Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megkeresztelkedni, vagy nem...

Megkeresztelkedni, vagy nem megkeresztelkedni?

Figyelt kérdés
A nővéremnek van egy 5 hónapos kisfia, akit szeretnének megkeresztelni. Tudni kell, hogy sem a nővérem és én sem vagyok megkeresztelve, bár a nővérem esetében ez már folyamatban van. A nővérem szeretné, ha én lennék a kicsi keresztanyja, de ehhez ugye nekem is meg kell keresztelkednem és őszintén szólva én ezért az ötletért nem rajongok, mivel nem hiszek az egész „Isten“ dologban. Ti mit tennétek a helyemben? Hagynátok magatokat rábeszélni, annak ellenére, hogy nem látjátok az egésznek az értelmét, vagy belemennétek csak hogy meglegyen a családi béke?

2016. febr. 16. 16:09
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

A többiekkel értek egyet, csak a vallásos nevelés rész elég irreleváns számomra. Az én keresztanyám sem vallásos, csak az anyja volt az, engem sem érdekelt a vallás soha, mindössze meg vagyok keresztelve. Ha a szülőknek ez valamiért tetszett (végülis a hím felmenőm lelkész volt, nem csoda, hogy még abban a rendszerben is megkereszteltek), nyugodtan, az csak egy kis víz, nekem nem fájt. A keresztanyám pedig közeli rokonom, akire számíthatok, úgyhogy ami nekem számít, az rendben van vele :)

Azt azért megértem, ha ezt valaki másképp gondolja.

De hogy egy felnőtt ne keresztelkedjen, ha nem hisz, az számomra teljesen evidens. A poén kedvéért történő templomi esküvőt is értelmetlennek tartom, bár ha valakinek ez tetszik, én aztán nem szólok bele, én nyilván nem csinálnám.

2016. febr. 16. 20:49
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Semmiképp nem mennék bele. A nővérednek miért ilyen fontos a keresztelő, ha ő maga sem volt eddig vallásos? Apuka szeretné talán?

Kompromisszumot javasolnék. Nálunk van olyan lehetőség az önkormányzatnál, hogy tartanak egy szép, jelképes névadó ünnepséget, ahol mindenféle kötöttség nélkül bárki lehet névadó/keresztszülő. Egy szép ceremónia, amiről kapnak egy szép oklevelet a résztvevők, és elmondhatják, hogy volt a babának névadója, vannak névadó szülei. És nem is kell semmi képmutató dologba belemenni a családi béke kedvéért.

2016. febr. 16. 22:17
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Itt az a helyzet, hogy te, aki nem vagy vallasos, jobban tiszteled a hitet, mint a novered aki allitolag az...
2016. febr. 17. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!