Bíróság váláskor minden esetben jövedelem alapján állapítja meg a gyerektartást?
A volt párom munkanélküli gyakorlatilag bevallottan 22500 ft segélyből él, ez alapján akarja a gyerektartást megítéltetni, holott a vagyonrésze amit követel tőlem ugyan annyi mint az én részem ,ugye feleződik váláskor a vagyon, miért nem a vagyonrésze terhére állapítanak meg gyerektartást?
Megjegyzem egy éve semmit nem fizet, nem segít semmit, még ajándékot sem küldött a gyerekeknek.
Ja és kíméljenek azok akik nem a kérdésre akarnak válaszolni hanem saját sérelmeikből adódó feszültséget akarják itt levezetni.
Igen, egy reszt megitelnek neki, nem a felet nyilvan, mert nem "kozos", de amit bizonyithatoan(!) raforditott o es rokonsag, illetve ami hitelreszt kozosen fizettetek a hazassag alatt, annak aranyaban.
Az atiratassal epphogy ne vard meg a per veget, mert ha kijon az itelet, akkor mar nem nyulhatsz hozza, onnantol vagyonkimentesnek szamit.
Most viszont perpillanat az a te hazad amivel azt csinalsz amit akarsz.
A ház a tiéd. Annak a pénznek a fele illeti meg, amit a házasság alatt hitelként fizettetek vissza, és nem a ház fele. Ez nagyon fontos.
De ilyen esetben nem értem, miért nem fordulsz ügyvédhez? Azt írtad, hogy " a vagyonrésze amit követel tőlem ugyan annyi mint az én részem ,ugye feleződik váláskor a vagyon". Ez így nem igaz, mert házasság előtt vetted az ingatlant. Kizárólag a házasság alatt visszafizetett hitel fele jár neki vagy annak megfelelő tulajdonjog.
Ügyvéd. Ő tud segíteni gyerektartás ügyében is.
A családi pótlék + adókedvezmény már a te nevedre megy, ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!