Aki szegény családban nőtt fel irigykedett arra aki jobb körülmények között élt?
7-nek:
Igen! A lakótelepi lakásokban csak egy fürdő és egy wc helyiség van! :) és csak tetézte a dolgot, hogy ha elhagytam a szobát, zárnom kellett azonnal, még akkor is, ha kezet mentem mosni. Az még a jobbik eset volt, ha valaki mondjuk 1 évre vette ki, de amikor 3-4 havonta jött egy új lakó, az gyilkos volt. Pláne, ha gyerekes is volt. Anyám ezt szerette, mert akkor ugye több pénz jött be..
Hát,nem csodálom,hogy 3-4 havonta cserélődtek a lakók egy ilyen helyzetben:D
Milyen elvetemült képes hosszú távon 4 szobás panelben,2-3 másik lakóval/családdal lakni?
Beteges...
Na meg ahogy leveszem akkor egy szobában voltál anyáddal,aki nem dolgozott,így vélehetően egész nap a szobában kuksolt...
Legalább 1 szobát meghagyhatott volna neked:D
nem mondanám azért hogy szegény családban nőttem fel, nekem, tesómnak és a szüleimnek is volt saját szobája, a lakás is a saját tulajdonban állt. de szerény körülmények között éltünk, pazarolni soha nem volt pénz, tesómmal megvolt az anéhány ruhánk, ami mindig tiszta volt, meg rendes, de soha semmi divatozás, semmi fényűzés. meg olyan tipikus alsóközéposztálybeli volt az egész, bkv-val jártunk, a szülők is dolgozni, egy kis autójuk volt szülőknek, de bőven el tudtunk vele menni a-ból b-be.
sok barátom, sőt családtagok is voltak viszont, akik kimondottan gazdagok voltak, nagy ház, medencével, budán, bmw-vel meg mercedessel járkáltak, vitorlás a balatonon, meg nyaraló, évente többször jártak külföldre nyaralni, mindig divatos ruhák, étterem, színház, golfozás de állandóan elégedettlenek voltak a gyerekek is. meg egy ilyen rokonom is, neki családja sem volt, csak a pénze. ő nem elégedetlenkedett, de a végén teljesen egyedül maradt, nem nagyon nyitotta rá az ajtót senki, pedig tiszta márvány volt a 400 négyzetméteres háza, medencével 7es bmw-vel... és 2 éve talán hogy így halt meg.
mi soha nem elégedetlenkedtünk tesómmal, mindketten elvégeztük az iskolákat, jó állásunk van, neki már családja is, aránylag szerény körülményeink voltak, most sincs azért nagy gazdagság, de magunk élünk, felnőttünk, megvan ami kell...
szegénynek én azt mondanám ahol tényleg az a dilemma, hogy akkor vagy a villanyt fizetjük be és akkor nem eszünk, vagy eszünk, de akkor nem fizetjük a villanyt...kb...
szóval rendszeres az éhezés, saját tulajdonban semmi nincs, vagy jelentéktelen, egyik napról a másikra élés van szó szerint. szakadt, rongyos, kinyúlt ruhák, nyaralásról álmodni se merjen az ember, örül ha az ingyenutazásért nem kapják el az ellenőrök a buszon...
7-nek továbbra is:
Így van. :) de azért ez nem olyan kinevetni való történet, remélem, érted. Válaszaidból ez jön le.
45 m2-es lakás, 1,5 szoba, a fél szobában 3 gyerek volt (köztük én, többiek fiúk). Ha üres zsemle volt, az már jónak számított, a vaj rá ritkaságnak, a legolcsóbb felvágottak "ünnepnapnak" (évi 2-3 alkalom). Volt olyan, hogy kaja se volt 2 napig, még egy morzsa se. Ha betegek voltunk, akkor nem tudták kiváltani a gyógyszereket (csak ha más rokon állta).
3 hét volt a leghosszabb egybefüggő idő, amikor kikötötték az áramot a felhalmozódott csekkek miatt. Olyan 6 alkalommal volt ez, a vizet "csak" 3 alkalommal zárták el.
A ruháim a mostohaapám levetett munkásruhái voltak, mert anyámé kicsit se illettek rám, erre elég volt egy öv, de még így is jó párszor fodrozódott az anyag. Lyukas, szakadt, cementes.
Irigykedtem? Naná :D Főleg, mikor mellettem szokás szerint ették a jól megpakolt szendvicseket, péksütiket, míg én a legolcsóbb kenyérből egy szeletet vittem magammal és a csapból ittam vizet hozzá évekig. Vagy semmit se ettem, mert nem volt otthon mit elrakni és 8-9 órát töltöttem a suliban nézve, ahogy más eszik. Igazából csak az ételt irigyeltem, de azt nagyon, főleg mikor láttam, hogy kidobják őket a kukába, mert "tele vannak".
Tiniként azért leesett, hogy a bevétel alapján ilyen pocsékul nem kéne állnunk, akkor derült ki, hogy anyám minden nap elmegy a közeli étkezdébe, heti 1x meg koktélozni a kolléganőivel. Apám havi 25 ezret hagyott ott sportra, napi 2 doboz cigit szívott és imádott fogadni. Rajtunk, gyerekeken spóroltak végig, miközben szétvertek, hogy miért kerülünk ilyen sokba? Utána már a normális szülőkért irigykedtem.
16
Ismerek egy ilyen anyukát 2szoba ki van adva a harmadik szobában ő alszik a gyerekével (panel)
Borzalmas !!! Nagyon sajnálom szegény gyereket :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!