röhejes, hogy egy óvodás ballag. Minek????? Na de "ünnepi ebed" emiatt... Nyilván ajándék is lesz. Mit kap? iPhone-t? Minek ez a nagy felhajtás?

Az apa napja, vele tölti a gyerek. Ennyi

2016. ápr. 8. 20:29
 25/33 anonim ***** válasza:
90%

mindketten legyetek ott. ha nem megy, akkor nem kell egymás mellé sem ülni. de legalább legyetek ott.

vagy hogy tervezted, a gyerek hátralévő éveiben sem jelentek meg egyszerre egy eseményen? az általános iskolás ballagására se mennétek el mindketten? sőt, majd ha felnő és esküvője lesz, akkor csak az egyikőtök lesz ott? vagy mi?

jó, nem nagy dolog az ovis ballagás, de nekik ebben az életszakaszban igen, van olyan jelentős mint később a sulis ballagások. legyen ott anya és apa is, akkor is ,hogyha már nincsenek együtt. szerintem ez egyértelmű

2016. ápr. 8. 20:38
 26/33 anonim ***** válasza:
52%
24# nem tudom hol élsz. nekem kb 20 éve volt aktuális, de már akkor is volt ovis ballagás. lezárul egy szakasz az életükben..
2016. ápr. 8. 20:39
 27/33 anonim ***** válasza:
52%

sot 30 éve is volt ovis ballagás, csak éppen akkor annyirol szolt, hogy szépen feloltoztek a gyerekek, kaptak egy kis tarisznyát, egy szál virágot, majd az unnepsg végeztével beugrottak fagyizni.. tényleg vicces az unnepi ebéd, de az se semmi, hogy valaki unnepi ebédre rántott hust és tésztát akar készittetni a kérdezovel :D

menjetek étterembe, ha már ennyire nagy az "unnep"..és szépen fizetitek felesbe. nem értem én sem, hogy hol a gond.

2016. ápr. 8. 22:28
 28/33 anonim ***** válasza:
0%
Hát az én gyerekem 12, de náluk nem volt ballagás. Nevetségesnek tartom. Az újszülött osztályról is ballagnak már?
2016. ápr. 9. 06:14
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

Hát húgom 13 én 20 mindkettőnknek volt ovis ballagása. Nem tudom mi a baj ezzel, ki így ki úgy csinálja.

Kérdésre: Mindketten elmentek+ a családtagok, aztán elmentek valahova sütizni, fagyizni vagy a játszótérre. Aztán meg vele marad.

2016. ápr. 9. 16:47
 30/33 anonim ***** válasza:

31 éves vagyok, és nekem is volt ovis ballagás, meg öcsémnek is, és most a kisgyerekes kollégáimnál is van. Persze lehet, hogy van olyan ovi, ahol nem rendeznek ilyet, de azért nem kell erre annyira rácsodálkozni. Az meg, hogy ezt egy ünnepi ebéddel megtoldja a család, már egyéni dolog, igen, van, ahol családi hagyomány az ilyen ünnepekre összeülni, gyerek, tesók, szülők, nagyszülők (a mi családunkra legalábbis ez a jellemző, hogy az ilyeneket még megtoldottuk kicsi korom óta, ballagások, elsőáldozás), gondolom, a kérdezőéknél is hasonló szokás van, és a gyereknek ezek az események fontosak azért, szóval ezek a napok kicsit jobban szólhatnak róla.

Ha ilyen a család, valahogy meg kell szervezni. Anyukám pl. ilyen családi ünnepi alkalmakra hidegtálakat szokott készíteni, azt meg lehet csinálni előző nap, aztán be a hűtőbe másnapig, vagy szokott lenni töltött káposzta is, az is jobb másodnap, mint frissen (én legalábbis így vagyok vele). Nem kell feltétlenül aznap haptákba állni. Meg lehet egyezni apukával is, pl. ő hozza a süteményt cukrászdából meg valami üdítőt.

De el lehet menni étterembe is, ha ilyenekre nincs idő, kapacitás vagy bármi akadály adódik.

Nem kell túlzásba esni, de a gyerek érezze, hogy ő fontos nektek, és legyenek az ilyen napok kicsit különlegesebbek.

2016. ápr. 9. 17:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!