Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek jobb helye van...

Szerintetek jobb helye van egy gyereknek egy gyermekotthonban, mint egy egynemű párnál?

Figyelt kérdés
Hálás lennék, ha megindokolnátok a válaszotokat és, ha leírnátok a nemeteket, korotokat és hogy van-e gyereketek.
2016. febr. 17. 20:50
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
91%

9es, ne haragudj meg,de nem értem az érvelésedet, nem mert nem akarom,csak na

leírnád másképpen,esetleg példával?

2016. febr. 17. 21:14
 12/36 anonim ***** válasza:
98%

Nincs jobb helye az otthonban.

Semmiben nem más egy egynemű pár, mint egy különnemű. Két felnőtt, akik szeretik a gyereküket.

28/L/nincs gyerek

2016. febr. 17. 21:20
 13/36 anonim ***** válasza:
33%
Egyik sem jobb a másiknál. A gyerekotthonban nem kap elég csak ráirányuló figyelmet, elkallódhat, meleg pár esetén túl sok külső bántás érheti, ami sok lehet egy gyereknek.
2016. febr. 17. 21:30
 14/36 anonim ***** válasza:
98%

Nincs összefüggés.

Egy gyereknek szeretet kell. Ahol megkapja, ott van jobb helye.

Ezernyi példát tudnék adni egynemű pár milliószor jobb szülőségére mint rengeteg 2 neműére.

2016. febr. 17. 21:57
 15/36 A kérdező kommentje:
Meglepődtem, hogy ennyire egyoldalúak a válaszok. Ha úgy teszi fel valaki a kérdést, hogy 'Támogatnád-e, hogy egynemű párok is fogadhassanak örökbe gyereket?', akkor rengeteg ellenző válasz is érkezik.
2016. febr. 17. 22:18
 16/36 anonim ***** válasza:
32%
Ha azt kérded, levágnák-e a fülüket azt mondanák nem.. ha azt kérdeznéd a fülüket vagy a kezüket vágnák-e le szívesebben, a legtöbben azt mondanák a fülüket.
2016. febr. 17. 22:19
 17/36 anonim ***** válasza:
94%
Minden emlősállat kölykének szoros testi kontaktusra, személyes törődésre van szüksége ahhoz, hogy ép lelkületű felnőtt váljon belőle. Ez a tény már vagy 100 éve ismert. Mivel egyik gyermekotthon, nevelőintézet sem tud személyes törődést kialakítani a gyerek és a gondozó személyzet között, erre születtek azok a megoldások, ahol 1 hivatásos nevelőanyára csak 5-6 gyerek jut. Sajnos ez sem tökéletes, mert hiányzik az apa, a férfi minta. Emiatt bármely család, ahol a "családtagok" szeretik egymást, messze jobb bármiféle gyerekotthonnál. Értelmetlen dolog kiemelni az egynemű pár alkotta családot, mert számtalan gyerek nevelkedik csak anyjával vagy anyjával és nagyanyjával (ez utóbbi család is egynemű !!. Talán nem is az a lényeg a családnál, hogy egyneműek vagy különneműek, hanem a szereteten és gondoskodáson kívül különböző viselkedést, látásmódot is eltanulnak, megismernek a gyerekek.
2016. febr. 17. 22:21
 18/36 anonim ***** válasza:
98%
Egyik legjobb fiú barátom egy nagyon nőtöbbségű családban nőtt fel (nagymama, anyuka, lány tesó, plusz egy macska, de az is nőstény). Teljesen normális ember lett belőle. Én se látom, mennyiben más, ha két nő nevel gyereket, mint ez.
2016. febr. 17. 22:53
 19/36 anonim ***** válasza:
98%

Belegondoltam anyaként, hogy mi lenne, ha meghalnánk a férjemmel, mit "látnék" szívesebben: Azt, hogy a gyerekeim otthonban nőnek fel, vagy hogy egy egynemű párnál nevelkednek fel. Én azt mondom, hogy bárhol felnevelkedhetnek, ahol megfelelő körülményeket biztosítanak nekik. Voltam látogatóként gyermekotthonban. Ténylegesen nem találkoztam a gyerekekkel és gondozókkal, de nekem úgy tűnt, hogy szerető családias környezetben próbálják őket felnevelni és ahogy a lakásokban voltunk, az jött le, hogy a gyerekek biztosan jól is érzik magukat. Persze statisztikák azt mutatják, hogy nagy valószínűséggel nem éppen jó irányba fordul az életük a nevelőotthonban felnőtt gyerekeknek.

Nem az számít, hogy nevelőotthonban nevelkedik vagy egynemű párnál, a lényeg, hogy szeretetben, békességben és eséllyel induljon el az életben.

2016. febr. 18. 00:03
 20/36 anonim ***** válasza:
97%

Én sosem értettem miért nem próbálják meg az intézetben lévő gyereket minél többet meleg párokhoz adni.

Ők nem olyan válogatósak,mint a heterók.

Az államnak sem lenne akkora teher az árvák eltartása,és pl sok romagyereket(elég magas az arányuk az árvák között) lehetne integrálni a társadalomba.

2016. febr. 18. 01:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!