Megmondanátok e a férjeteknek? (bővebben lent)
Nem dolgozok,mert én a háztartással és a gyerekekkel törődjek. Így főállású anya vagyok.
Az ő keresete arra elég,hogy kifizessek minden számlát, gyerekeknek befizetni valót és marad 40ezer ft.
Ő elvárja,hogy ebből a 40ből teremtsem elő egy hónapra 6 főre a kaját, illetve ha valami egyéb kiadás adódna.
Nem vagyok hajlandó pl a legolcsóbb leggagyibb margarint megvenni de nem is a nagyon drágát veszem meg,de szerintem ha mindenből a legsz..rabb kerülne a kosárba ez a 40 akkor sem lenne elég, így 3 számlát nem szoktam befizetni,csak hó végén,ha marad annyi (valami csoda folytán) így csúsztatom a számlákat.
Most durván 80 ezer elmaradásban vagyunk.
Kapott vissza a férjem az adóhivataltól 120ezret.
Megmondjam e neki,mert mégiscsak ő dolgozott azért a pénzért, vagy fizessem ki belőle a 80at, a többit pedig rakjam el,hogy abból finanszírozzam amit egyébként innen onnan szoktam lecsípni.
Ha megmondom neki, tuti a kocsira vagy a motorra költi.
Köszönöm a válaszokat.
Bocs,ha kamunak tűnik, nem jól fogalmaztam.
Nem az ő keresete, hanem a bevételünk arra elég hogy....
"tetszik" ez az oldal,olyan könnyen rá tudják egy egy kérdésre fogni hogy kamu.
Bárcsak az lenne....
Hogy milyen kapcsolat az, ahol a nőnek kuss a neve az más kérdés,mert igaza van annak is aki ezt firtatja.
A gyerekek miatt nem tudok lépni.
negyvenből nem lehet megélni ketten. én még csak a párommal élek együtt, de csak kajára elmegy havi 60 :/ sajnos drága környéken élünk, pedig tényleg csak a legszükségesebbeket veszem, meg van tervezve, mi lesz a kaja, listát írok és attól nem térek el. néha beesik egy-egy puding vagy pop-corn, de nem gyakran. 6 fővel nem tudom hogyan lehet kijönni egy fizuból meg egy félből. gyereket add be bölcsibe-oviba, te meg menj vissza dolgozni.
az adó visszatérítés kapcsán. neked kell eldönteni, hogy megmondod-e vagy se. te élsz vele együtt, mi ezt honnan tudnánk? idegen emberekre bíznád a döntést? te nagyon gyáva vagy!!! a szíved mélyén tudnod kéne a választ. elképesztő, hogy mennyi bizonytalan ember él, akik kiírják a sirámaikat ide, hogy más döntse el. én ilyeneket soha nem írnék ki netre. Vagyok olyan következetes és ismerem annyira a páromat, hogy tudjam, mitől akadna ki, ha nem mondanám el. Szedd már össze és szívd fel magad, aztán állj a sarkadra! Egyedülálló anyukák képesek elintézni a gyerekeket és a háztartást is.
270 nm fölösleges, ha ennyi a jövedelem, és zsonglőrködni kell a számlákkal, 150 nm-es házban (még kisebben is, ha jó a beosztása) kényelmesen elfér 6 ember.
Egy családban NINCS ilyen, hogy én pénzem/te pénzed, pláne, ha te nem tudsz külön munkahelyen dolgozni. Te vezeted a háztartást, intézed a pénzügyeket, a te kötelességed a megállapodásotok szerint, hogy legyen víz, villany, fűtés, tiszta ruha és étel az asztalon. Ebből következik, hogy nem kell beszámolnod az extra pénzről, te rendelkezel vele, ahogy minden befolyó jövedelmet neked kell úgy beosztani, hogy mindenre jusson. Vagyis: nem kell megmondanod.
Nem tudom, neked jó-e ez a felállás (én nem brnám ezt, de nem vagyunk egyformák), mindenesetre PONT A GYEREKEK ÉRDEKÉBEN muszáj lenne változtatásokat bevezetni, ha htb akarsz maradni. Mi lesz, ha a férjed jövedelme betegség, munkahely elvesztése miatt megszűnik pár hónapra? A családotokért mindketten felelősek vagytok, ha te vagy a "pénzügyminiszter", akkor kell, hogy legyen jogosultságod arra, hogy megszabd, hogyan osszátok be a család jövedelmét. Ha kell, kisebb házban, hobbira kevesebb pénz, tartalékképzés stb, a helyetekben a ház árából vennék egy kisebbet + egy lakást valamelyik gyerek nevére. Jogosultak vagytok a CSOK-ra, azt is fel lehet használni még egy plusz ingatlanra, a bérbeadással lenne plusz jövedelmetek.
Szerintem gondold ezt át, ülj le a férjeddel, ha kell, vezess háztartási könyvet, értesd meg vele, hogy a jelenlegi gyakorlatotok hosszú távon tarthatatlan.
Na az ilyen embereket nem értem. A létminimum alatt éltek (mert az, ahol napi 200 ft/fő jut étkezésre, az durván a létminimum alatt van), de nem mennél el dolgozni, mert kényelmes neked otthon... durva. Az nem érdekel, hogy a gyerekeidet nem tudod megfelelően etetni? Nem érdekel, hogy az nem élet, hogy mindenen spórolni kell, csakhogy neked ne kelljen dolgozni?
Húzz már el munkát keresni...
Én a helyedben leültetném a férjemet, és azt kérném, hogy "segítsen, mert bajban vagtok és nem tudod, mi lenne a jó megoldás". Ezzel egyrészt el tudod mondani, hogy kevés a bevétel 6 főre és mivel kikéred a véleményét, a segítségét, ez egyúttal nem vitát generálnál, hanem valóban a megoldást fogjátok megtalálni.
Ha esetleg támadólag lépne fel, és úgy gondolja, rosszul osztod be a pénzt, kérd a segítségét a pénz beosztására. Igen rövid időn belül bebizonyosodna, hogy 40.000Ft édes kevés 6 fő ellátására és neki se sikerülne ennyi pénzből normális életet biztosítani a családnak.
Nincs rosszabb annál, ha nem szembesíted a tényekkel. Szép dolog a nagy ház, de ha ez így csak látszat jólét, akkor nem árt ezt tisztázni.
"Ő elvárja,hogy ebből a 40ből teremtsem elő egy hónapra 6 főre a kaját"
Bazzeg, én havonta egymagam jóval többért veszek kaját...
De örülnék, ha havi 40-ből kijönnék :D
Amúgy fejezzétek be a rongyrázást, és menj vissza dolgozni. Egy hattagú családnak a kényelmes havi megélhetéshez kell minimum nettó 500 ezer havonta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!