Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akik voltak ilyen helyzetben,...

Akik voltak ilyen helyzetben, hogyan lehetne ebből kimászni? (Beszürkült házasság)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A férjemmel 4 éve vagyunk együtt, ebből 1 éve házasok. Az utóbbi időben kezd teljesen eltűnni az intimitás közöttünk. Nem feltétlenül a szexre gondolok, bár már az sem olyan mint régen, egyszerűen úgy érzem, hogy teljesen más lett a bioritmusunk ezen a téren, és nagy nehezen tudjuk csak összehozni, hogy mindketten egy időben akarjuk a szexet. (Ez így egy kicsit hülyén hangzik, de valahogy így tudnám megfogalmazni.) Emellett úgy érzem, hogy kezdünk teljesen beleszürkülni a minden napokba, s bár 4 év nem olyan rövid idő, de ha már most így érzem, akkor mi lesz később? A napokban volt egy komolyabb beszélgetésünk, ahol nyíltan elmondtam neki az aggályaimat, bár ő nem látja ennyire drasztikusan a dolgokat mint én. De abban egyet értettünk, hogy ez így nem mehet tovább, változtatni kell. Na de hogyan, s miként? Akik voltatok hasonló helyzetben, hogyan másztatok ki belőle, és sikerült-e olyanná "varázsolni" a házasságotokat amilyen előtte volt, vagy még jobbá?

2016. febr. 29. 09:45
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

Ezt ő nem tudja önmagában rendezni. Ehhez segítséggel. Először is a te támogatásod.

Aztán pedig kideríteni, hogy mitől van. Pl. gyógyszertől, ha szed valamit állandóan. Cukorbetegség esetén pl. ez elég gyakori.

Ha egyáltalán tényleg van gond. Most mi az,hogy hamar elmegy? Ami az egyik nőnek hamar, a másiknak pont jó. Ami ez egyiknek jó, a másiknak túl hosszú.

2016. febr. 29. 11:19
 22/36 anonim ***** válasza:
100%
Ismertem már nem egy olyan nőt, aki tűzbe tette volna a kezét a párjáért, mert ő aztásn biztos nem csalja meg... aztán meg dehogynem! Bogaram 4 év alatt eljutottatok oda, ahova más 15-20 év után... ebben az a gáz, hogy őt ez abszolút hidegen hagyja, nem csak a szex, hanem minden program, amit veled kell töltenie... mi az amit élvez egyáltalán? Mit csinál szívesen veled vagy nélküled?
2016. febr. 29. 11:36
 23/36 A kérdező kommentje:

A "hamar elmegy" nála 2-3 percet jelent, max 5-öt, de akkor már nagyon küzd, és olykor így nekem már élvezhetetlenné válik az együttlét.

Mi az amit szeret csinálni? Filmezik, a gépet nyomkodja, vagy éppen elfoglalja magát a ház körüli teendőkkel, legutóbb pl kifestette a garázst mert éppen olyanja volt, és abba vágott bele. Régen teljesen más volt.. csak úgy elmentünk a Balatonra sétálni, hétvégén ő is törekedett arra, hogy legyen valami közös program. Ma már a mozi is mint olyan felejtőssé vált, mert előbb letölt egy filmet mint, hogy eszébe jusson, hogy akár el is mehetnénk közösen inkább és kimozdulni egy kicsit. Eléggé befásult, ellustult. Régen sokkal lazább volt, spontán rá lehetett venni erre-arra, pl, hogy csak úgy elmenjünk egy másik városba Karácsonyi vásárra. Ma már ezekre is azt mondja, hogy minek stb. Nem tudom, talán a neveltetése is közrejátszik, mert lassan mintha a szüleit látnám benne ahogy mennek az évek. Ők detto ezt csinálják, és 30 év után eljutottak oda, hogy már nem is kommunikálnak egymással mert minek, és csak élnek egymás mellett megszokásból.

2016. febr. 29. 11:54
 24/36 anonim ***** válasza:
8%
Érdemes lenne a pasinak kivizsgáltatni magát, egy egészséges libidójú pasinak, mindig van kedve a szexhez.
2016. febr. 29. 12:10
 25/36 anonim ***** válasza:
74%

Akkor itt nem a közös programokról van szó.

A szexuális élettel vannak gondok.

Szerintem ez nem kérdés. Ezzel kéne foglalkozni, ezt kéne megoldani.

2016. febr. 29. 12:15
 26/36 anonim ***** válasza:
77%

kérdező. őszintén kérdezem, hogy 1 éve , mielőtt összeházasodtatok, akkor is voltak ilyen problémák? mert ha igen , akkor nem tudlak sajnálni(minek ilyen helyzetben összeházasodni).

de ha tényleg csak azóta jelentkeznek a problémák, akkor tényleg nem tehetsz semmiről.

az a baj, hogyha nem két oldalú a dolog, akkor a fene megette az egészet. pedig itt nem két oldalú. te szeretnél kimozdulni, programokat csinálni, együtt lenni, szexelni stb..

neki meg nincs rá igénye,csak nyűg neki amikor ezzel piszkálod.

nehéz ügy.

én is azt mondanám,hogy unatkozhat melletted. más magyarázatot nem látok arra, hogy nem akar veled kettesben wellnessezni, de ha a haverok mennek, akkor meg menne. ez minden, csak nem normális. és ennek semmi köze a szexhez.

a 2-3 perces együttlétekre nem tudok mit mondani. tényleg elég karcsú. de van rengeteg tanács az ilyen problémára,hogy kicsit el tudja nyújtani a férfi. de ha nem válik be, nem ciki elmenni orvoshoz sem. mármint gondolom te is jársz nőgyógyászhoz. ő se hal bele egy urulógusi vizsgálatba. beszéld rá, hátha nagyobb kedve lesz a szexhez, hogyha megnő az önbizalma, mert tovább teljesít.

de a programos témát ez nem oldja még meg.

2016. febr. 29. 12:17
 27/36 anonim ***** válasza:

Ismerősi körömben volt egy ilyen, ahol a pasi idővel annyira elkényelmesedett, hogy sehová nem akart menni, semmihez nem volt kedve, hétvégén már lényegében fel sem öltözött, mert minek. Otthon sem segített, csak ha könyörögtek neki.

A nő pár év után megunta, aztán a férjnek persze az már nagyon nem tetszett, hogy kirakták a szűrét.

A szexuális problémát kellene megoldani, mert az lehet sok másnak a mozgatórugója. De ha nem hajlandó orvoshoz menni, nem sokat tehetsz. Akkor viszont lépj, ne töltsd mellette az egész fiatalságodat.

2016. febr. 29. 14:11
 28/36 anonim ***** válasza:
100%

Nekem úgy tűnik, hogy a férjed csak elméletileg akarja megoldani a problémát, gyakorlatilag pedig nem. Én is küszködtem ilyen kapcsolatban, szörnyű volt. Mindig egy újabb csalódás. A végén oda jutottunk, hogy amikor sikerült elrángatnom pl. egy wellness hétvégére, akkor feküdt a szobában és tv-t nézett és még a medencéig sem volt hajlandó lejönni. Na, az utolsó ilyen után kértem meg, hogy költözzön el.

Később szerencsére megtudtam, hogy milyen az, amikor a másik fél is AKARJA a jó kapcsolatot. Szóval, ha nem lép ki ebből a világból, akkor nem fog változni semmi. Az már a Te döntésed, hogy így mellette maradsz-e. Szerintem sok jóra ne számíts. Ahogy látom, Te hiába próbálkozol.

A szexuális élet pedig,

szerintem nem a 30 perces menet az egyetlen módja a kielégítésnek. Nem mondom, hogy az nem marha jó, de azért nem kizárólagos tényező. Gondolom a házasság előtt is így volt, furcsállnám, ha emiatt csak most lenne a férjed frusztrált. Szerintem inkább tipikus elkényelmesedett, lusta hapsi. Elméletileg elismeri, hogy valami nem stimmel, de a hátsóját nem emeli meg, hogy jobb legyen.

2016. febr. 29. 14:45
 29/36 anonim ***** válasza:

Nekem is volt egy ilyen 4 éves kapcsolatom.

Elején minden jó volt(isteni és gyakori szex, közös programok, sok beszélgetés) aztán egyre kevesebbet tudtam rávenni, hogy kimozduljon akárhová velem. Egyre többet aludt napközben(!), gyúrni járt és otthon gépezett. Ennyi volt az élete és én egyre kevésbé érdekeltem(ezt meg is mondta, valamint éreztette). Egy idő után szexelni sem akart velem, pedig iszonyat jó formába kerültem, mert szerettem volna mindent közös érdeklődési kört kialakítani, együtt csinálni dolgokat(sport, gyúrás). Ő semmit nem tett azért, hogy jobb legyen, és egyedül lehetetlen helyrehozni egy ilyet. A másik félnek is akarni és tenni kell, tudom, mert próbáltam.

Az ő életkedvét csak egy másik lány tudta visszahozni, akivel meg is csalt, azóta nem tudom mi van vele, de szerintem nem változott sokat.

Annak örülök, hogy nem jutottunk el a házasságig és a gyerekig, mert bár nagyon szerettem, de boldogtalan voltam attól, hogy bármit próbálok tenni, számára terhes minden próbálkozásom.

Remélem megoldódik nálatok ez a dolog, de addig semmiképp ne vállaljatok gyereket.

Párkapcsolati tanácsadást próbáljátok meg, hátha sikerül(már ha rá tudod venni, hogy elmenjen veled).

2016. febr. 29. 17:02
 30/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ. Semmiképp sem szeretném, hogy így maradjanak a dolgaink, és remélem, hogy a férjem is megértette a lényeget a legutóbbi beszélgetésünkkor. Nem szeretném ha véget érne a házasságunk, és mindent be fogok dobni, hogy működjön. Megpróbálok minél több programot kitalálni, kicsit élménydúsabbá tenni a hétvégéket. A szexre nem tudom mi lehetne a megoldás, de szerintem újra le fogok ülni vele, és megprobálom, hogy közösen találjunk ki rá megoldást. (Akár a korai magömlésre vonatkozóan, és, hogy milyen ötlete lenne erre ami mimdkettőnknek megfelelő lehet) szurkoljatok, hogy jól alakuljanak a dolgaink!:-)
2016. febr. 29. 17:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!