Ti hány évesen költöztetek el otthonról?
Egyetemre kerültem, Szegedről Budapestre 19 évesen.
Az első évben anyuék finanszírozták a dolgaimat, a második évtől már dolgoztam valamicske pénzért, a későbbi szakmámban. Aztán az első Bsc-m után már én fizettem a párhuzamos két Msc-m egyikének a tandíját. A másik ingyen volt. A PhD-m alatt már aktívan dolgoztam, akkor már nem volt szükségem anyagi támogatásra és utána sem. Azóta is Bp-en élek, de már férjnél vagyok és nemrég született meg a babánk.
29N
18évesen albérletbe,egyetem miatt. Az első két évben hetente jártam haza,anyáék fizették a bérletemet, az albit, küldtek kaját. 20éves koromtól vagyok nagyjából független, bár még most is kapok pénzt (külföldi családi pótlék).
23\N
18 évesen külföldre, akkor nem kaptam támogatást, mivel dolgoztam és magamat láttam el, 1 év és után szintén külföldre költöztem csak másik országba. Most tanulok, a szüleim azt mondták hogy amit kerestem az tegyem félre, és a tanulás alatt ők támogatnak. De a következő félévben szeretnék dolgozni, nem tudom hogy akkor hogy jövök majd ki anyagilag de szeretnék minél hamarabb önálló lenni.
Örülök hogy megtapasztalhattam az önállóságot, 18 évesen még elég gyerek voltam, szokatlan volt, főleg a távolság miatt is, de már megszoktam. Valamikor visszavágyom abba az időbe amikor még otthon éltem, valamikor pedig élvezem hogy külön életem van.
27 évesen költöztem össze albérletbe a mostmár férjemmel.
Anyagi támogatást nem kaptunk akkor sem és azóta sem egyik részről sem, de ezt meg is értjük, hisz csak az édesanyák élnek. Mi segítjük inkább őket.
15 evesen. alberlet, munkasszallas munka 3 muszakban 16 eves kortol (akkor meg lehetett)
18 evesen mentem eloszor ferjhez 22 evesen masodszor
megalltam siman a labamon nem tamogatott senki. de ez a hetvenes evekben volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!