Megkeresztelkedni, vagy nem megkeresztelkedni?
A többiekkel értek egyet, csak a vallásos nevelés rész elég irreleváns számomra. Az én keresztanyám sem vallásos, csak az anyja volt az, engem sem érdekelt a vallás soha, mindössze meg vagyok keresztelve. Ha a szülőknek ez valamiért tetszett (végülis a hím felmenőm lelkész volt, nem csoda, hogy még abban a rendszerben is megkereszteltek), nyugodtan, az csak egy kis víz, nekem nem fájt. A keresztanyám pedig közeli rokonom, akire számíthatok, úgyhogy ami nekem számít, az rendben van vele :)
Azt azért megértem, ha ezt valaki másképp gondolja.
De hogy egy felnőtt ne keresztelkedjen, ha nem hisz, az számomra teljesen evidens. A poén kedvéért történő templomi esküvőt is értelmetlennek tartom, bár ha valakinek ez tetszik, én aztán nem szólok bele, én nyilván nem csinálnám.
Semmiképp nem mennék bele. A nővérednek miért ilyen fontos a keresztelő, ha ő maga sem volt eddig vallásos? Apuka szeretné talán?
Kompromisszumot javasolnék. Nálunk van olyan lehetőség az önkormányzatnál, hogy tartanak egy szép, jelképes névadó ünnepséget, ahol mindenféle kötöttség nélkül bárki lehet névadó/keresztszülő. Egy szép ceremónia, amiről kapnak egy szép oklevelet a résztvevők, és elmondhatják, hogy volt a babának névadója, vannak névadó szülei. És nem is kell semmi képmutató dologba belemenni a családi béke kedvéért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!