Nagyon féltem a nővérem a terrortámadásoktól. Mennyi esély van rá, hogy lesz valami mostanában Budapesten?
Ajánlom nézd meg a Metró című filmet,vagy az "Éjféli etetést":D
Az sokkal parább:)
Lényegre térve,arra is nagyobb esély van,hogy tömegközlekedési balesetet szenvedsz(ami szintén elé kicsi),minthogy robbantgassanak.
Nem véletlen,hogy Párizs és Brüsszel volt a célpontok.
Amilyen szegénység van az országban én attól jobban félnék,hogy valami szerencsétlen bekattan,és bankot rabol,vagy valami hasonló...
Én is rettegek a metrón, de nem a terroristák miatt, hanem hogy egyszer kigyullad és ott maradok, amilyen őskövületek...
Nem valószinű, hogy itt robbantanának, Magyarországnál sokkal nagyobb célpontjaik vannak szerintem. természetes, hogy félted a nővéred, de próbálj megnyugodni.
Elméletileg reális a terrorfenyegetettség Mo-n is, ahogy minden eu-s országban. DE!
Azok a feltételek, amik a bevándorlókat magas számban foglalkoztató országokban fennállnak, mint pl. kontrollálatlan muszlim, v. egyéb vallási alapú közösségek, amik lehetővé teszik az agymosott merénylők kitermelését, nincsenek jelen, és nem is lesznek, ha a magyar embereken múlik.
A nővéredre sokkal nagyobb veszélyt jelenthet, ha egyedül jár bulizni, vagy valamit beletesznek az italába.
Nő, anya, feleség vagyok Budapesten.
Kérlek ne aggódj.
Egyrészt mert nincs ráhatásod a történésekre, tehát semmit nem segít az aggódás, ellenben nem árt semmit az, ha nem eszed rajta magad.
Tudod az én férjem vallásgyakorló muszlim férfi, sokat beszélgetünk a menekültválságról és a terrortámadásokról is.
A belga támadás napján a férjem éppen Brüsszelben volt, a reptérre tartott- nem tudtam elérni, amikor meghallottam a híreket- így aztán volt mind aggódnom.
DE: akkor is arra gondoltam, hogy nem tudok sajnos mit tenni, legfeljebb reménykedni, imádkozni, családtagokkal- barátokkal- ismerősökkel beszélni a félelmeimről.
Szörnyű érzés a bizonytalanság és a kiszolgáltatottság- és a terrorszervezetek erre "játszanak"- tömegeket lehet így félelemben, bizonytalanságban tartani- kevés ennél rombolóbb és aljasabb módot tudok elképzelni.
Ez a célja az ilyen embertelen szervezeteknek: hogy félj, mert mást úgysem tudsz.
Én nem adom meg ezt az "örömet" egyetlen terroristának sem- a férjem hamarosan ismét átszállással repül haza. Aggódás helyett reménykedem.
Budapesten a légszennyezettség, daganatos betegségek, szív és érrendszeri betegségek, valamint a közlekedési és háztartási balesetek miatt kell leginkább aggódni.
Ezek sokkal nagyobb kockázatot jelentenek a nővéredre mostanában Budapesten, mint a terrortámadások!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!