Bíróság váláskor minden esetben jövedelem alapján állapítja meg a gyerektartást?
A volt párom munkanélküli gyakorlatilag bevallottan 22500 ft segélyből él, ez alapján akarja a gyerektartást megítéltetni, holott a vagyonrésze amit követel tőlem ugyan annyi mint az én részem ,ugye feleződik váláskor a vagyon, miért nem a vagyonrésze terhére állapítanak meg gyerektartást?
Megjegyzem egy éve semmit nem fizet, nem segít semmit, még ajándékot sem küldött a gyerekeknek.
Ja és kíméljenek azok akik nem a kérdésre akarnak válaszolni hanem saját sérelmeikből adódó feszültséget akarják itt levezetni.
1. Ha a házasságkötés elött vetted a házat, akkor ahhoz neki semmi köze, nem jár belöle semennyi neki.
2. A gyerekre iratni a házat a lehetö legnagyobb hülyeség, mert ettöl kezdve semmit nem tudsz vele tenni, ha megszorulsz, nem lehet eladni, és ezentúl semmo közöd hozzá, csak megtürt valaki vagy ott.
1. Baromság, hogy ha házasságkötés előtt vette, akkor semmi nem jár belőle a házastársnak. Ez egy nagyon régi berögződés, de a valósg nem ez!
A házassággal, ott eltöltött évekkel is lehet tulajdonjogot szerezni egy ingatlanban! Nézz utána, sok ilyen per van...
2. Nem írathatja át gyorsan a gyerekek nevére, megint csak egy nagyon okos gyk-s jogász agyszüleménye. Ezzel még a kérdező követne el bűncselekményt, mert vagyonkimentésnek minősül.
3. Megkérdezhetem, hol van ez a lakás, hogy csak 8 milliót ér?
Én jelenleg Debrecenben keresek lakást, de egy szoba-konyhás minigarzon is 10-12 milliónál kezdődik. És gondolom nem 30 nm-en éltetek 4-en. Egy nagyobb, 2-3 szobás lakás itt 15 millió körül mozog.
Ajánlom 22-es válaszló figyelmébe a PTK-t.
4:38. § [A házastárs különvagyona]
(1) A házastárs különvagyonához tartozik
a) a házastársi vagyonközösség létrejöttekor meglévő vagyontárgy;
b) a házastársi vagyonközösség fennállása alatt általa örökölt vagy részére ajándékozott vagyontárgy és részére nyújtott ingyenes juttatás;
A külön vagyom sosem lesz közös. A házastársnak legfeljebb a házasság fennállása alatt ráfordított összeg arányos részét kell kifizetnie.
"A házassággal, ott eltöltött évekkel is lehet tulajdonjogot szerezni egy ingatlanban! Nézz utána, sok ilyen per van... "
Nem, nincs ilyen per, mert ahogy 24-es is belinkelte, különvagyon soha nem válik közössé. Nagyon régen valóban számított a házasságtól eltelt idő, de ezt a kitételt már réges-régen kivették a Ptk-ból.
a házasság előtt szerzett vagyon sose lesz közös...viszont, a kérdező a hitelt a házasság alatt fizette vissza, ami viszont közös vagyonból történt, vagyis az ingatlanban szerezett a házastárs részt a hiteltörlesztés házasság idejére eső részére
nem mellesleg az értéknövelő beruházások is közös vagyonnak számítanának
Kérdező: ügyvéd!!
a jellenlegi jövedelmének semmi köze a múlt béli ház vásárláshoz
attol hogy épp nincs munkája még nem jár neked egy olyan ház amit együtt fizetetek amibe valoszinüleg az ő családi vagyona is benne van mit képzelsz te magadról...
hiába pontoztatok le, igenis igénbyt tarthat a lakás egy részére.
primitívek vagytok, akik egyből lepontoznak, ha valaki nem azt írja, amit ti. de ettől még nem lesz igazatok.
pontosan az ilyen buta embereket lehet megvezetni. olvastok valamit a neten, és akkor az már tuti biztos úgy van. tipikus nethuszárok, akik a gyk-n jogásznak vélik magukat, de egyébként fogalmuk sincs a való élet gyakorlatáról.
a jelen esetben ha az asszony igényt tartana a lakás egy részére, vagy egy bizonoyos %-ot, vagy egy összeget megítélnének neki.
na, lehet lepontozni, birkák.
egyébként kaptam egy privátot, hogy az itt sokak által leírtakkal szemben tényleg nekem van igazam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!