Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg meg kell erőltetnem...

Tényleg meg kell erőltetnem magam, hogy egyszer elvegyen feleségül?

Figyelt kérdés
Párommal 2,5 éve vagyunk együtt, idáig minden szép és jó volt, dúlt a szerelem, de mostanában eléggé megváltozott a kapcsolatunk. Nagyon szeretem őt, ő is engem, de egy kicsit visszafogottabban, normális ez? Egyre többször vagyok hisztis, sértődékeny, ő pedig egy végtelenül türelmes ember, aki kerüli a veszekedést, mégis volt már hogy hangosabban vitatkoztunk, ami korábban nem volt jellemző. Egyre több időt szán a barátaira, előtte viszont állandóan velem volt, igaz sokat zsörtölődtünk is, de már kezdem azt érezni, a szexet is inkább én kezdeményezem általában, amit ő nem lát be, hanem azt mondogatja, szeressem még jobban és ne veszekedjek vele mindenen. Tervezzük a jövőt, gyereket, már kb. fél évvel ezelőtt is beszéltünk ezekről, akkor úgy láttam szeretné mindezt, most meg már azzal jött hogy ő papír nélkül is szeret (gyerek ellen nincs ellenvetése). Aztán mondtam neki hogy nekem ez fontos, de azt mondta ahhoz kell hogy legyek társ, szeressem , legyek jó háziasszony, és viselkedjek példásabban. Úgy érzi, mind meg van, kivéve a példás viselkedést. Nagyon sokat szeretnék vele lenni, de úgy érzem ő meg egyre kevesebbet, ha elmegy a barátaival valahova már rögtön azt érzem nem velem akar lenni. (Nekem nincsenek barátaim) Tényleg változnom kell?
2016. márc. 20. 09:38
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
98%

'azt mondta ahhoz kell hogy legyek társ, szeressem , legyek jó háziasszony, és viselkedjek példásabban. Úgy érzi, mind meg van, kivéve a példás viselkedést.'

a példás viselkedés alatt pontosan mit ért?ez nem világos számomra.

amúgy szerintem ne erőltesd. mármint 2,5 év alatt csak el tudja dönteni az ember, hogy szeretné -e összekötni az életét a másikkal. ha neki nincsen ilyen szándéka, csak feltételeket szab ki, akkor szerintem hagyd a fenébe. ha fontos lenne neki a házasság és veled képzelné el, akkor hidd el nekem, hogy 2,5 év alatt eljutott volna már oda,hogy magától kérjen meg, ne unszolásra.

ha neked ez fontos, ne engedj belőle. de tőle se várhatod el, hogy megházasodjon,hogyha nem akar.

az meg, hogy a barátaival is szokott találkozni, nem értem miért gond. normális ember attól mert kapcsolatban van, még szakít időt másokra is. nem kell állandóan egymás seggében lenni.

2016. márc. 20. 09:47
 2/28 anonim ***** válasza:
76%
Én ebben a kapcsolatban nem látom a jövőt.Szerintem ő már nem szeret téged úgy,mint régen,csak "cseléd" vagy számára.Én nem erőltetném az esküvőt,sőt a gyereket sem.Inkább elgondolkodnék,hogy valóban érdemes e együtt maradni.
2016. márc. 20. 09:47
 3/28 anonim ***** válasza:
46%

Nagyon változtatnod kell. Ezzel eltudod üldözni a férfit. Minél inkább erőszakos vagy annál inkább nem szeret veled lenni. Nem sajátíthatod ki! A barátaival miért ne mehetne el bárhová. Egy férfit nagyon hamar el lehet vadítani a hülye hisztivel. Próbálj meg gondolkozni, még ha nehéz is. Neked nincs barátod, ezen nem is csodálkozok.

Te mit szólnál hozzá ha te rád is rád telepedne valami hisztis p...a és megszabná mikor mit lehet, vagy mit kötelező csinálnod.

2016. márc. 20. 09:49
 4/28 A kérdező kommentje:
Ő már egyszer elvált, ha ez fontos a kérdés szempontjából. A volt feleség a kapcsolatukban a házasság előtt még normális volt, de ahogy elvette, biztonságban érezte magát és házisárkány lett, havonta egyszer bújtak össze és állandóan ment a veszekedés.
2016. márc. 20. 09:51
 5/28 anonim ***** válasza:
0%
2. Te azt írod hogy csak cseléd. Hát itt a férfi a cseléd , ha valaki az.
2016. márc. 20. 09:53
 6/28 anonim ***** válasza:
100%

Igen, változnod kell, DE NEM AZ Ő KEDVÉÉRT! Magad miatt keress hobbit, olyan elfoglaltságokat, amiket nélküle csinálsz, azzal már esélyed van saját baráti kör kialakítására is. Ha ennyire függsz tőle, semmi más nincs az életedben, csak ő, nem fogsz tisztán látni a kapcsolatotokat illetően sem. Ezért görcsölsz rá az esküvőre, gyerekre, ezért vagy féltékeny a barátaira.

Tedd félre a témát, építs ki saját életet, saját társaságot, az esküvőért pedig pedálozzon a férfi, ha tényleg téged akar. A "példás viselkedés" mikéntjét pedig ne ő határozza meg, hanem te saját magadnak (elvégre felnőtt vagy, nem az ő óvodás gyereke), aztán majd eldöntitek, kelletek-e így egymásnak, vagy továbbléptek.

2016. márc. 20. 09:59
 7/28 anonim ***** válasza:
93%
2-es vagyok.Ha nekem egy férfi azt mondja viselkedjek példásan,én azt úgy értelmezem,hohy nem kezel egyenrangú partnerként.Mert különben nem akarná,hogy változzak meg.
2016. márc. 20. 10:00
 8/28 A kérdező kommentje:
Példás viselkedést gondolom úgy értette, hogy ne hisztizzek, ne veszekedjek, ne hívogassam ha a barátaival van azzal, hogy mikor jön már haza. Régebben mindig mondogatta, hogy milyen szerencsés hogy vagyok neki, most meg már ki se ejt ilyet a száján, amitől persze még jobban beparázok, hogy nem szeret.
2016. márc. 20. 10:03
 9/28 anonim ***** válasza:
63%

"Te mit szólnál hozzá ha te rád is rád telepedne valami hisztis p...a és megszabná mikor mit lehet, vagy mit kötelező csinálnod."

Szerintem meg éppen ezt csinálja a férfi!

A "viselkedjen példásan" éppen annyit jelent, hogy ne akadályozza semmiben a férfit, mehessen, ahová akar, legyen csöndben, csináljon meg mindent otthon, örüljön a nö, ha hajlandó vele lefeküdni, és ha "jó lesz", akkor hajlandó lesz csinálni neki egy-két gyereket, hogy ne unatkozzon otthon, és "esetleg" még feleségül is veszi, ha megérdemli.

Az, hogy a kérdezönek már nincsenek barátai, szintén erre utal.

Egy házasságkötés meg nem olyan, amit "ki kell érdelmelni", arra "csak" annyi ok létezhet, hoyg mindketten szeretnének hovatalosan is összetartozni, mert szeretik egymást.

A kérdezö helyében érdemes lenne változni, csak nem abba az irányba, amerre a férfi akarná. A legfontosabb az lenne, hogy a kérdezö jól érezze magát a saját börében és a kapcsolatban is.

Elöször is a hisztit meg kell szüntetni, mert az nem felnött emberhez méltó, hanem egy kisgyerekhez. (Egy nönek NEM KELL hisztisnek lenni, lehet értelmes is)

Másodszor el kell dönteni, MIT akar az életében elérni, és átfondolni, hoyg ebben a kapcsolatban erre van-e lehetöség úgy, hogy nem kell megalkudnia, "megváltozni" olyan irányba, ami nem neki, hanem a férfinek megfelelö, és ezzel megtagadnia saját magát.

Harmadszor egy párkapcsolatban a két félnek egyenlönek kell lennie, nem pedig az egyik "nevelnie" a másikat - vagy elfogadja úgy, ahogy van, vagy nincs értelme az egésznek.

Öszintén szólva itt leginkább a férfinek kellene belátnia, hogy ö az, aki nem tesz eleget a kapcsolatért, és nem azért, mert "néha" elmegy otthonról, hanem mert nem fogadja el, hoy a nö önálló személyiség, akinek nem az a dolga, hogy öt kiszolgálja és rendelkezésére álljon, amikor neki az úgy jó.

2016. márc. 20. 10:05
 10/28 anonim ***** válasza:
92%

igen, ez a példás viselkedés eléggé megalázó.

de amiket írsz, hogy veszekedsz vele, féltékenykedsz arra,hogy a barátaival vagy.. hát ne haragudj, de ezzel nem sok jóra mész. főleg,hogyha volt már házas és rossz tapasztalata van vele,hogy még többet veszekedett vele a volt felesége házasság alatt.

lehet nálad is attól fél,hogy még többet veszekednél.

persze, bizonyos mértékben normális a veszekedés. de az teljesen jogtalan, hogy nem akarod elengedni a barátaival találkozni, meg hívogatod közben,hogy mikor jön már.

próbálj feléleszteni pár régi gimis barátságot.vagy ha nem megy, akkor keress újakat, akár a munkahelyeden.

mert barátok nélkül elég rossz lehet,hogyha kvázi csak a párod van neked. neki meg vannak barátai, olyankor meg egyedül vagy amikor velük van. szóval keress te is barátokat. vagy ha nem igényled, akkor csak foglald el magad amíg a barátaival van. olvass, vagy menj el valahova kikapcsolódni. de ne őt hívogasd. legalábbis én nő létemre se tűrném, hogyha ezt csinálná velem a párom, amit te csinálsz vele.

2016. márc. 20. 10:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!