Bíróság váláskor minden esetben jövedelem alapján állapítja meg a gyerektartást?
A volt párom munkanélküli gyakorlatilag bevallottan 22500 ft segélyből él, ez alapján akarja a gyerektartást megítéltetni, holott a vagyonrésze amit követel tőlem ugyan annyi mint az én részem ,ugye feleződik váláskor a vagyon, miért nem a vagyonrésze terhére állapítanak meg gyerektartást?
Megjegyzem egy éve semmit nem fizet, nem segít semmit, még ajándékot sem küldött a gyerekeknek.
Ja és kíméljenek azok akik nem a kérdésre akarnak válaszolni hanem saját sérelmeikből adódó feszültséget akarják itt levezetni.
Ezt szeretném elérni , de ez elvileg ugyan az lenne mit az egyösszegű megváltás.
Arra hivatkozik, hogy ő rokonai is dolgoztak a házon, és adtak pénzt, ez mondjuk teljes mértékben igaz, de én is dolgoztam az ő rokonai házán és mit ad isten, született két gyermekünk azokat viszont még kutya kötelessége lenne támogatni, ha már felnevelni nem ő fogja őket.
Ez nem egy olyan dolog, hogy meguntam én már nem is akarok gyereket, küzdjél vele te , én megyek élem az életem.
Ha hitelt vesz fel az ember és kötelességet vállal, hogy visszafizeti, a bank a gatyáját elpereli ha nem fizet, a lakásból kiteszi még akkor is ha gyermekei vannak.
A bank fontosabb igazságügyi szempontból mint egy gyerek felnevelése?
A nemfizető hitelestől el lehet venni mindent de a gyermekeit elhagyót nem lehet a vagyona terhére kötelezni a gyermekei tartására?
Természetesen tudom , hogy ez így nem igaz de lesarkítva itt tartunk.
" a volt nejem beleszerelmesedett egy paliba, megcsalt majd lelépett. "
Nem egy kellemes szitu, de még mindig jobban jártál, mintha téged kitesz valahogyan, és az új pasast hozza oda új "apukának".
A bíróságnál el kell érni ügyvéd segítségével, hogy a vagyonrészét számítsák bele a -nem létező- gyerektartásába.
Amúgy érdemes belehúzni, mert esélyes, hogy elmúlik a szerelem, és vissza akar költözni majd.
Amúgy ilyen esetekben nem hajthatja a kérdező malmára a vizet, hogy a volt neje házasságtörést követett el és lelépett? Csak kíváncsiságból kérdem.
Amúgy sajnálom a kérdezőt és a srácokat. Faxa egy nő lehet az olyan aki kapuzárás előtti diákszerelemből elhagyja a férjét, pláne ha 2 gyereket is maga mögött felejt.
Kezdjuk ott hogy nem muszaj "kifizetned", maradhat kettotok neven a lakas. Aztan probalja csak eladni ugy ha akarja... Senki nem fogja megvenni..
Papiron nem veszit semmit mert ove a fel haz.
A kizarolagos lakashasznalati jogot pedig minel elobb kerelmezd.
"Amúgy ilyen esetekben nem hajthatja a kérdező malmára a vizet, hogy a volt neje házasságtörést követett el és lelépett? "
Nem. Semmi, de semmi jelentősége nincs ennek.
A lakást még házasságkötés előtt én vettem így a nevemen van és igazából nem feleződik csak a házasság ideje alatt kifizetett rész kb 60-40% , elméletileg nem akar visszajönni
(nem is engedném) van hová mennie ha vége a szerelemnek.
Az hogy lelépett jogilag semmi előnyt nem biztosít, max erkölcsileg de abból nem lehet gyermeket iskoláztatni.
Ja es ha a te neveden van a haz, akkor gyorsan irasd at a gyerekre.
Akkor nem tudnak hozzanyulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!