Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akik voltak ilyen helyzetben,...

Akik voltak ilyen helyzetben, hogyan lehetne ebből kimászni? (Beszürkült házasság)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A férjemmel 4 éve vagyunk együtt, ebből 1 éve házasok. Az utóbbi időben kezd teljesen eltűnni az intimitás közöttünk. Nem feltétlenül a szexre gondolok, bár már az sem olyan mint régen, egyszerűen úgy érzem, hogy teljesen más lett a bioritmusunk ezen a téren, és nagy nehezen tudjuk csak összehozni, hogy mindketten egy időben akarjuk a szexet. (Ez így egy kicsit hülyén hangzik, de valahogy így tudnám megfogalmazni.) Emellett úgy érzem, hogy kezdünk teljesen beleszürkülni a minden napokba, s bár 4 év nem olyan rövid idő, de ha már most így érzem, akkor mi lesz később? A napokban volt egy komolyabb beszélgetésünk, ahol nyíltan elmondtam neki az aggályaimat, bár ő nem látja ennyire drasztikusan a dolgokat mint én. De abban egyet értettünk, hogy ez így nem mehet tovább, változtatni kell. Na de hogyan, s miként? Akik voltatok hasonló helyzetben, hogyan másztatok ki belőle, és sikerült-e olyanná "varázsolni" a házasságotokat amilyen előtte volt, vagy még jobbá?

2016. febr. 29. 09:45
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
Programok programok programok. Nem számít hogy ő neki nincs kedve , neked van. Az én férjem is próbálkozott ilyen dumával hogy minek moziba menni, semmi értelme, minek fürdőbe járni télen. 1-2 szer elfogadtam hogy nincs kedve mert van ilyen, de hogy soha ne legyen kedve az nem elfogadható. Megmondtam hogy nekem van kedvem és vegyen figyelembe, nézze azt hogy nekem jó kikapcsolódás 1-1 fürdő és így folyamatosan kiharcoltam hogy igenis fiatalok vagyunk és szükségünk van nekünk is kikapcsolódásra ha tetszik ha nem. Most arra a szintre jutottunk hogy ha látja hogy fáradt vagyok vagy fásult ő maga javasolja a programokat hogy jobban érezzem magam. A szex részhez nem tudok hozzászólni mert nem volt ilyen problémánk. De szerintem meg kell beszélni amit lehet.
2016. márc. 1. 11:57
 32/36 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy az lenne a megoldás Kedves Kérdező, hogy megint mindent Te próbálsz "beletenni" a kapcsolatba...Te próbálsz javítani, Te gondolkozol a változáson, a programokon szóval mindenen... Én hagynám, kicsit eltávolodnék tőle, és csinálnám, ami nekem jól esik, ha szép lassan észre veszi magát, akkor követni fog benne, ha nem akkor megette a fene az egészet! Biztos, hogy nem tudnám elviselni, hogy könyörögjek egy felnőtt embernek... ez olyan mint egy rossz barátság, mikor már a barátom nem kíváncsi rám szívesebben lóg másokkal, vagy inkább alszik stb. akkor egyszer max. 2x megpóbálnám, de utána nem, mert lehet azért is távolodik, mert az agyára mész! Nekem barátnőm volt ilyen, és tényleg nem tudom miért, de bármit kitaláltam azt ő kifogásoltab borzasztó kellemetlen volt, mert olyanok voltunk mint a testvérek, jókat röhögtünk együtt sírtunk-nevettünk, és megváltozott.. bármennyire is akartam a programokat, be kellett látnom, hogy erölködök, és csak én akarom...egy piócának éreztem magam, és nagyon fájt, hogy már nem velem akarja tölteni a szabadidejét! Nem mindig lehet ezt megérteni, és megmagyarázni, de azt tudnod kell, hogy ez nem egy kapcsolat, amiben vagy! Ez egy semmi egy illúzió, amit te akarsz. Tudod a nők legnagyobb hibája, hogy választanak egy pasit, és meg akarják változtatni olyanra amilyet igazán szeretnének(kérdés, hogy a férjed tényleg olyan, vagy csak te akarod olyanra gyúrni?)... Szerintem olyat kell választani, aki hasonló mint te vagy, és nem kell pitizni egy ócska szexért vagy egy moziért, mert ez tök megalázó!
2016. márc. 2. 10:11
 33/36 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó hozzászóló, amikor a férjemet választottam akkor egyáltalán nem voltak olyan problémáink, hogy ne lettek volna közös programok, vagy nem lett volna szex. Abban van igazság, hogy nem vagyunk teljes mértékben egyformák, és vannak olyan dolgaink ami nem érdekes a másikunknak. De ez nem feltétlenül rossz szerintem. Nem könyörgök a közös programokért, csak próbálm megérteni hol lehet a baj, vagy, hogy mi változott meg benne. Azóta többször is beszélgettünk erről, és a férjem azt mondta, hogy tulajdonképpen hiányoznak neki a barátok, vagy, hogy legyenek olyan pár barátaink akikkel időnként tudunk lazítani közösen. Sajnos az ő barátai nem akartak engem megismerni mikor anno megismerkedtünk, és eltávolodtak tőle apránként, 1-2 olyan barátunk van akik egy pár és velük tudunk olykor közös programokat csinálni. Az igaz, hogy nem túl sokszor, és talán tényleg hiányzik neki, hogy másokkal is legyünk, többet esetleg mint eddig. Úgy érzem a férjem is akarja a változást, és itt nem arról van szó, hogy megváltoztatni szeretném őt magát. Hanem szerintem igen is, eljön az a pont egy kapcsolatban, amikor olykor kell a változatosság, a kompromisszum mindkét fél részéről, és dolgozni, tenni kell azért, hogy ugyanúgy működjön a kapcsolat mint addig. Mi most ezen vagyunk, és közösen ezért dolgozunk, mert egyikőnk sem szeretné csak úgy eldobni, és elképzelni sem tudnánk egymás nélkül az életünket. (Nem hiába vagyunk házasok sem!)
2016. márc. 4. 08:50
 34/36 anonim ***** válasza:
56%
Ne haragudj de te áltatod magad. Sajnos minden válaszolónak igaza van, de te nem akarod belátni igazán ,véded a férjed. Többes számban írsz az utolsó válaszodban, mikor az elején úgy jött le ő nem akar semmit. most meg a végére ő is úgy akarja. Ha akarná igazán nem jutottatok volna ide.Fogadjunk kaptál valami fél ígéretet és bedőltél . Látatlanban megmondom hogy kamu a férjed ígérete és kevesebb mint 1 hóbap múlva ugyan itt tartasz. Ne mond nekem hogy barátok kellenek a közös programokhoz. Ez is egy jó nagy kamu. Ha mi nagyon sok közös programot csinálunk akkor kívánunk társaságot is néha de ti semmit nem csináltok még szinte szex sincs. De akkor is az első hogy a férjemmel akarok lenni.Hát akkor miért nem téged kíván a te társaságodat? Jól bevetted. És ha a férjed igazán megoldást akarna akkor nem itt kérdezgetnél hanem már a megoldásnál járnátok. De itt csak te akarsz megoldást, csak te akarsz változást azért vagy itt mert ő ebben nem partner. Be kell látnod nem érdekled mint tàrs mint barát mint nő. Ne legyen igazam de a végét járjátok. Nehogy a gyerekkel akard majd változásra bírni. A szerető téma sem kizárandó ha régen volt szex. Meg ezt a fél perc alatt elmegy témàt is már megolhatta volna, orvoshoz fordulhatott volna. Olyat is olvastam hogy aki nem bírha sokáig azt előtte elintézi vagy te is előjátéknak is elrendezhetnéd és tovàbb bírná. De igazából ő sz.arik mindenre főleg rád . Nehéz lesz belátnod de ez így van. Ha rám hallgatsz egy nagyon komoly ultimátumot adsz neki. De ha testileg nem kellesz márpedig nem kellesz , azt már erőltetni nem lehet. Ha meg tényleg ritkán csináljátok, én is ha valamiért egy hét kimarad nőként hamar akár percek alatt elmegyek. Rendszeresen sokat kell csinálni és nem fél perc lesz, de nem kellesz neki.
2016. márc. 5. 22:19
 35/36 anonim válasza:
Sajnos, a gyerek a vég lenne ebben a kapcsolatban! Egyedül a te gondod lenne és az egy anyukàt,aki most màr 24 óràs készenlétben van,az,h mindent neki kell csinàlni,fàradt,ingerült,egy baba,aki nem beszél,csak sìr,nagyon kibillent a komfortzónàjàbòl!Ha gyerek születik,azt még egy szilàrd hàzassàg is megsínyli,nem hogy ez! A ferfiak míg a gyerek nem beszêl,úgy kb. 3-4 évig szinte nem tudnak mit kezdeni a gyerekkel. Amelyik normàlisabb el van vele,ellàtja,de egy idő utàn visszapasszolja,csúnyàn hangzik de örül,ha dolgozik,s nem hallja a sìràst,stb! Persze szereti a csalàdot,de mégis! A nő meg a napi gyerek körüli teendők,élmények utàn alig vàrja,h a màsik hazaérjen,h csak fürödhessen,vagy csak legyen 10 perc nyugalma,de a férfi a szar nap utàn ozthon nem erre,hanem nyugalomra vàgyik! Itt jónnek a gondok,ha ezt nem tudjàk megbeszélni! A te férjed nem egy babàra,hanem nyugalomra vàgyik!Nem több feladatra,nem arra,h mellőzd egy baba miatt,csak úgy el van melletted,kényelmesen,mert van hol lakni,enni,aludni,szeretet vàrja,nem vita,úgymond a megszokott kényelem! Ezen te màr nem fogsz vàltoztatni,ő meg nem akar,neki így a jó,h békén hagyod! Szerintem van egy 3. ha tetszik,ha nem,ezert nem akar veled programolni,mert te màr nem vagy jó tàrsaság,veled csinalhatja otthon is a semmit,ahhoz nem kell elmenni màshovà,meg mutatkozmi sem kell! Ha van tàrsasàg mégis feldobódik,ez bizonyítja az előbbit,nem a màszkàlàst unja,csak téged! Ez a tipikus 3. jelenlétr,ezét akar végezniba sexszelbis oly hamar,lelki oka van,nem akarja,de nem teheti hisz mit mondjon a feleségének,miért mem? Közben meg lelkiismeetfutdalàsa van az új nő miatt,ami korai ejakulàciót okoz. Persze azt mondja,nincs,mit mondana? Repülne a kényelmes élete,a vàlàsi stressz nem fér bele a nyugalmas életébe,meg azért szeret is,a nő meg csak arra kell,te vagy a biztos hàttér,most kezdje elölről egy vadidegen nővel,aki lehet nem ilyen türelmes,akkor meg jön a 2 szék és a padló! Az sem fér bele,h egyedül legyen,az kényelmesebb,ha kiszolgàlod,azert van kihez szólni,néha bólogat neked,h vàltozik,h te befogd,de semmi nem fog,mert màr nem azon a szinten van! És igem,a gyerek minfig olyan,mint a szülő,először meg kell nézni milyen az anyós,hogy él,na olyan életed lesz,mert ő azt màsolja,hisz màst nem tud,csak azt màsolmi,amiben felnőttneki az a természetes! Szóval ultàtum,radikàlis vàltoztatàs,csak így mozdíthatod ki egy időre a komfortzónàból,de ez ilyen marad utàna is! Ha maradni akarsz,el kell jàrnod egyedul,valakivel,aki jó tàrsasàg,hàtha kapvsl! De sztem nem fog,annál kényelmesebb,csak ez még a 4. év,ez csak rosszabb lesz!sajnos nem ő a màsik feled! Mire ràjössz màr pàr évet elpazaroltàl a legszebbekből a semmire,mert ennek egyszer vâlàs lesz a vége,bocsànat,de ez van!
2016. márc. 20. 23:40
 36/36 anonim ***** válasza:
Mi van veled/veletek, kérdező?
2018. júl. 3. 23:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!