Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akik voltak ilyen helyzetben,...

Akik voltak ilyen helyzetben, hogyan lehetne ebből kimászni? (Beszürkült házasság)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A férjemmel 4 éve vagyunk együtt, ebből 1 éve házasok. Az utóbbi időben kezd teljesen eltűnni az intimitás közöttünk. Nem feltétlenül a szexre gondolok, bár már az sem olyan mint régen, egyszerűen úgy érzem, hogy teljesen más lett a bioritmusunk ezen a téren, és nagy nehezen tudjuk csak összehozni, hogy mindketten egy időben akarjuk a szexet. (Ez így egy kicsit hülyén hangzik, de valahogy így tudnám megfogalmazni.) Emellett úgy érzem, hogy kezdünk teljesen beleszürkülni a minden napokba, s bár 4 év nem olyan rövid idő, de ha már most így érzem, akkor mi lesz később? A napokban volt egy komolyabb beszélgetésünk, ahol nyíltan elmondtam neki az aggályaimat, bár ő nem látja ennyire drasztikusan a dolgokat mint én. De abban egyet értettünk, hogy ez így nem mehet tovább, változtatni kell. Na de hogyan, s miként? Akik voltatok hasonló helyzetben, hogyan másztatok ki belőle, és sikerült-e olyanná "varázsolni" a házasságotokat amilyen előtte volt, vagy még jobbá?

2016. febr. 29. 09:45
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:

Gyerek még nincs, de 1-2 éven belül tervezzük a családalapítást, persze legelőször is meg kellene találnunk a harmóniát, és szeretném visszakapni azt a kapcsolatot amilyen az első 1-2 évben volt.

Nagyon durva igen, hogy 4 évről beszélünk, ezért is vagyok megijedve, hogy ilyen problémák azért nem 4 év után jelentkeznek..

A szeretőt kizárnám, abban biztos vagyok, hogy sosem csalna meg, és nem is az az elmászkálós típus. :)

Azt mondja szeret, én is rögtön ilyenekre gondoltam, vagy hogy nem kíván már stb. Csak akkor sajnos többet nem tudok kihúzni belőle, talán még az lehet, hogy unalmasnak talál, hogy kettesben nem igazán akar programot velem? :(

2016. febr. 29. 10:34
 12/36 anonim ***** válasza:
100%

Mondja el, hogy mi a baja. Ne hagyd amíg, nem mondja el.

Lehet pl. merevedési gond. Ami bármitől lehet, gyógyszertől, stressztől. De foglalkozni kell vele. Az nem megoldás, hogy akkor nem szexeltek.

Vagy van valakije, akkor is ha elképzelhetetlennek tartod.

2016. febr. 29. 10:37
 13/36 A kérdező kommentje:
Már volt, hogy többször mondta, hogy azért sem kezdeményez nagyon, mert előfordul, hogy túl hamar elmegy és ez kellemetlen neki. Pedig ezeket a helyzeteket sosem hozom fel neki, és nem is kérem számon, vagy éreztetem vele, hogy nekem ez rossz lenne stb. Tehát még arra sem foghatja, hogy ezen vitáznánk, vagy "megsértődök" amikor ilyen előfordul, hogy odáig jusson, hogy ezért ne akarjon szeretkezni velem. Na meg kicsit mondvacsináltnak is érzem ezt a magyarázatot..
2016. febr. 29. 10:48
 14/36 anonim ***** válasza:
100%

"Na meg kicsit mondvacsináltnak is érzem ezt a magyarázatot."

Nem, tényleg van ilyen, hogy emiatt szégyenli magát valaki.

2016. febr. 29. 10:50
 15/36 anonim ***** válasza:
50%

Azért mert te nem hozod ezt fel neki, még rossz lehet neki.

Ez nagyon komoly dolog.

Remélem, vagytok olyan jóban, hogy tudtok ilyenekről beszélni.

2016. febr. 29. 10:50
 16/36 A kérdező kommentje:

Ezt viszont szerintem akkor magában kellene lerendeznie legelőször, csak sajnos a szexuális téren a problémánk nem új keletű, csak ehhez jött még a többi....

Azon is gondolkoztam, hogy elmehetnénk egy párterapeutához, vagy tanácsadóhoz egy pár alkalmat, hogy újra egymásra találjunk, csak fogalmam sincs mennyire menne bele..

2016. febr. 29. 10:52
 17/36 anonim ***** válasza:
100%
háát nekem úgy tűnik,hogy ez a házasság után kezdett előjönni, vagyis megkapott téged, most már úgy érzi nem kell tovább güriznie a kegyeidért és ha tényleg ez van akkor NE vállaljatok gyereket.Sőt akkor el kell gondolkozni a házasságon is. persze előtte egy párterapeuta nem árt, ha erre sem hajlandó érted akkor kalap-kabát
2016. febr. 29. 10:57
 18/36 anonim ***** válasza:
100%
Megmondod neki hogy mostantol te minden heten szexelsz es kesz, aki ott van ott van, aki nem nem. :)
2016. febr. 29. 11:01
 19/36 anonim ***** válasza:
100%

Beszürkülés: a közös ügyek arányának csökkenése az egyéniekhez képest, illetve jelentős gondolkodásmódbeli különbséget eredményező egyéni szellemi-gyakorlati fejlődés.

Tehát a kimászás az, ha az (úti)célok, feladatok közössé válnak, ti meg baj- és egyéb társakká.

Ki kell szórni/közössé tenni minden feladatot, a kellemes időtöltések közül pedig elsősorban szintén azokat előnyben részesíteni, amelyek közösek.

Személy szerint a legnagyobb problémát abban látom, hogy szellemi/lelki fejlődés terén szétválnak az utak, pl. a közös célok valamelyikéhez sok utánajárás kell, az egyik kitanulja a miérteket, meg is valósítja, a másik meg hálásan, de hátradől, és nem próbálja megérteni. Egy idő (és több hasonló) után pedig bármilyen hálás, elismerő, stb. a másik fél, az uralkodó érzés az, hogy az "úttörő" magára maradt, holott együtt és egymásért indult volt..

2016. febr. 29. 11:01
 20/36 anonim ***** válasza:
Lehet hogy nem ő az akinek gyereket érdemes szülnöd. Tudod a gyerek majd olyan lesz mint a téglák közt a malter. Össze is tartja a szüleit, de egyben szét is választja. Az írásod alapján olyan mintha életúnt, depis lenne a párod. A párterápiára ilyenkor kell menni, nem amikor már gyerekek hada vesz körül, és repülnek a tányérok. Több ismerősöm is volt párterápián akik segítséget kaptak. Bírálatot senki sem. Csupán megtanították őket egymás szeretetnyelvén beszélni. Van akik ott döbbennek rá hogy nincs közös útjuk, de akkor nem rabolják tovább egymás idejét. Nagyon fontos hogy olyan szakemberhez menjetek ha eldöntötteétek akit mások ajánlanak, mert nem mindenki jó. Volt aki azt mondta hogy nagyon borsos áron jutottak el, de életük legjobb befektetése volt. Szerintem a te párod csak ultimátummal tudod a kanapéról egy párterápiára elvonszolni.
2016. febr. 29. 11:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!