Vannak cigány barátaid, jó ismerőseid, szomszédok, esetleg a párod? Mi a véleményed róluk? Rasszisták ne!
Van egy roma lány barátnőm, de csak a bőrszínéről tudod következtetésként levonni, hogy ő az. Egyébként tisztelettudó, kedves, őszinte, becsületes, lelkiismeretes, aranyos, együtt érző...
Kevés ilyen van sajnos.
Tanítottam rengeteg kisebbséghez tartozó gyereket, s volt köztük néhány, aki értelmes, törekszik a jóra, fogékony a másokkal való együttérzésre, de sajnos a többség nem, s így el fogják nyomni őket, s ők is le fognak zülleni hozzájuk.
A páromnak volt egy cigány barátja. Gyerekkori jóbarátok voltak. Most felnőttként újra találkoztak. A párom nagyon örült neki, felfrissítették a barátságot, megismerkedtünk az ő párjával is. Minden szépen alakult, nekem is szimpatikusak voltak, jól éreztük magunkat együtt. A párom odavette dolgozni a srácot a cégükhöz (mert éppen munkát keresett). Személyesen vállalt érte felelősséget, mert a cégvezetés "húzódozott" a származása miatt. Felvették, pár hónapig minden rendben ment. Szépen melózott, mindenki elégedett volt, a főnökök is:)
Azután a párom egy nap összeomolva jött haza a munkából. Teljesen maga alatt volt, mert a "barátot" lopáson kapták a biztonságiak! Nem túl nagy értéket, de lopott!
Azóta is értetlenül állunk az eset előtt, természetesen így véget ért a barátság.
Tulajdon képpen nekem az egyik barátnöm férje cigány.ö is velük ék,és nagyon rendesek.tiszták,nem cirkuszolnak,nem járnak segélyért stb..de viszont ahol ezelött laktam,ott is voltak.na ök pont azok,akik kiállnak az utcára veszekedni,és a p#csájukat csapkodják egymásnak....
na meg akiknek a nagyobb gyereke neveli a kisebbet,mert ö épp olyan elfoglalt..
(Zsoka)
alapvetően nagyon nem bírom a cigányokat. mmint a tipikus cigány életmódot, beszédstílust, stb.
nyáron dolgozott nálunk a lakásfelújításkor egy kis cigányember. ameddig ő nem vallotta be, addig nem is feltételeztem volna róla, mert annyira tisztességes, kulturált és szorgalmas volt.
egyetlen kivétel a több100ból! sajnos itt tartunk. ha minden cigány ilyen lenne mint ez munkás fickó, akkor komolyan mondom, h egy szavam se lenne rájuk. de sajna ezek csak a nagyon ritka kivételek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!