Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan találhatnám meg őket?

Hogyan találhatnám meg őket?

Figyelt kérdés

2-3 év körüli voltam amikor örökbe fogadtak. Mindig érdekelt hogy kik az igazi szüleim és szeretném őket megtalálni. Egy barátomnak beszéltem erről és szerinte nagyon nehezen fogom megtalálni és azt mondta hogy az is lehet hogy Kínában élnek (kínai vagyok). A mostani szüleimnek nem beszéltem róla hogy nem szeretem ezt a társaságot. A suliban mindig piszkálnak és csúfolnak, pedig én is tudnék mit mondani rájuk, na meg a "bátyám" és a hungarista haverjai sem hagynak.

Szerintetek hogyan találhatom meg az igazi szüleimet? (Gondolom még mindig nem kellenék nekik, csak érdekelne hogy kik ők).

12/f

2010. ápr. 2. 17:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
79%
Vöröskereszt.
2010. ápr. 2. 17:57
 2/11 anonim ***** válasza:
87%
Szia! Nem biztos, hogy nem kellesz dologról van szó. Lehet, hogy azért adtak örökbe, mert nem tudtak enni adni, vagy az általuk biztosított környezet ártott volna egy kicsi gyereknek. Talán ezeken a helyeken segítenek: Gyermekjóléti szolgálat, gyámügy, vöröskereszt. Sok sikert!
2010. ápr. 2. 18:03
 3/11 anonim ***** válasza:
87%
Azt tudják a szüleid,hogy melyik kórházba születtél vagy hol, esetleg te tudod? A kórházba lehetne érdeklődni, ha ezt tudjátok. Sajnállak,hogy ilyen helyzetbe vagy.. mármint a bátyád és a haverjai miatt. :(
2010. ápr. 2. 18:04
 4/11 anonim ***** válasza:
88%
szerintem beszélned kéne a szűleiddel. Ők tudnak segíteni neked, hogy megtaláld a biológiai szüleid.légy őszinte velük, és akkor ők is öszintén fognak válaszolni.
2010. ápr. 2. 18:19
 5/11 anonim ***** válasza:
87%
ilyen helyzetben a kínai nagykövetség is tud segíteni.
2010. ápr. 2. 18:21
 6/11 anonim ***** válasza:
93%

Szia:)

ne foglalkozz vele mit írnak:)

sztem ugyanannyira magyar is vagy, mint kínai, és ezt nem kell szégyelned:) ne törődj azokkal, akik ez miatt lenéznek

egy ember oda tartozik, ahol felnő, és olyan a nemzetisége amilyen nemzetiségű emberek nevelik

kicsit fiatal vagy még ahhoz, hogy egyedül kezd kutatni a szüleid után, ha már lennél vagy 18 akkor természetesen könyebb lenne, de így sem lehetetlen

nincs olyan ember az életedben, aki tudna segíteni?

én drukkolok neked, de ha annyira fontos ez neked beszélned kéne valakivel, mondjuk a szüleid nem tudnak segíteni? ha megmondanád nekik mérgesek lennének rád?

szerintem ez természetes, ha egy ember ragaszkodik a gyökereihez, hisz a vér kötelez, de lehet, hogy a mostani szüleiddel jobban jártál

lehet, hogy az igazi szüleid nem tudtak volna felnevelni, vagy nem is voltak soha házasok, az is lehet, hogy már nem is tartják a kapcsolatot

remélem megtalálod azt akit akarsz

15/L

2010. ápr. 2. 18:36
 7/11 anonim ***** válasza:
92%

ha akarsz róla valakivel beszélni nekem bármikor írhatsz

utsó voltam

2010. ápr. 2. 18:43
 8/11 anonim válasza:
80%

Szia! Magyarországi örökbefogadás esetén úgy működik, hogy az ügyedet intéző vagy a helyi gyámhivatalnál kell jelezned a szándékodat. Ők felveszik a kapcsolatot a vér szerinti szüleiddel, és ha ők is szeretnék a találkozást , meg a gyámügy is úgy ítéli meg, hogy a találkozás nem káros számodra, azaz pl. ha nem élnek a szüleid a normálistól nagyon eltérő életet) akkor létrejöhet a találkozás. Azt nem tudom, hogy a nevelőszüleid beleegyezése kell-e hozzá, és hogy külföldi szülőknél is így működik-e.

Remélem sikerül megtalálnod őket és a számításaidat, szorítok Neked!

Nem tudom, milyen kapcsolatban vagy a szüleiddel, de talán segítene egy őszinte beszélgetés a bátyádról és a vágyadról.

A bátyád gondolom nem abban a korban van, hogy meghatódna és másképp gondolkodna egy beszélgetéstől, így próbáld őt elviselni, elfogadni. Hidd el, ha nem támasztasz vele szemben elvárásokat, nem fog annyira fájni. Tudom, hogy ez nehéz, de működik.

Szorítok Neked!!!

2010. ápr. 2. 18:58
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Amúgy nem haragudnának mert jófejek, bírom őket.
2010. ápr. 3. 15:55
 10/11 anonim ***** válasza:
öszintén beszélj a szüleiddel, Ők tudnak ebben segíteni. Mond el nekik ,hogy a bátyád haverjai hogyan viselkednek veled.
2010. ápr. 9. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!