Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan kezelhetném a lökött...

Hogyan kezelhetném a lökött sógornőmet, mert a falra mászom tőle!?

Figyelt kérdés

Nem tud mással foglalkozni,csak a gyerekeivel,és a vásárlással.Ha náluk vagyok,teljesen felhúzom magam,elkezdi elém hordani a szekrényből a gyerekek ruháit,mindnek elmondja az árát,megszámolja előttem,és kijelenti,hogy 44 db felsője van a lányának,és 32 db nadrágja.Mikor ezzel végzett akkor elkezdi a játékokat előhordani,megszámolja őket,összesíti mennyibe kerültek,"mert ezek,nem olcsók,ám".Mikor ezzel végzett akkor elkezdi számlálgatni,hogy amióta nem találkoztunk azóta hányszor hozta haza a fiát az óvónője az oviból,"mert nem minden gyereknek van ám saját sofőrje".

Tudom,hogy irigységet akar kicsikarni belőlem,de igyekszem fapofát vágni,mert ha látja,hogy dühös vagyok akkor azt hiszi,hogy célt ért.Teljesen lefáradok tőle.

Ha szólnék neki akkor megsértődne,mert nagyon érzékeny.

Mindenben próbál rám licitálni,ő mindent jobban csinál.

Én olyan szívesen beszélgetnék vele egyéb témákról is,de nem lehet,mert nem érdekli.Szeretnék jóban lenni vele,mert nem szeretem az ellenségeskedést,főleg nem a családban.

Van valakinek hasonló problémája?Hogyan lehetne ezt a helyzetet szépen kezelni?Ötletek?

2010. ápr. 2. 12:27
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Az eleg durva azert, amit leirtal, mert ez egyertelmu dicsekves a reszerol. En nem kontorfalaznek, hogy nehogy felre ertse a mondokadat, hanem oszinten megmondanam, hogy ez nem valo es szeretnel masrol beszelgetni vele. Meg lehet mondani, sokkal jobb, mintha utalgatsz ra, mert nem biztos, hogy veszi majd a lapot, vagy gunyolodasnak veszi, azert meg ugye mindenki megsertodik. En biztos, hogy nyiltan szolnek neki, nem pedig utalgatnek...felre fog erteni, abbol meg nagyobb sertodes lesz.
2010. ápr. 2. 19:09
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Tudod, az ilyen személyeket mindig a saját fegyverükkel kell "legyőzni". És nem árt, ha közben a humorodat is megvillogtatod. :)

Rengeteg ilyen osztálytársam volt, hozzáedződtem a hasonló szituációkhoz. Mindnek az volt a rögeszméje, hogy "szebb, csinosabb, eszesebb, szexibb", mint bárki más. Őket megőrjítette, ha megértették a "problémájukat", mert valamilyen szinten tudták, hogy hülyét csinálnak magukból, de azért csak folytatták, hogy a riválisok agyára menjenek. Ha humorizáltad őket, vagy többen összeálltatok, és hidegen fogadtátok a kitöréseiket, célba értél, megsemmisültek.

Mindebből azt akarom kihozni, hogy a lényeg a provokáció. Ezt pedig a derült nyugalommal, a humorral, és a puszta taktikával ki tudod küszöbölni. Szóval ha a korábbi tanácsok mégsem válnának be, ami elég durva, mert jó ötleteket kaptál, akkor hagyatkozz erre. :)

Sok sikert, hajrá!

2010. ápr. 3. 10:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!