Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nálatok is minden összejövetel...

Nálatok is minden összejövetel a gyerekekről szól?

Figyelt kérdés
Az egyik tesómnak 2 fia van, a másik tesómnak 1 lánya. Az unokatesómnak is 2 lánya. Családi összejöveteleken is kb semmit nem lehet értelmesen beszélni felnőttek közt mert a gyerekeknek folyton van valami bajuk stb. Ha elmész egy kisgyerekes rokonhoz, baráthoz ott is mást se lehet kb csinálni mint a gyereket nézni, gügyörészni neki stb. Ez szerintem olyan gáz. Amúgy mi is akarunk majd hamarosan gyereket a férjemmel, de én nem akarom, hogy onnantól kezdve az én személyiségem kb a gyerekkel legyen egyenlő.
2016. febr. 15. 19:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Szerintem ezt családja válogatja. Nálunk elég vegyes korosztály van, összejöveteleken az a megoldás, hogy a nagyobb gyerekek és a szülők felváltva figyelnek a kisebbekre. Az udvar, vagy jó időben az egyik szoba az övék, bekészítve mindenféle játék.

Persze ettől még nyilván a kicsik időnként odarohannak a szüleikhez valamiért, de abszolút nem zavaró.

2016. febr. 15. 21:33
 12/18 anonim ***** válasza:
72%
na én megértem amit érzel, nálunk a sógornak született gyerek, az elején nézni kellett az ultrahangot,de annyi ideig ameddig tart(nem 5 perc és csak egy fura alient lehetett látni), de ott még vidáman vártunk rá, aztán megszületett és a nagyszülők csak a babával foglalkoztak, ha oda mentünk akkor is olyan érzés volt mintha mi nem is léteznénk mi leültünk az asztalhoz, ők meg háttal nekünk babáztak és ez tart a mai napid(gyerek lassan 2 éves). Ezt is megoldottuk, mert akkor megyünk amikor nincs ott a babó(1 hétből 3 napot mindig ott van szóval be kell osztani a látogatásokat). Végül ha nagy családi összejövetel van a gyerek egyfolytában futkorászik és ők futnak utána mi meg kivárjuk mire visszatérnek vele mire újra elrohan, közben bociszemekkel kéne nézni a gyereket, különben a szülők durciznak és csodálni kell minden lépését, és persze hallgatni kell az összes gyerekkel kapcsolatos sztori, ha netalán mi beszélünk valamiről abból is mindig valahogy gyerek sztorit kerekítenek... Huhh ez jól esett
2016. febr. 15. 21:38
 13/18 anonim ***** válasza:
45%
ja és ha ajándékot viszünk neki akkor arra vagy azt mondják, hogy bárányhimlős vagy ha kínai játék(boltból nem piacról) biztos mérgező vagy csak fintort vágnak és tudjuk, hogy soha nem kerül a baba közelébe, szóval nem a gyereket utálom,de a szüleivel való diskurálást már rühellem.
2016. febr. 15. 21:43
 14/18 anonim ***** válasza:
87%
Mindenki arról beszél ami körül forog az élete. A kockák a játékokról, a party arcok a bulikról, a karrieristák a munkájukról, a szülők a gyerekükről. Ez ilyen egyszerű
2016. febr. 15. 23:39
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt érthető, hiszen ahogyan egy előző válaszoló írta, mindenki arról ebszél ami körül forog az élete. Aki otthon van a gyerekkel, annak beszűkül a mozgástere, nem éri gyakorlatilag semmi inger a gyerek dolgain kívül. Vagyis arra a kérdésre, hogy mi van veled, veletek, semmi mással nem tud reagálni, csak a gyerek dolgaival.Másrészt: szánalmas, amikor azt képzelik, hogy másoknak szórakoztató az, ami nekik igen: állandóan a gyerek képeit nézegetni, a gyerek dolgaihoz asszisztálni, illetve a már nagyobb gyereket nem fejti le magáról, rámászik, miközben a felnőttek beszélgetnének, hangosabban üvölt, hogy ő legye a középpontban, és nem szereli le. Kicsiknél még talán meg is érti az ember, mert most szocializálódik, na de amikor ezt óvodás, kisiskolás csinálja, és a szülő nem teszi helyre, hanem csak konstatálja, hogy hát ez van, az ne csodálkozzon, hogy leépülnek a baráti kapcsolatok, mert nem hívja a kutya se azért, hogy aztán a neveletlen kölkei vonaglását, meg sikítozását hallgassa, amíg el nem mennek, mert képtelen elviselni, hogy apu és anyu nem rájuk fókuszál fél óráig. Ahogyan az is max a szülőnek cuki, vagy megszokott, hogy múltkor áthívtak beszélgetni. Az volt a műsor, hogy a nappaliban ültünk, és mindenki bámulta, hogy a másfél éves mit rámolgatja a karácsonyfa alján talált dolgokat. Elveszi, megy vele egy kört, leteszi valahol, aztán újból. Beszélgetés nuku. Elhiszem, hogy nekik ez szórakoztató, találkozni stb. , mert egy órát végigszenvedtünk, utána hazajöttünk, se nem is nagyon ragaszkodunk a meghívásaikhoz, ahogy az ő meghívásukhoz sem (mert ha ők jönne, akkor meg arról szól minden, hogy mit hozzak a gyereknek, amire fekhet, amin játszhat, mit pakoljak arrébb, szóval ugrálok, mint a nikkelbolha) a nagyobb gyerekesek esetében: a kirakott poharakkal játszanak, öntözgetik a vizet egyikből a másikba (persze a szoba közepén, mindent kipancsolva), hurcolják a kaját, amit a szőnyegbe beletaposnak, és egy hónap múlva is a legváltozatosabb helyről kerülnek elő a maradványok...és rászólni persze nem lehet, mert a gyereknek ezekkel van kedve játszani akkor ezekkel játszik. Ehhez nekem sincs cérnám, és nem is ragaszkodok ilyen összejövetelekhez. Az ember alkalmazkodik, megért dolgokat, de azért van egy pont, ami felett elég volt.
2016. febr. 16. 05:27
 16/18 anonim ***** válasza:

Nálunk is, mióta megszületett a testvéremék kisfia, mindenkinek és mindennek csak a gyerek körül szabad forognia. A karácsony, a születésnapok, minden csak arról szólhat, hogy mindenki a gyereket bámulja és ha valami vicceset csinál, azon nevet mindenki. Ha nem csinál semmit, akkor meg nincs beszédtéma. Jelenleg egy ideje elég messze lakunk a családomtól, azóta különösen tud zavarni, hogy ha nagy ritkán hazamegyek, még akkor sem érdeklünk senkit, csak a gyerek.

Egyébként pedig úgy vettem észre, hogy ha egy nőnek gyereke lesz, sajnos elkerülhetetlen, hogy jó 10 évre az emberek összekössék az ő személyiségét a gyerekével, a testvéremék felől sem érdeklődik senki, mintha a gyerek anyja megszűnt volna önálló emberként létezni. Férfiként még jobb a helyzet, de sajnos onnantól fogva az embereknek a nő, mint ő megszűnik létezni. Bevallom, én sem tudom, hogy fogom ezt kezelni.

2016. febr. 16. 08:49
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Azért én ezt kétfelé szedném:

- Beszédtéma: Ha egész nap otthon vagy a gyerekeddel, óhatatlanul élményeket szerzel vele kapcsolatban, amit jó megosztani másokkal. Az anyuka kulturáltságán múlik, tudja-e ezt helyén kezelni! Féléves gyerekem van, próbálom szelektálni, kinek mit mondok: a nővéremet, aki végigkíséri a gyerek fejlődését, érdekli, mikor kakilt szilárdat, mikor fordult meg, mennyit nőtt, röhög a kínos helyeken eleresztett büfiken stb. Anyukám ugyanígy. Nyilván ezeket nem osztom meg a kollégáimmal, barátaimmal. ;) Másoknak annyit mondok, jól vagyunk, a korát, meg legfeljebb a súlyát. Ha látom, hogy érdeklődnek, netán anyuka a másik ember is, akkor szóba kerül, mit mozog, hogy gőgicsél, de ez óhatatlanul előkerül ilyenkor. :) (Másik megfigyelésem, hogy ha idegen nők összekerülnek egy csapatba, 1-2 órán belül tudod mindnek a szüléstörténeteit. :D)

Családi események, ráadásul nagyobb gyerekkel: na ez kényes téma tényleg. Vannak idősebb gyerekek a családban, folyton ott kínlódtak minden családi bulin, hogy unatkoznak, szórakoztassa őket valaki. Értitek, 4 gyerek, és nem tudnak egymással mit kezdeni... Na de kinek van kedve kisiskolásoknak bohóckodni, mikor hónapok óta nem látott rokonokkal lehetne végre beszélgetni?

Azt gondolom, amíg a kicsi segítségre szorul, értsd nem jár stabilan, pelenkázni, etetni kell, addig normális, hogy intenzívebben kell vele foglalkozni társaságban is. Nagyobb ovisok, iskolások viszont tényleg tudják már magukat lekötni annyira, hogy pár óráig a felnőttek is tudjanak kicsit lazítani.

Külön személyiség: na ez is érdekes, mert ahány ember, annyi elvárás. Én pl. gyerek mellett is igénylem, hogy néha megnézzek egy filmet, vagy akár számítógéppel játsszak. Anyukám pont ezért bírál, hogy ezt egy anyukának nem kéne, a gyerek az első szerinte. Szerintem meg az a normális, hogy legyen egy kis magánéletem is, ha van ki vigyázzon rá addig. :) De az is benne van a pakliban, hogy ahogy látom, tényleg összevonnak mások a gyerekkel, em azért, mert én akarom! Azt kérdezik, hogy vagytok, ha sír a gyerek, csak őt sajnálják, engem sose. Ha rosszul alszik, akkor is a gyerek a szegény, nem én, aki éjszakázok vele stb. Én nagyon szívesen tekinteném magam külön lénynek, de nem mindenki vevő rá... ;)

2016. febr. 16. 09:10
 18/18 anonim ***** válasza:
46%

Nem feltétlenül. Nálunk vegyes a gyerekek életkora, 12, 10, 4, 3, 2, 1 és a kisfiam, aki 3 hónapos. Mikor még nem volt gyerekem meg még terhes sem voltam, akkor is élveztem a gyerek zsivalyt. Egyedül azt nem bírtam, mikor Sogornőm has fájós babája egy napig üvöltött nálunk. De persze arról sem ő tehetett. Nálunk van más téma mindig, de a nagyobbakkal már jókat lehet hülyéskedni, a totyogòkat is be lehet vonni a társalgásba. Olyan meg egyszerűen nincs, hogy 10 perc után valamelyik ne szólna bele.

De azért mi beszélgetünk munkáról, receptekről, helyi dolgokról, ha úgy tetszik pletykálunk, ebben meg aztán beszivárognak a gyerekek is.

Tesómnak nincs gyereke, ő pl látványosan unja a családi összejöveteleket. Engem meg az idegesít, hogy csak a munkájáról képes beszélni. . Mióta megszuletett a fiam 1x volt nálunk! ! De ez más tészta.

2016. febr. 16. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!