Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek jobb helye van...

Szerintetek jobb helye van egy gyereknek egy gyermekotthonban, mint egy egynemű párnál?

Figyelt kérdés
Hálás lennék, ha megindokolnátok a válaszotokat és, ha leírnátok a nemeteket, korotokat és hogy van-e gyereketek.
2016. febr. 17. 20:50
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltétlenül. Ahogy az sem igaz feltétlenül, hogy egy gyereknek jobb dolga van egy különnemű párnál, mint a gyermekotthonban.

A gyereknek az a lényeg, hogy harmonikus, kiszámítható, nyugodt légkörben nevelkedjen és szeretettel bánjanak vele. Ez a gyermekotthonokra egyáltalán nem jellemző. (persze mondhatod, hogy ha jól kijön a nevelőjével... na de a nevelők is tudják, hogy nem szabad szoros kötődést kialakítani a gyerekekekkel, mert a kapcsolat bármikor megszakadhat és az csak a gyereken csattan)

Ugyanakkor ha a gyereket a családjában bántalmazzák vagy elhanyagolják, legyenek a szülei akár heterók akár homók, akkor onnan ki kell emelni. Ha más megoldás nincs, akkor gyermekotthonba.

Na ott tartottam, hogy szeretetteljes nyugodt légkör otthon. Ezt, hogy ezt két nőtől, egy férfitól, egy heteró pártól vagy két travitól kapja meg, az lényegtelen.

28N, van gyerekem, és ha én meg az összes rokonom meghalna akkor is az utolsó hely ahová a gyerekem kerüljön az a gyerekotthon

2016. febr. 18. 10:50
 32/36 anonim ***** válasza:
100%

Egy gyereknek sok szeretetre van szüksége.

A konkrétumokat nem ismerve, csak feltételezem, hogy egy gyermekotthonban nem 2 nevelő jut egy gyerekre, hanem sokkal kevesebb. Szóval hiába imádja a gyerekeket a nevelő, de olyan sokfelé oszlik a szeretete, hogy 1 gyerekre már kevés jut. Ezért gondolom, hogy egy családban - mégha egynemű pár is ez a család - több szeretet jut a gyerekre. És mivel a szeretet egy gyerek számára nagyon fontos, én az egynemű párt választanám a gyermekotthonnal szemben.

54F aki 25 évig lombikbébizett, mire gyere lett.

2016. febr. 18. 11:48
 33/36 anonim ***** válasza:
100%

Egyértelműen egy gyerekotthonban van rosszabb helyzetük. Nem hiszem, hogy a meleg pár rossz példát mutatna a gyereknek, hiszen ez nem tanulható, hanem születéstől fogva az emberbe van kódolva (tudom, van egypár divathomi/leszbi, de azok baromira nem a szüleik beállítottsága miatt olyanok, hanem mert feltűnési viszketegségük van, lázadoznak meg be akarnak jönni a másik nem hülyébb képviselőinek).

Most lehet azon vitatkozni, hogy női-férfi mintát lát-e a gyerek, de akkor ezek szerint egyedülálló vagy özvegy anyák-apák se legyenek... meg ezen kívül annyi van, hogy pár hülye cikizi a suliban. Persze, az elég nagy fájdalmat tud okozni...

De össze sem lehet hasonlítani a gyerekotthonnal. Rengeteg problémás gyerek van ott, aki sosem kapott szeretetet, megpróbálják mindennel felhívni magukra a figyelmet, a közösségben csak erőszakkal tudnak továbbjutni. Az "ellátás" siralmas, az erősebbek folyton verik a kisebbeket meg egymást is, megalázzák egymást, lopnak-csalnak. Nyilván a szemétdomb királyának nem olyan rossz, mint a leggyengébbnek, de akkor sem egy szeretetteljes légkör.

2016. febr. 18. 11:53
 34/36 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van két kollégám, akik 10 éve ismerkedtek meg a cégnél. Abban az évben kezdtünk ott mind a hárman.

Nálunk kivétel nélkül minden kolléga elfogadó, tehát nem zavar senkit sem a másság. Sosem volt kirívó helyzet, nem került senki sem kellemetlen helyzetbe amiatt, mert két kollégánk szereti egymást, úgy, mint a hetero emberek.

Tavaly fogadtak örökbe egy kislányt, 1 éves volt akkor. Nagyon szeretik és a gyermek is őket.

Mindent megadnak neki, amit csak lehet. Jó neveltetést kap, szeretetben él és abban is fog felnőni.

Szerintem ez nem függ össze azzal, hogy normál kapcsolatból születik egy gyermek és úgy nő fel, vagy egynemű párok fogadnak örökbe gyermeket/gyermekeket.

2016. febr. 18. 12:57
 35/36 anonim ***** válasza:
100%

Mi nem Magyarországon élünk. A szomszédunkban lakik egy meleg pár. Mikor oda költöztünk, azt hittük testvérek, vagy csak simán lakótársak. Nem volt különös a viselkedésük, nem volt fura járásuk, beszédük, teljesen normálisak voltam mint 2 férfi. Amikor megtudtam, hogy ők házastársak. Nagyon meglepődtem. Persze engem nem zavar, mindenki azt csinál amit akar. Nagyon jóban lettünk, sokat jártunk össze, barátok lettünk. Egyszer mondták, hogy szeretnének egy gyereket örökbe fogadni, hogy nekem mi a véleményem róla. Persze támogattam őket, hiszen nagyon jó helye lenne ott egy gyereknek, mindent megkapna, és igazán szeretnék. Be is adták a papírokat, hozzánk is jöttek környezettanulmányra, hogy mi szomszédok, hogyan látjuk a házaspár kapcsolatát, hogy képesek lesznek egy gyermek felnevelésére. 1 év alatt meg is kaptak egy 6 hónapos babát. Nagyon szépen nevelik, ma már iskolás a kislány de különórákra járatják, mindent megadnak neki. A kislány is nagyon szereti a szüleit, persze tudja, hogy örökbe lett fogadva és azt is tudja, hogy a normális szülő páros a nő-férfi. Az iskolában sem csúfolják.

Szóval szerintem inkább egy normális egynemű párnál a gyermek, mint egy otthonban.

2016. febr. 18. 13:18
 36/36 anonim ***** válasza:

Egyértelműen egynemű párnál. A gyermekotthonban személytelen az egész és eleve tele sérülten kerülnek be a gyerekek, hiszen meghaltak a szülei, vagy a szülei nem törődnek vele, amit úgy él meg, hogy lemondtak róla. Emiatt hajlamosabbak lesznek az erőszakra. A nevelők kiszolgáltatottak, alulfizetettek, nem becsülik meg őket és nincs hatalmuk. Máskor épp ez a gond, hogy visszaélnek a hatalmukkal.

A gyermekotthonból a gyerek jövője igencsak rizikós. Sajnos sok eset van arra, hogy intézetis gyerekből drogos, prosti, hajléktalan lett.

Szóval a gyereknek az az érdeke, hogy a jövője biztosabb legyen és szerető közegben nőjön fel, legyen egy biztos pont az életében függetlenül attól, hogy férfi-nő, nő-nő vagy férfi-férfi páros neveli fel. Ezt gyermekotthon nem tudja megadni.

2016. szept. 12. 18:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!