Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg meg kell erőltetnem...

Tényleg meg kell erőltetnem magam, hogy egyszer elvegyen feleségül?

Figyelt kérdés
Párommal 2,5 éve vagyunk együtt, idáig minden szép és jó volt, dúlt a szerelem, de mostanában eléggé megváltozott a kapcsolatunk. Nagyon szeretem őt, ő is engem, de egy kicsit visszafogottabban, normális ez? Egyre többször vagyok hisztis, sértődékeny, ő pedig egy végtelenül türelmes ember, aki kerüli a veszekedést, mégis volt már hogy hangosabban vitatkoztunk, ami korábban nem volt jellemző. Egyre több időt szán a barátaira, előtte viszont állandóan velem volt, igaz sokat zsörtölődtünk is, de már kezdem azt érezni, a szexet is inkább én kezdeményezem általában, amit ő nem lát be, hanem azt mondogatja, szeressem még jobban és ne veszekedjek vele mindenen. Tervezzük a jövőt, gyereket, már kb. fél évvel ezelőtt is beszéltünk ezekről, akkor úgy láttam szeretné mindezt, most meg már azzal jött hogy ő papír nélkül is szeret (gyerek ellen nincs ellenvetése). Aztán mondtam neki hogy nekem ez fontos, de azt mondta ahhoz kell hogy legyek társ, szeressem , legyek jó háziasszony, és viselkedjek példásabban. Úgy érzi, mind meg van, kivéve a példás viselkedést. Nagyon sokat szeretnék vele lenni, de úgy érzem ő meg egyre kevesebbet, ha elmegy a barátaival valahova már rögtön azt érzem nem velem akar lenni. (Nekem nincsenek barátaim) Tényleg változnom kell?
2016. márc. 20. 09:38
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
19%

Tulajdonképp saját magad is megválaszoltad a két kommentedben azt amit itt a válaszolók nem értenek vagy nem akarnak érteni. A volt felesége is házi sárkány lett. !! Meg a példás viselkedést is jól leírtad a 8.-ban te magad.

9. . Nem a férfi akarja megváltoztatni a nőt hanem fordítva. Persze értelmezni kellene a kérdést. Mert itt a kérdező ezeket is leírta.

Kedves kérdező : a férfi mondta már neked hogy nem lehetnek barátaid, nem mehetsz el sehová?

" egyre többször vagyok hisztis , sértődékeny, ő pedig egy végtelenül türelmes ember""

Itt leírtad szépen, ezt is olvassátok már és főleg értelmezni is kellene.

2016. márc. 20. 10:24
 12/28 A kérdező kommentje:
Nem mondta soha, hogy ne legyenek barátaim, szeretné hogy legyenek és én is eltudjak járkálni ide oda. Azt mondja, mi mindennap együtt vagyunk, érthető hogy néha egymás nélkül vagyunk és ezért szeretné hogy én is kilibbenjek ebből.
2016. márc. 20. 10:27
 13/28 A kérdező kommentje:
Az lenne a kérdésem, hogy most mit csináljak, hogy a kapcsolatunk újra a régi legyen és nem feltételekkel, hanem magától érezze azt, hogy el akar venni? Nem úgy akarok a felesége lenni hogy én harcoltam ki.
2016. márc. 20. 10:29
 14/28 anonim ***** válasza:
11%
10. Gratulálok hogy nő létedre is jól látod ezeket a dolgokat. Már azt hittem hogy egyedül maradok.
2016. márc. 20. 10:31
 15/28 anonim ***** válasza:
74%
Igen, változtatnod kell. Új pasit keresni.
2016. márc. 20. 10:39
 16/28 anonim ***** válasza:
41%

Ne legyél ragacs, hagyd élni.

És sajnos benne van a pakliban hogy nem fog soha elvenni, főleg ha van rossz tapasztalata, amit igazolsz is azzal ahogy viselkedsz!

Amiben úgy èrzed igaza van változtass, de nekem ürügy szagú ez az egész, és valószínűleg később lesz más kifogás, amiért nem vesz el.

2016. márc. 20. 10:42
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

"A volt feleség a kapcsolatukban a házasság előtt még normális volt, de ahogy elvette, biztonságban érezte magát és házisárkány lett, havonta egyszer bújtak össze és állandóan ment a veszekedés."

Az ilyen dumákon mindig röhögnöm kell.:D Az anyakönyv aláírásától egyetlen nőnek sem csökkent még a libidója, és kardfogakat sem kezd el növeszteni. Inkább az lehetett a probléma, hogy nem ismerték még egymást eléggé, vagy már eleve kihűlőben volt a kapcsolat - ahogy most nálatok is, hiszen már most te kezdeményezed inkább a szexet. A rátelepedés, esküvőre görcsölés, hisztizés tényleg fölösleges, az viszont elgondolkodtató, miért zsörtölődtetek sokat már akkor, amikor még lángolt a szerelem.

Tényleg építs ki saját társaságot, már csak azért is, hogy amikor ez a kapcsolat szétmegy (aminek nagy az esélye, részemről egy percig nem kapálóznék egy olyan pasi után, akit 2,5 évnyi kapcsolatban nekem kell ágyba cipelni, és kioktat, hogy milyen feltételekkel biztosíthatom magamnak ezt a "főnyereményt"), legyenek körülötted barátok, akik segítenek.

2016. márc. 20. 11:01
 18/28 anonim ***** válasza:
84%

Komolyan vannak ilyen fogyatékos emberek, mint a kérdező, akiknek nem tűnik fel, hogy a párjuk nemhogy nem szereti őket, de csak lyuknak meg háziszolgának tekinti őket?!

Komolyan??!

Vedd már észre magad!

2016. márc. 20. 11:02
 19/28 anonim ***** válasza:
6%

Mennyi szerencsétlen gyökér van itt.

10-es igazad van.

2016. márc. 20. 11:08
 20/28 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem nem szeret már téged.

Te ettől rettegsz, mármint hogy nem fog szeretni, de szerintem MÁR nem szeret, ezt pedig te érzed is, csak talán félsz szembenézni vele. Részben emiatt fordulsz ki magadból és tapadsz rá pióca módjára. Csakhogy ez a lehető legrosszabb, amit tehetsz.

Nem ismerlek téged, nem tudom, miért ragaszkodsz ennyire görcsösen ehhez a kapcsolathoz, egy olyan valakihez, akinél már elmúltak az érzelmek. De van valami rossz beidegződés benned, amit érdemes lenne felszámolnod a boldogságod érdekében, viszont ennek a módját csak te tudhatod meg.

A párodban is megvannak a rossz beidegződések, mert annak ellenére, hogy már nyilvánvalóan nem kötődik hozzád, nem a lehetőséget keresi egy valódi boldog kapcsolatra mással, vagy élvezi az egyedüllét szabadságát. Inkább veled marad, mert neki tulajdonképpen kényelmes, hogy van valaki, aki könnyen elérhető és mindig a rendelkezésére áll. Ha pedig visszavesz magából és megül csendben, akkor minden tökéletes lesz. Ha elég példásan viselkedik, akkor kaphat egy esküvőt is, mert megérdemli. Gyerek meg jöhet bármikor, annak a gondja nagyobbrészt úgysem őt terheli. Igaz, terhelhetné: ha akar, beszállhat a gondozásába és a nevelésébe, de ugyanilyen könnyedén ki is bújhat alóla, mert megteheti. Úgyse őt fogja piszkálni ezért senki. Ha baj van a gyerekkel, úgyis mindig mindenki az anyját veszi elő. Ő meg az aranyember lesz a nép szemében, ha heti kétszer kicseréli a pelenkáját vagy leviszi a játszótérre.

Ez az ember nem a szerelmes boldogságot keresi. Ha azt keresné, nem elégedne meg ezzel a felállással és őszintén elmondaná, hogy megkoptak az érzelmei irántad.

Ez az ember nem tisztel téged. Csak azért ragaszkodik hozzád, mert kényelmes neki a kapcsolatotok, szereted őt, jó háziasszony vagy. Ha abbahagyod a siránkozást, példásan viselkedsz és jó kislány leszel, majd kiérdemelsz egy lakodalmat is.

2016. márc. 20. 11:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!